Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 januari 2012

Republikanen som tog efter Donald Trump


"You're fired!" var affärsmagnaten Trumps domsord i tv-serien för några år sedan när vi alla skulle tycka ärkekapitalismen var glamourös och eftersträvansvärd.

Republikanske presidentkandidaten Mitt Romney verkar ha tittat för mycket på den serien och släppte grodan "jag gillar att kunna sparka folk" i en tid av massarbetslöshet och fattigdom i USA. Så låter högern, dessa människor som har både en och två skruvar lösa! (AB, DN, SvD, Expr)

Och horoskopet är som en ännu värre mardröm än Fredrik Reinfeldts och Anders Borgs! Visserligen undgår Mitt Romney med nöd och näppe svenskarnas storkors i Mörkrets kvalitet, Tamas, men räkna hur många planeter han har i denna dårskapens och attitydfixeringens materiella fiber! 

Den gamla indiska kosmologin menade att helvetena under vår värld domineras allt mer av Tamas guna ju lägre själen sjunker. Det är skrämmande att dessa Djävulens barn samtidigt tycks imponera på små människor och inge förtroende.



Och på tal om grodor, den här födelsetiden är A-rankad på AstroDatabank och skiljer sig bara en halv grad från grodornas mästare, Charlie Sheen!

Mitt Romney råkar dessutom vara född ett månnodsvarv tidigare så att han i detalj upprepar Sheens djupt störda Oxascendent! Girighetens Rahu stigande (Sheen var ju USA:s högst betalda tv-skådespelare innan han tappade vettet under 2011) och på det en svag men - tror jag - ännu skönjbar influens av den oseriösa Satan, stjärnan Algol. Den här mannen vill bara ha makt, tro inget annat. Han är inte det minsta intresserad av det amerikanska folkets väl.

För hur ska man betrakta den fallna Månen i Skorpionen som disponeras från Mars i Vattumannen för ännu ett sjukt "jag står på kant med folket"-problem? Det sociala mobbningssyndromet med andra ord, och här hördes det i orden "jag gillar att stöta ut/sparka folk"!!!

Faktiskt, kombinationen av Vattuman och Skorpionen är nog det säkraste tecknet på en sociopat jag hittat via enbart elementens kombinationer eller icke-kombinationer. Usama bin Ladin var förstås "übermobbaren" i en liga för sig - så enormt mycket han hatade - men titta på den här politikerkartan och fixeringen vid tionde makthuset och hur han tänker låta USA:s befolkning (Månen) sjunka ner i väster och dö, låta dem separeras från sin förmögenhet! Här är den störste vampyr jag skådat.

 Att Solen i tionde tyder på ett mäktigt livsöde är inte ens början på astrologi. Jag finner att horskopen blir mycket mer talande när man vet vad moral och omoral är - och hur dessa två fiender ser ut i t.ex. politiska termer. Då djupnar horoskopen och man inser när man har ett monster framför sig. 

Anders Borg har t.ex. en strävande Sol i Skytten som vill komma ur storkorset i Mörkret. Den här mannen är bara genompyrd av demoni och har inga tankar på hur han ser ut ur De Seendes ögon.


PS. Den enda planet som undgår att dras in i Mörkrets kvalitet är paradoxalt nog Saturnus i passionerade Kräftan. Men Saturnus är själv av Tamas kvalitet så att vi egentligen har motsvarigheten till ett genuint Djävulens barn här. Skrämmande, men egentligen rätt naturligt att det är dessa som söker sig till politiken. Jorden ska nämligen vara helvetet, och vore inte människorna så korttänkta att de valde dessa ledare skulle de aldrig ha en chans att så sakteliga vakna ur sin dumhet när de inser vilket helvete de valt sig. Mig veterligen var romaren Plotinus den första som satte på pränt denna syn på det gudomliga maskineriet. Bitarna hör ihop. Det är en skola för att väcka andlig klarsyn, detta.


Tillägg
Jag hade ännu inte läst Per Bjurmans AB-artikel när jag noterade Månen och noterade att han ämnar utarma amerikerna. Detta skriver AB-reportern:

"...själlös lobbyist för storkapitalet. Att han under sin tid som vd för Bain Capital skövlade företag och avskedade tusentals människor. Att han saknar insikter om vanliga människors vardag."

Inga kommentarer: