Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 februari 2012

Apropå massmördaren Heydrichs himmel

I förra inlägget nämndes nazistiske Förintelsearkitekten Heydrich. Jag funderade löst över hans Jungfru/Fisk-axel i kombination med det sociala utstötningsfenomenet (ibland som utstött, ibland som mobbaren och ibland som hårresande asocial) - det som uppstår vid kombination av Vattuman och Skorpion.

Jag bestämde mig för att testa dataunderlaget som nu tangerar 6.000 kartor så när som på några stycken. 

Endast de klassiska sju planeterna räknas och en eller fler måste ligga i alla fyra nämnda tecken. Detta bör ge cirka 29 träffar ((4 x 0,833) x 6000). Det faktiska resultatet var 22 stycken, ungefär som förväntat. 

Men det här är en "djupintervju" eller kvalitativ studie. Är det fler udda öden, kanske av sociopatisk typ bland dessa än man kunde anta? Svaret beror ju på hur hela datamängden ser ut, och jag befarar att det möjligen börjat bli en liten obalans. Jag samlar på udda öden och inte på välanpassade svenssonliv! 

Ta studiet av de cirka 400 brottsdömda horoskopen, det är 6,6% av hela datasamlingen. Är detta representativt för en population? För alla svenskar? Amerikaner? Svårt att avgöra. Den som minns forskarfyndet från 2010, att 90% av de börsnoterade svenska företagen har en brottsdömd i sin styrelse, finner naturligtvis inte "gemene mans" brottslighet något att orda om.

Det är inom svenskt näringsliv vi hittar omoraliska och giriga naturer, vilket också horoskopet för lobbyorganisationen Svenskt Näringsliv antydde. Sätt detta i samband med de krafter som driver på för profitintresse i precis allt. Det är kriminella själars röst som söker värva massorna.

De 22 med såväl spänningen mellan Fiskarnas mingel som Jungfruns privatism och Skorpionens avsides mentalitet och Vattumannens sociala natur:

  1. Alexander McQueen;16.3.1969 - homo modedesigner, begick självmord efter moderns bortgång
  2. Anonym 1;20.2.1969 - yngre syster av den äldre systern ansedd för att vara en förtryckande natur, båda hade en härsklysten mor.
  3. Charles Starkweather;24.11.1938 - massmördare
  4. Chaz/Chastity Bono;4.3.1969 - transsexuell, bytte kön
  5. Christer Fuglesang;18.3.1957 - flydde till rymden
  6. Christopher Dudus Coke;14.3.1969 - knarkkung, sköts ihjäl av polis
  7. Francisco Franco;4.12.1892 - diktator
  8. Franz Oppenheimer;30.3.1864 - ekonom/sociolog, ANTI-KOLLEKTIVIST!
  9. Fredrik S. Heffermehl;11.11.1938 - jurist
  10. Jack Kerouac;12.3.1922 - författare
  11. Joakim Thaström;20.3.1957, artist
  12. John E. du Pont;22.11.1938 - homo mördare
  13. Jonas Leksell;23.2.1969 - programledare, mobbare under många år som barn
  14. Josefin Nilsson;22.3.1969 - udda sångfågel i Ainbusk Singers
  15. Kim Raver;15.3.1969 - skådespelerska
  16. Leon Trotsky;7.11.1879 - politisk ideolog
  17. Niclas Frisk;14.2.1969 - udda musiker
  18. PJ Proby (James Smith);16.11.1938 - udda musiker, lämnade USA för England och var en kort tid ungdomsidol i England, innan han skapade skandaler och blev mindre önskvärd
  19. Peter Settman;24.2.1969 - girig vd
  20. Sissela Kyle;17.3.1957 - skådespelerska
  21. Sören Juvas;4.3.1969 - homo RFSU-ordförande, arg över jamaicansk homofob musik
  22. Ted Turner;19.11.1938 - mediamogul

Det ska noteras att Dudus Coke exakta födelsedag inte är känd, men att sökkriterierna är uppfyllda under en stor del av födelsemånaden. En knarkkung i skarp friktion med samhället - hur mycket tydligare kan det sociala utanförskapssyndromet bli??? 

Utanför har jag också alltid tyckt Josefin Nilsson vara - aldrig riktigt integrerad i gruppen utan alltid den med behov att vara ensam stjärna. Niclas Frisk från gruppen Atomic Swing motsatt: en klar vilja att försvinna utom synhåll. 

Det är notabelt att utanförskapssyndromet kan slå åt båda hållen: för mycket och därmed en irriterande pest (PJ Proby, Sissela Kyla, Peter Settman), eller för lite (i fallet av marginaliserade grupper som t.ex. homos - vilka här syns vara något överrepresenterade - eller den timide författaren Jack Kerouac, vars hemmabundenhet påminner om den homo mammaberoende McQueen). 

Sociologen Oppenheimer var ett särskilt tacksamt fynd pga. av hans uttryckliga avsky för kollektiv.

Vi har kanhända att göra med någon slags underliggande neurotisk konstitution hos alla dessa.

Intressant nog inga rasister med i gruppen. Att Heydrich själv inte är med beror på att jag uteslöt månnoderna för att inte få alltför många träffar.

Det här var bara kommentarer till några av de 22 träffarna, men jag tycker det finns tecken på säregenheter i förhållande till "gruppumgängestanken" hos allihop. Ta bara den totala enslingen Thåström, i ungdomen gallskrikande ut sin vrede mot samhället och allt han INTE ville vara med i...


Inga kommentarer: