Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 februari 2012

Bankgirighetens fyra ansikten



Klicka för större bild

En enkel karta på DE FYRAS GÄNG som utgångspunkt för att förstå några av girighetens flera mekanismer. 

För finns naturligtvis olika skäl till att en människa förlorar kontakten med sin mänsklighet och blir ett offer för de onda energier som bygger upp och bryter ner vårt tillfälliga universum (eller eviga, enligt de gamla grekerna). 

Christian Clausen/Nordea (övre vänster), Pär Boman/SHB (övre höger), Annika Falkengren/SEB (nedre vänster) och Michael Wolf/Swedbank (nedre vänster), visar alla distinkta signaturer vilka kan förklara var någonstans girigheten har sitt säte. 

Clausen har t.ex. ett storkors i den flammande lidelsens kvalitet Rajas. Men han har också "lätta pengars" eller förmögenhetens Jupiter involverad i ett storkors i Luftelementet. Bilden söker illustrera hur Vågens tecken deltar i båda dessa olika signaturer och därmed blir mötespunkten för två överbetonade tendenser. 

Kanske därför folkets patetiska och verkningslösa vrede om honom och Nordea överskred till och med ilskan över Annika Falkengrens bonus för några år sedan. Hon drabbades bara kollektivt eftersom de höger- och bankvänliga medierna då ställde upp ett antal sjuka bonusar som pöbeln fick ras mot under någon vecka. 

Falkengren är annars bloggens standardexempel på girighet eftersom hon helt domineras av de två kalla och begärande (tärande) elementen Jord och Vatten. Det intressanta är att hur hon själv bär medlen att plugga igen den döda själens kylslagna djup: hon har båda pengaplaneterna i de positivt polariserade elementen Eld och Luft! Venus i den egocentrerade Vädurens Eld och förmögenhetsansamlingens i organisatoriska och systemiska Vattumannens Luft.

Pär Boman och Christian Wolf har jag inte noterat så ofta i pressen, men förre upprepar Nordea-vd:ns stora triangel med förmögenhetsskaparen Jupiter men nu i negativa och begärande Jordelementet.

Wolf har ett horoskop som ser piggare och mer kreativt ut, med en dominerande fullmånesignatur i oppositionen mellan positivt laddade Tvillingarna och Skytten, Luft och Eld. 

Den här lätta och rörliga fullmånen tyder på ett exceptionellt intellekt men smolk i bägaren anas. Den här signaturen är nämligen spegelvändningen av den horribla moderata politikern Ulf Kristensson, vars moral är så låg att han nu turnerar - i sann moderat lögnarstil - med påståendet att hans och Fredrik Reinfeldts förstörelse av de sociala trygghetsstrukturerna skulle bygga på "100-årig svensk tradition". Nu har väl ändå Djävulen själv kommit till jorden! Slit ut hans tunga, någon och rädda honom från fler synder.

Att det bor opportunism, måhända tvivelaktig, i Swebankdirektörens fullmåne framgår också av att Elin Nordegren (Woods) har den. Hon njuter nu livets sötma av pengarna hon fick ut från skilsmässan från kroniskt otrogne maken Tiger. Underskatta inte den lycksökerska som kan dölja sig i en ung barnflickas kroppshydda! Elins karta innehåller en extrem fokusering på rika män (Mars, lätta pengars Jupiter och girighetens Drakhuvud i den heroiska Lejon-hjältens tecken).

Även UTAN födelsetid för någon av dessa fyra bankdirektörer, är det uppenbart att det råder ett lite större tidsfönster som bejakar just uppkomsten av gränslös girighet.

De med liknande signaturer men inget på bankboken ska minnas att det ofta är "tillfället som gör tjuven". Vad inget av dessa horoskop för ett helt dygn kan berätta om, är hur den jordiska miljön såg ut för dem. Tveklöst föddes alla fyra under timmar som lyfte fram en kombination av tursamhet (Jupiter) och själviskhet.

*****

I medierna:

Anders Borg, själv fånge i systemet, gapar tomt mot bankernas boräntor (AB). Franchell beskriver Borgs regisserade årliga "vredesutbrott" mot bankerna innan allt lugnar sig igen tills nästa år. Hans horoskop är intressant med Solen i pilskytten för just dessa små "solflammor" som dock inte i grunden förändrar att både han och Fredrik Reinfeldt föddes under MÖRKRETS STORKORS. Han gapar och går på, men Systemet föder honom och han har inte tänkt sig någon egentlig revolution. Ett kuriöst fuskbygge, denna underliga människa.

Inga kommentarer: