Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 februari 2012

Biologerna, de djupast fallna själarna

I SvD hittar jag en bokrecension vars inledning är det kanske mest störda jag läst! Det är en biolog som tillgriper det barnsliga halmdocketricket och riggar upp ett falskt grundscenario som han sedan argumenterar ifrån! 

Han tillskriver till och börja med ateistiska författaren Lena Andersson mod men i skälet till hennes påstådda mod ligger en dramadrottnings fullständiga haveri vad gäller verklighetsuppfattning. Hennes mod, beklagar sig biologen och uppenbara ateisten Fredrik Sjöberg, är "ett sorgesamt kvitto på att vårt samhälle åter är på glid ner i den mörka grop där envar som ifrågasätter Gud och hans profeter måste uppbåda just mod." 

Mig veterligen har aldrig ateisterna larmat och gapat så högljutt och penibelt ynkligt som i vår tid. Jag har flera gånger nämnt den apskock av logiskt haltande så kallade "religionskritiker" som ockuperar Newsmill från tid till annan, och faktiskt lurar in någon illa påläst kristen i ordväxling. Det är inte värt tiden det tar att läsa eländet. Internationellt sprids kopiösa mängder hatpropaganda mot religionerna via den mäktiga brittiska ateismen än draperad som sekulär humanism och än som narcissistisk självdyrkan hos de så kallade "ljushuvudena" ("Brights").

Senaste larmade Stephen Hawkins så att en tungviktare bland teistiska tänkare, den aktade matematikern John C. Lennox, fick gå ut och kväsa honom ordentligt. Och han behövde inte ens 100 sidor för att demontera Hawkins tydligen allt mer haltande förmåga att bygga ateistiska ersättningssystem för den annars rätt självklara misstanken att miraklet Livet har en upprinnelse i någon slags Intelligens.

Den här svenske biologen har ett horoskop som besannar de värsta farhågor. Han ÄR en dramadrottning och det pågår inte mindre än TVÅ ELD/VATTEN-KONFLIKTER på himmelen samtidigt. De flesta tappar omdömet redan vid en!


Värst här är tveklöst Saturnus, Liemannen och gränsdragaren som från den Irrationella Själens kalla och mörka vatten (metaforen ringar in biologins studieobjekt för övrigt) kastar Skorpionens totala hat mot Livgivaren Lejonet vars Sol står hemma i härskarläge och som naturligtvis symboliserar Guds närvaro i vår värld. Notera tragiken i konfigurationen: Syndaren och Dödens Skorpionen huserar dödens planet och den döde söker förneka Den Levande!

Jag har många gånger pekat på hur rent ut sagt sinnessjuka ateisters horoskop ser ut att vara, men här är en ny variant. 

Eftersom biologen intar ett trotsigt men också martyriskt perspektiv som ateist, är det typiskt att också hitta sinnelagets Måne i martyrens tecken Fiskarna. Han borde ringa upp Humanisternas ateistiske husbiolog Patrik Lindenfors, också med Månen i Fiskarna och liknande litanior över religionens vedervärdighet. Sen kan de sjunga klagosång tillsammans.

Den andra Eld/Vatten-konflikten löper åt motsatt håll. Nu är det inte döden som söker sak med Livet utan Elden som primal hetta som söker utsläcka eller torka ut Vattnet som den återfuktare den är för biologiskt liv att kunna existera. Här ser vi horbockens syndrom i ny tappning: Mars i aggressiva Väduren är förvisso en stark placering, och det är bara att beklaga den kvinna - Venus i Kräftan eller den känsliga Moder Natur - som utsätts för den här rabiata våldtäktsmannen. Jag skulle tro att Sjöberg tänder rätt rejält på den brutalitet naturen uppvisar i sina parningsakter och djurens jakt och nedläggande varandra till föda.

Att ha den perversa Satan aktiv i horoskopet är alltid en källa till problem. Jag måste frankt säga att den här fixstjärnan (Algol) inte är lätt att förstå. Men den är en problemskapare, så mycket har visat sig över något års bloggande och noterande de fall där den slussas in i individens erfarenhetsvärld genom någon näraliggande planet. Hos biologen har vi det absolut värsta tänkbara förhållande: Mars i 30e och sista graden Eld möter Satans huvud i 3e graden av Jord. Utöver två stycken emotionellt obalanserade Eld/Vatten-konflikter har vi också en hatiskhet (Mars) som absorberas av Jord och via Satans hångrin blir en pervers form av Eld. Denna falska Eld attackerar sedan i sin tur Venus.

Nej, det här är ett horoskop som inte verkar friskt. Det är en mild läsart att häri se den brutala Naturen ur dess mordiska, döda perspektiv. Den här typen av horoskop brukar vanligen åtfölja bestialiska mördare.

Om en sökning bland 5900 kartor efter Saturnus angrepp mot Solen och en Måna i martyriska Fiskarna bara ger en tung ganster av de fyra träffarna, ska man inte glömma att det här bara är ett brottstycke (om än ett viktigt sådant) av biologens horoskop. Innan han ägnar resten av sitt liv åt hatisk antireligiositet kunde han med fördel gå djupt i psyket (kanske med experthjälp) och ta reda på vad det var i barndomen som skadade honom så.

Även där kanske Humanisternas husbiolog kan vara behjälplig med sina barndomsminnen av en förtryckande och hemsk religion. Det är tydligen rätt vanligt i Sverige att man blir ateist på basis av en femårings känslor och sedan aldrig ens aktiverar sin intelligens i frågan. Därav svenska ateisters gränslöst korkade tonläge: de blir småbarn så fort de yttrar sig om saker de aldrig studerat i djupet annat än som sociologiska ytströmmar. Scarfs och slöjor och manlig förhud - att de inte skäms dessa bottenlösa orosandar. Har de inget mer att säga om de djupa och dimensioner religionen ägnar sig åt i sin esoteriska form vore det bäst om de bara knep ihop och lät envar bli salig efter sin fason.

  • Barbara Pijan;24.8.1956;12:12 - tibetansk astrolog
  • Jorge Luis Borges;24.8.1899 - författare, levde blind en stor del av sitt liv (Saturnus-Skorpionens mörker släcker Sol-Ögat!)
  • Keith Cederholm;1.9.1958 - kriminell, frikänd från mordanklagelse
  • Stig Strand;25.8.1956 - fd skidåkare

Nu föds inte alla med samma kosmiska dna, och det vill synas som om det är den tragiska Mars/Algol-kopplingen som förklarar de svarta fåren här. Varken Pijan, Borges eller Strand har tillnärmelsevis liknande problem på sina himlar.

Den uppmärksamme ser säkert att den galna biologen är född bara dygnet efter mördaren, samma månad, samma år! Till Keith Cederholms försvar (horoskop här) ska sägas att han mot slutet av sitt liv ångrade sin vanartiga och vrånga inställning till allt och alla. Den hatiske biologen har redan överlevt Cederholm med över ett år. Ska också han förstå vart han är på väg med sitt liv?

N-I-H-I-L.

Jag tror (men säker kan man inte vara) att det faktiskt finns en särskild plats för totalförnekarna. Rapporter har kommit tillbaka till de skenlevande på planeten jorden att dessa avgrundsvarta själar placeras i karnatän "på andra sidan". De klarar inte att gå in i nästa värld. Deras andliga muskulatur är helt förtvinad.

Gangstern Keith Cederholm dog i kräfta, helt i linje med Mars angrepp mot och uttorkande av återfuktningen i Kräftans tecken. Det här är inte en blogg i medicinsk astrologi, men dödsfall i cancer med Kräftans tecken aktivt är något jag flera gånger uppmärksammat. Indisk medicinsk astrologi sägs vara ytterst kunnig i dessa ting, men den är knappt alls känd i västerlandet.


2 kommentarer:

Anonym sa...

I rättvisans namn ska väl också sägas att Keith Cederholm blev friad från mordanklagelserna, så det kanske är fel att etikettera honom mördare...
Kommer att tänka på en person vars olyckliga livsöde jag nämnde i första inlägget om Gina Dirawi, samma horoskop som ovan, utom att månen ligger i kräftan istället. Han är numera avliden i cancer.

Man kan undra vilken värld denne Sjöberg lever i, som pratar om att det krävs mod för att öppet vara ateist i Sverige, när det är precis tvärtom: läs denna redogörelse för mediafolks patetiska rädsla för att ta med något som påminner ett andligt perspektiv på fenomenet med nära-döden-upplevelser: http://roberthahn.nu/2012/02/05/nara-doden-med-malou-von-sivers/
S

Seaward sa...

Det är korrekt, och jag dubbelkollade minnet (som ofta ljuger) och såg att jag måste ändra ordet till "gangster". Tyvärr missade jag att ändra på ett ställe. Det ska jag göra direkt.

10/9 hmm... Kan det vara så att dygnet öppnar och stänger "luckor" då denna kvarhängande "cancerattack" återigen gör sig påmind. Det kan inte rimligen vara annat än aspektens "mundana" läge i husen som förklarar detta (och varför det kan födas perfekt välanpassade människor samma dag som en bestialisk mördare - de välanpassade bär mördaren endast latent)

Tack för länktips, ska genast studeras.