Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 februari 2012

"The Boss" även astrologiskt

På den här kryptiskt färglagda kartan döljer sig några mäktiga budskap som kuriöst påminner om det barn som föddes att bli rockmusikens "The Boss".


DN skriver om Springsteens senaste skiva, som börjar med ett spår jag tolkar som en ironi lika passande på Fredrik Reinfeldts moderata Sverige som girighetens USA: "We take care of our own". Det vill säga, de rika roffar åt sig som besatta just nu - som om deras irrationella omedvetna drivs av akut dödsskräck! Privata hyresvärdar gör t.ex. sitt yttersta för att omvandla Stockholms innerstad till en högkostnads prestigezon där de ekonomiska svaga får tacka för sig, överge sina bostäder och flytta ut i skogen.

Det har just utbrutit öppet krig mellan Hyresgästföreningen och dessa djävlar som fötts ur Reinfeldts privatistiska mentalitet - minns att hans egen kommun Täby redan skapat ett apartheidsamhälle genom att omvandla all allmännytta till privatägt boende som kräver Kapital för att komma i åtnjutande av. "Enkla människor, håll er borta härifrån - vi vill inte påminnas om att vårt välstånd ser oanständigt ut i kontrast med fattiga familjer." Den som nu flyttar till Täby kommun har avslöjat sin själs status, en lägre sorts varelse.

I intervjun nämner Springsteen just att han berörts av att se människor i hans närhet förlora allt i den amerikanska bostadsbubbla som svensk höger söker importera till oss genom sin perversa privatism. 

Astrologiskt ser man tydligt att Springsteens akilleshäl är just tillgångar och hem. Olycksplaneten Mars anses "fallen" och producerar sämre än normalt i Kräftans tecken och Kräftan representerar just naturens omsorgsprincip, dess protektionism och självbevarelsedrift. 

Mars i tecknet tyder på trauman i frågor om sårbarhet och det är denna oro som kanske bäst förklarar varför Vattentecknen regelbundet producerar girighet. Bäst att samla en miljon till på hög, morgondagen är alltid en ångestskapande faktor för dem som tappat den andliga kontakten och nu enbart lever genom sin "grönsakssjäl" - objektivt är de bara biologiska processer, utan någon högre intellektuell verksamhet och utan mänsklig värdighet.

Men The Boss tänker och funderar över dessa olyckor mot hem och trygghet i Kräftan - ett drama som dessutom tenderar att utspela sig i andra huset för privatekonomi! Mars kastar sin onda aspekt mot musikerns allra finaste hussektor, det femte huset för lek och kreativitet, ett hus som andas av den stora härskaren Lejonets kvaliteter. THE BOSS.

Men det är en artistisk ledare för Vågen verkar genom Luftelmentet, och det är Springsteens sinne (Månen) som till sin hjälp har artistiska Venus hemma i härskarläge. Dessutom har han en dubbel chefsindikation eftersom även Lejonet själv är aktiverat och detta i tredje kommunikations- och musikhuset. (Ja, indisk astrologi placerar uttryckligen musik i tredje sektorn!)

Nu är den form- och stilsäkra Saturnus i Lejonet inte en höjdarkombination, för Saturnus - fattigdomens och arbetarens planet - begränsar Lejonets planet Solen och dess enorma lyskraft. Saturnus och dess disponent Solen anses vara ömsesidiga fiender. 

Springsteen är heller knappast den lekfulla och lättsamma typ av Lejon som resulterar när tecknet får visa sina kvaliteter i full frihet (tänk: Hugh Grant). Istället blir The Boss en tung saturnisk typ med mycket depression eller dysterhet i berättelserna. Längtan efter frihet, som genomsyrar all hans musik, kommer bara för den som känner Saturnus tyngd.


Soltecknet är det kanske minst intressanta i det här horoskopet, men Jungfrun är arbetarens eller löntagarens tecken och i den naturliga zodiaken tillhör husplaceringen (4e huset) just trygghetstänkandets Kräfta. Nu har vi med andra ord en dubbel indikation på en människa som ser till människans behov av materiell säkerhet: 2a finanshuset (Jordelementet) ockuperat av Vatten och 4e huset för hem, trygghet och välmående i Vattenelementet men ockuperat av ett Jordtecken. Här syns en exceptionellt materialistisk sida som kontrasterar bjärt med det exceptionellt begåvade sinnet (Månen) i kreativa femte huset.

Där grisar väljer att berika sig själva, där har Springsteen valt att låna sin röst till de som ingen egen röst har. 

Nu har bloggen hittat drivor av giriga och egoistiska människor som tycks ha "förklarats" av just tecknen Kräftan och Jungfrun, men Springsteens kända födelsetid avslöjar att dessa negativa och själviska tecken dock inte är det sista ordet på hans himmel. 

Kommunikatören Tvillingarna stiger i öster vid Springsteens födelse och fast detta inte är ett av den indiska astrologins mest favoriserade tecken finns en sak som talar för Tvillingarna stigande i öster: astrologins allra bästa hus - religionens, filosofins, högskolans och den förutsättningslösa grundforskningens nionde hus får här Saturnus till ägare. Och husets suveräna nobless vänder här den naturligt svårmodiga och t.o.m. onda Saturnus och gör den till en verksam välgörare [1]. Saturnus är också formgivare och gudabenådade när det gäller att lyfta fram tingens essentiella strukturer.

Och hur förhåller sig The Boss till denna, det genuina samvetets representant i hans horoskop? Jo, han har samvetets och synliggörandet av strukturer i kommunikationshuset! Här kan man tala om en Guds utsända ängel (budskapsbärare). Och Saturnus konkretiserar och ger form på Lejonets omistliga vis: i megaformat! 

Det går därför inte att stanna vid den i och för sig korrekta observationen att Saturnus hamnat på fientlig mark i Lejonet. Chefen lider av Saturnus tyngd och depression, men Saturnus får tillfälle att gestalta DET STORA pga. Lejonets solära natur.

Och i det här fallet är dessutom Saturnus verksam för det goda, verksam för en tankehöjd  den amerikanska "en procenten" av superrika och Fredrik Reinfeldt och moderaterna aldrig ens nuddat. För dem betyder "we take care of our own" bara att som rövare tömma samhället på folkets resurser och dela ut till sina privilegierade vänner.



_____
1. Den förenklade tabellen i länken anger endast "neutral" för Saturnus. Det beror på att den också är tillfällig ägare av det onda åttonde huset. Men i mina ögon kan inget - inte ens dödens åttonde - toppa det nionde huset för filosofi och högre insikt.

Inga kommentarer: