Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 21 februari 2012

Bubbas & Freddes minsta gemensamma nämnare

DN aviserar en fyratimmarsdokumentär om USA:s habegärigaste president någonsin - Vita Husets personal fick närmast vrida föremål ur händerna på honom när han lämnade sin position, saker han tyckte var hans men som tillhörde Vita Huset. I perioden som följde blev han känd som ex-presidenten som minsann inte förnekade sig: tog hutlösa summor för att framträda som föredragshållare.

När presidentens sexskandal med en ung praktikant i Ovala rummet var ett faktum, återberättar DN ur dokumentären, gjorde hans stab en opinionsundersökning för att hitta bästa väg ur knipan. Resultatet vid ett erkännande var:

"De kommer att förlåta äktenskapsbrottet men ha svårt att förlåta att du har ljugit."

Blir detta också eftermälet om statsminister Reinfeldt, mannen som sökte ljuga sig ur varenda knipa? Vissa menar att Nya Moderaterna - numera strikt ledda av pr-människor - satt lögnen i system för att hålla den breda medelklassen okunnig om i synnerhet Reinfeldts fullständigt havererade politiska griller. (Se t.ex. artikelserien i Dagens ETC, här är Ehrenbergs ledare.)

För den som vet att antikens människor i vissa avseenden upptäckt mer än vår tid, är det knappast en slump att både Clinton och Reinfeldt föddes då kommunikatörens och desinformatörens Merkurius handgripliga tecken Jungfrun steg i öster på respektive födelseort. I sitt sköte bar dessa på ytan helt otadliga jungfrur den uttryckligt omoraliska krigaren Mars. Han är en krigare, men i första egohuset enbart för en självisk sak - för den inskränkta privatismens lära.

I bloggens undersökning av 402 horoskop för brottsdömda nyligen, var det just denna Mars som nådde signifikant överrepresentation bland människor som inte kan - eller vill - skilja på det hedervärda och sådant som de själva kan profitera på!

*****



Det är möjligt att det ambitiösa eller t.o.m. giriga Drakhuvudet (norra månnoden) spelar genom båda männens girigt grabbande händer. (Se hur Reinfeldt krafsar åt sig i sina handrörelser.) Reinfeldt föddes ett månnodsvarv efter Clinton, när åter den "hungriga" delen av denna axel stod i orala eller konsumistiska Oxen, kanske zodiakens mesta pryl- och pengatecken.

(Notera Clintons lilla "orala" affär i Ovala rummet och Monica Lewinsky som praktikant var väl så nära symbolen Jungfrun i bemärkelsen ung och orörd det går att komma...)

Det är den simpelhetens fokus på pengar och ägodelar som gjort att svenska folket gillat Reinfeldt så förbluffande länge och skamset tittat bort från all den skada hans politik (grundat på hjärnspöket "socialdemokratin") åsamkat landet, infrastrukturen, de sjuka, fattiga och arbetslösa. Nationalhoroskopet visar ju en passiv-aggressiv böjelse mot Oxen via omoraliska Mars, och detta är också planeten som "äger" folksjälens symbol, Månen. 

Nu har jag inte fog för att säga att hela "årskullar" (snarare 1½) föds med exceptionell girighet var gång Drakhuvudet rör sig genom pengarnas tecken Oxen. Indikationen är så långvarig och sannolikt så överlagrad av andra omen att det knappast går att pröva tesen. Dessutom skulle det krävas kopiöst mycket mer rådata än de knappa 6.000 kartor jag har till mitt förfogande för att prova tesen. 

Kännarna av systemet vet också hur Drakhuvudet mer anses fungera som en megafon för härskaren över tecknet det passerar. Det är med andra ord inte helt lätt att isolera "effekten" av Drakhuvudet i sig eftersom i Oxens fall Venus kan befinna sig var som helst på himlen och därmed ge ett antal "månnodseffekter" fastän det är Oxen som står under observation.

All respekt till Babylons stjärnskådare som under århundraden tålmodigt observerade, memorerade och förmedlade till nästa generation vad de tyckte sig ha sett. Det är bara en kultur som den svenska, nästan helt renons på högre kultur, som spottar på antikens storverk!

*****


Snarlik observation om de båda herrarna och Lögnens ande publicerad den 13 november 2011. Den här bloggen har en irriterande förmåga att redan ha skrivit om sak månader innan den aktualiseras. Jag vet inte vad det beror på, men det kanske har att göra med att våga närma sig Existensens Rot - där den verkliga verkligheten utspelar sig. 

Det som med varierande grad av eftersläp når konsensusverkligheten är bara smulorna från den rike mannens bord. Medelklassen kan sänka sig till den mest abnorma själviskhet men kommer ändå aldrig att komma i närheten av det bordet. Istället kommer den att förlora vad lite den vann på Freddes egopolitik. Fler och fler har börjat upptäcka det. 

Jag rekommenderar alla en längre arbetslöshet i livet: det kan frigöra ett högre medvetande. Plötsligt börjar man se samtidens verkliga strukturer och hur gement usla motivationsgrunder som driver många verksamheter. Friheten att se är värd mycket mer än Freddes tusing extra i plånboken till slit-och-slängvaror och därefter en ålderdom i händerna på Caremas vanvårdare.

Carema som "isolerad företeelse" - det är Freddes favoritförklaring varje gång för sådant som i själva verket följer naturligt på en alltför lågt satt mänsklig ambition. Så du levde bara för pengar och de upplevelser dessa kunde köpa dig? Gör om och gör rätt. Själavandringen kommer inte att stoppas förrän du börjar förstå livet och inte sedan heller. Men senare lever du inte för dig själva utan för världen. 

Då har du äntligen blivit fullvärdig medlem i det mänskliga brödra- och systraskapet. I det sitter man minsann inte gömd inne på Rosenbad, högavlönad, och kalkylerar med polarn Schlingmann på nästa historieförfalskning eller pr-trick för att lura med sig väljarna i fyra år till. Obehagligt som det är att erkänna ett misstag, har vi faktiskt valt in rent slödder i regeringen. Men det hörs nya ljud nu och Sverige har nått den motiga uppförsbacken. T.o.m. högertidningarna har börjat skriva om verkligheten igen. Kalla det ett uppvaknande till ansvar.


Inga kommentarer: