Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 februari 2012

Förundren Er icke över Moderaterna

Malmös kommunalråd Reepalu kvider uppgivet att Regeringen Reinfeldt inte gör något åt det eskalerande våldet i Malmö (och Sverige) (SvD). En kort blick på klädsamt uppbragda (AB) Beatrice Asks födelsedag visar samma problem bloggen hittar hos så många ledande moderater: de är enligt indisk filosofi nedtyngda av tröghetens och overksamhetens kvalitet Tamas, vilket i österlandet också vittnar om en tydlig tendens att bli besatt av onda, själviska demoner. Notera bara Fredrik Reinfeldt tillgripa sin nötta schablon i samband med illdåden: "Det är inte min uppgift att recensera..." (DN, SvD2) Den mannen är en fena på att avhända sig ansvar och arbetsuppgifter!

Brinner (orange) men för dårskapens ideologi (gråsvart)

Den här sortens människa lever alltså i symbios med helvetesvärldarna, vilket förklarar t.ex. hur Fredrik Reinfeldt (storkors i Mörkret) spelar ledsen över straffade sjuka när han i själva verket vet precis vilka effekter moderat politik medför. Eller när Anders Borg (storkors i Mörkret) på liknande säger ett men driver en ekonomisk politik som inte motsvarar retoriken. 

Mest liknar Beatrice Ask den utskrattade Sofia Arkelsten som faktiskt läst in sig på den moderata faktaförvrängaren och spinndoktorn Per Schlingmanns "ansiktslyftning" av Moderaternas solkiga förflutna. Både Ask och Reinfeldts sekreterare har en klar dominans av passion (Rajas) men en lidelse som drar mot Mörkret och Okunskapens Tamas. Hos Ask är bristen på vilja att förstå (Sattva) total - inte en enda placering vittnar om någon kunskapshunger. Någon kanske också minns att hon har regeringens kanske ringaste skolbakgrund...

När svenska folket valde en högerregering tänkte de tydligen inte på att man vanligen väljer politiker som är de bästa bland sina jämlikar, de man kan lita på att bäst styra landet. Istället tycks svenskarna rösta på folk som är lite sämre än dem själva, lite mer korrumperade och glada i att berika sina rika vänner i de exklusiva kvarteren - så att den grundlurade menigheten sedan kan hacka på politikerna. 

Hur illa störd är en folksjäl som är nöjd med att bara klaga? Svenskarna borde visa att de förstår vad det svenska välfärdssamhället är - ett humant samhälle -  och skaffa bort denna skandalregering vid nästa val! Om inte förr.

Jag har t.ex. motsvarande två fulla akademiska utbildningar (en examen), är självlärd datatekniker som för tolv år sedan t.o.m. jobbat för Världsbanken. Men i Sverige är man en persona non grata vid 50 pga. en åldersfascism som delvis beror på den sifferfixering tidsbesparande datorer i rekryteringsbranschen för med sig. Men framför allt på att Arbetsgivaren viskat i bemanningsbolagets öra att de gärna kan sortera bort personal som "kostar" eller bryter den från livstilsmagasinen inspirerade personalstyrkan.

Regeringen Reinfeldt är inte ens intresserad av att lösa arbetsmarknadens tusen och en missförhållanden (privata bemanningsföretag är ett enormt problem) (SvD 3). Vad han istället för utbildning och kompetenshöjning och krafttag mot missförhållandena i rekryteringsförfarandena bjuder på, är fängelset Fas 3 som bara 15% av de intagna lyckats ta sig ur. Modellen bygger på illvilja mot de arbetslösa och utanför väntar alltjämt samma omfattande systemfel på sagda arbetsmarknad.

Och som kronan på verket: under denna fängelsevistelse ett uppehälle, som för undertecknad efter studieskulder och fasta utgifter skulle innebära 1400 kronor/månad till mat och kläder och oförutsedda utgifter! (Jag gjorde en uträkning för att se vad som väntar...) Det är hälften av vad som kallas fattiggränsen.

Så djävulsk är moderat politik när man börjar titta på dess effekter i verkliga livet. Och nästintill hela Stockholm röstar på detta parti från avgrunden! Läs Reinfeldts och Schlingmanns bok "Det sovande folket" från 1993 och inse - i chock - att det var just detta samhälle det kliade i fingrarna på dem att skapa, i rent hat mot den världsberömda socialdemokratiska välfärdsstaten.

Jag brukar normalt inte förespråka blodig revolution, och det är inte mycket mening att göra det här heller. Sverige är ett land vars befolkning är lika kriminellt passiv och självisk som Beatrice Asks horoskop.

Så det är inte bara Malmö som brinner. Reinfeldt & Co har helt tappat greppet om landet Sverige. Minns ni vad han sade i någon fråga för inte så länge sedan? Att vi ska sitta still i båten! Lätt att säga om man har 144.000 i månadslön för att inte göra ett skapande grand för det allmänna bästa.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fan, va bra skrivet! Du vågar använda dig av dina tankar.
Jag skall lägga till den här bloggen bland favoriterna.

Seaward sa...

Jo men nog är det något ruttet i staten Sverige. Hamnar jag i fas 3 kan du radera bokmärket igen för då somnar bloggen omgående. I fas 3 utför man låtsasjobb hela dagen som nästan liknar riktiga. Och utan lön.

Anonym sa...

nej inte din blogg e för fan en av dom bästa jag läst haha slår det mesta, håll kvar du vet;DET ORDNAR SIG ALLTID!

Anonym sa...

Intressant läsning, ger onekligen en del nya infallsvinklar på den genuina ondskan. Återstår frågan hurpass mycket som är lagbundet och vad som förvärvas under resan.

Är lite nyfiken på vad du skulle få fram om den tämligen oförarglige Orup (Thomas Eriksson) då jag saknar honom i listan ?

Seaward sa...

Orup ja... Hans största år var före den här bloggen. Får se om han skapar nån rubrik framöver som motiverar en granskning.

Anonym sa...

Nå, ta Anna Hedborg, när vi nu ändå har tangerat ämnet genuin ondska så vore det kanske intressant att titta lite på de grå eminenserna istället för målvakterna ?