Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 februari 2012

Gay look-alikes Christer Björkman och Hoover




Här är kanhända ett läge när "look-alike"-fenomenet kan hjälpa till att avgöra. Den gay FBI-chefen Hoover, som ledde sitt imperium genom "skvaller" - som Martin Aagård skriver i AB - har nämligen ett helt hopplöst tilltrasslat födelsedatum. Läs om härvan beskriven under källnoteringar på AstroDatabank

Här figurerar ett dokument där någon har skrivit över en månad med en annan, men den överstrukna månaden dyker envist upp även på ett annat dokument som tycks ha samma dignitet! Med den här förvirringen redan om födelsemånad hoppar jag över alla förslag om timma! Här får man vara glad om man lyckas fånga den övergripande gestalten.

Utifrån den påfallande utseendelikheten mellan dessa två män, röstar jag för det andra datumet, det AstroDatabank inte valde. Med den anteckning som säger 1 juni 1895 blir det intressantare överlappningar mellan de bådas horoskop. Dessutom får Hoover en av bloggens statistiskt säkerställda indikationer på gayhet - låt vara att signifikans fortfarande bara betyder att en liten del av alla med sexdriftens Mars "fallen" i Kräftan blir homosexuella.

Hoover i inre kretsen,
Björkman i den yttre


Jag tillmäter här nyckelordet "skvaller" en stor betydelse i valet mellan den 1 januari och den 1 juni. Men den överhettat libidinösa kombination av Mars och Venus i SLADDERTACKANS EGET TECKEN avgör fullständigt saken för min del. Kräftan lyder under Månen, och som Platon sade är vårt sublunära liv fullständigt förryckt. Folk pladdrar och har åsikter (doxa) så man håller på att smälla av. 

Råkar massorna ha fått något rätt, så är väl det mest en lycklig slump. Det finns inget som tillnärmelsevis liknar den skvallerkärring den här täta konjunktionen mellan Mars och Venus i ÅTERSPEGLINGENS tecken i det horoskop AstroDatabank föreslog.

Och vad gäller Christer Björkman, så är hela hans schlagerindustri inget annat än skvaller och åsikter. De speciella problemen med hans födelse i ett skadat Lejon har diskuterats i ett annat inlägg. I det jämförde jag hans födelse bara några timmar från en celebritet, också gay.

Den tydligaste överlappningen mellan Hoovers och Björkmans horoskop är annars FBI-chefens Måne i Jungfrun som kan ligga var som helst mellan Lejonets sista grad och Jungfruns 13e. För "look-alike"-effekten är det förstås i första hand det stigande tecknet som är intressant, men här saknas födelsetimma för båda. 

I andra hand är det onekligen så att diverse planetära överlappningar tycks återskapa samma ansiktstyper och kanske är de här truliga hundplytena på båda männen en av Jungfruns ansiktstyper. Jag tycker mig ha sett den förr just i detta tecken! Tänk om Hoover föddes då hans Måne exakt passerade Björkmans Merkurius, Jupiter eller, mot dygnets slut, Venus...

På något sätt passar också Solen i Oxen bättre för en sådan här butter typ som bara sätter sig ner i kontorsstolen och sen sitter kvar där i årtionden! AstroDatabanks alternativa födelsedag ger Solen i Skytten. Men för en homosexuell läggning blir det mycket mer pregnant att den identitetsskapande Solen disponeras från en "överkåt kärring" - MarsVenus i Kräftan. 

Adderar man sedan Saturnus (själens Form) som från Vågen kastar ett luftslott över den irrationella könsinstinktens Vatten, då är vi tillbaka i alla dessa kuriösa homo- och missbrukshoroskop, alla dessa tvetungade disinformatörer och lögnare som regelbundet tittar fram. Hoover får faktiskt religionshataren och homokramaren Christer Sturmarks problem, fast omvänt: Där är det den libidinösa kombinationen av Mars/Venus i kvinnans tecken som attackerar Själens Form (Saturnus) i Vattumannen (Luft). Här således Luft-Formen som söker undertrycka den vegetativa själen. 

Se skillnaden: Sturmark argumenterar mot religionen troligen mest för att han hatar dess syn på homosexuella. Hoover verkade i en tid då han var tvungen att med en luftslottskonstruktion hålla sin naturliga instinkt dold under falskt utspel. Som sagt, det verkar bara vara poeter och artister som fattat hur de ska hantera den här störningen mellan instinkt och mentala mönster: i konstens värld finns alla möjligheter att leva ut alla sorters störningar! Det borde Sturmark tänka på och sluta attackera religionerna för något som uppenbarligen är hans eget personliga problem.

Det är således främst på de insikter bloggen jobbat fram under tröstlöst många små stickprov som den nu hävdar att AstroDatabank chansat på fel födelsedatum. Hoover passar mycket bättre som lergegge-människa, Som Jord- och Vattenkombinat. Solen i Skytten och Månen i Vattumannen synes mig ge en alltför nobel natur jämfört med vad han i faktiskt sysslade med. Det medges att en Måne i Vattumannen baserad på en upphöjd Saturnus i Vågen är ett enastående omen om en stor organisatör/administratör... Men ALL dysfunktionalitet försvinner ju från det horoskopet!


Inga kommentarer: