Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 februari 2012

I Reinfeldts Sverige: privatismen en Alien



Bara bloggens återkommande läsare kan förstå hur typiskt det är att i privatiseringsvansinnets Sverige hitta ännu ett horoskop inblandad i suspekta privatiseringar - här tydligen också illegala - där girighetens tecken Kräftan påminner om att den osläckbara hunger som springer ur känslan av att inte existera. Symptomet är ett korrelat till vad antikens platonska filosoferna kallade den vegetativa själen. Simpel natur utan skolning eller en begärsnatur som kapat bildningen och utnyttjar intellektet för sina egna dunkla syften. 

Vi har sett monstret i den ikoniska ALIEN - skräckfilmen som gav Den Fasaväckande Moder Natur ett ansikte. En brutalitet som Fredrik Reinfeldt gav politisk klädedräkt i sin programförklaring, uppmaningen att skapa ett samhälle "åt det sovande folket" där sjuka och arbetslösa med nöd och näppe fick hölls vid liv. Han vågade inte gå längre, den visionsrädde mannen! Men han visste kanske vilket Hitlers och Mussolinis eftermäle blev.

Det finns en viss sort av människa som aldrig blir tillfredsställd, och Kräftans tecken representerar vad filosofin kallar en oegentlig existens. Den blir synlig genom att dess offer befinner sig i en malström av grabbade och grabbande ännu mer. Bara igår kopplade jag ännu en gång bilden av Kräftan som det oändliga begäret till en fastighetsspekulerare (Solen/Månen i Kräftan), och lite tillbaka i tiden citerade jag den romerska astrologen Manilius hårda ord om Kräftan i samband med Fredrik Reinfeldt (Solen i Kräftan) som i egenskap av regeringschef är ytterst ansvarig för att denna cancersjukdom sprider sig.

Tecknet är i sig lika neutralt som något - inom sina givna ramar! Men det går inte att upphöja privatism, det enskilda hushållet, det naturliga (ouppfostrade) begäret till styrande princip för ett helt samhälle. Det leder per definition till samhällets undergång och allas klösande mot alla! Man kan bara häpna över hur ointelligent det här landet sköts. Det är som ett gäng imbeciller invaderat regeringskansliet och nu sitter och gissar fram en politik.

Statsministerhustrun, med dominant Cancer (Kräfta) i horoskopet, sprätter även hon iväg statlig egendom till underpris. Inte för inte är detta det mest fruktade sjukdomstecknet och man undrar verkligen om Reinfeldt egentligen har de opinionssiffror han påstås ha i pressen.

Efter kuppen mot Juholt, som hotat återförstatliga de mest sårbara branscherna dit aldrig Mammon borde ha beretts tillträde, är jag beredd att tro att både opinionsmätare och journalister sysslar med vad ruffel som helst. Minns "Batman - The Dark Knight" från några år tillbaka? Filmens intrig om en maffia som vägrade tolerera förändringar i sakernas ordning skulle kunna vara en metafor för de marknadsintressen som fyllt hela samhället som cancermetastaser. Pengarna accepterar inte längre vilka politiker som helst och de har kontaktnätet att få som de vill. 

Som i den dystopiska skildringen av det korrumperade Gotham City har demokratin sedan länge slutat fungera. Och Sverige idag är en plutokrati där pengar köper politikerna. "Presidentparet" Fredrik och Filippa Reinfeldt är levande bevis på den saken. Filmens Batman motsvarade den gode riddaren Håkan Juholt, men maffians makt och den pöbellika hopen tillsammans, utgjorde omständigheter som tvingade Batman att bli syndabocken, "the fall guy" - precis som Juholt till följd av högermobbens, ledd av Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, intrigerande. 

Här har gamla partigränser helt upphört fungera, delar av socialdemokratin är de facto redan delar av cancersvulten - kalla den "Reinfeldt" - och ett stickprov på drygt femtio (s)-politiker, betraktade som grupp, visade detta. Att så många sinnelag (Månen) i Kräftan visade sig kan antingen läsas som att partiet till inte ringa del styrs av irrationella begär - hungriga sinnen som vill ha mer av det materiellt goda - eller att här finns ett stort moment av det positiva uttrycket: den omhändertagande och empatiska instinkten. 

Hos lika många (m)-politiker fanns ingen emfas på Kräftan, däremot ett klart överskott av det mer uttalat profitlystna sinnet i åkermännen Oxen och Jungfrun, monetär och ägandefixerad respektive flinkt kultiverande med sikte på avkastningen. Härvidlag kan man förstå varför högern, idogt arbetande kallar sig för "närande" och alla andra "tärande". Högerns problem är deras gränslösa programmatiska själviskhet, en sjukdom lika dödlig för intellekt och själ som det instinktiva begärets cancer.

*****

Oavsett andra involverade i den skumraskaffär SvD skriver om, matchar styrelseledamoten Sigrid Tedehammar (hustru till en f.d. Kockumsanställd) exakt det mönster bloggen funnit under tre år. Den vegetativa själens närvaro i horoskopet är vanligt förekommande vid missbruksproblem till vilka inte bara hör alkoholism, narkomani, sex utan också girigheten hos den viss sorts affärsmän.



Man kunde peka på att båda Ljusen ligger i Vatten och att Månen i Kräftan enbart beskriver begär då den härskar i sitt eget tecken och därmed saknar potential att bli mer än den är. När inte heller lokomotivet Solen drar i annan riktning utan också befinner sig i det kalla Vattnet, då har vi grundtypen för missbruket. Och det blir knappast mindre av ett storkors i lidelsens kvalitet Rajas!

Eftersom bloggen bara nyttjar ett subset av den astrologins verktygslåda, behöver inte mer sägas. Typen har setts många gånger tidigare.

Och för att en tillfällig läsare inte ska tro det är tillfälligheternas spel (trots många kvantitativa test som står att finna på bloggen), låt oss följa en missnöjd SvD-läsare i kommentarspalten, att den verkliga hjärnan i heter Johan Stache. Så når vi då Solen i Kräftan - den drivande kraft i girighetens tecken som kvinnans Måne bara var en blek avbild av! Och det pågår mycket märkliga saker på den här himlen:


SvD-läsaren hänvisar till den här artikeln och jag noterar att Sol-Kräftan Stache är precis lika svår att få ut utanför sitt privatistiska skal för en kommentar som paret Reinfeldt! Den här arten biter sig fast i Rosenbad och man får nog, tyvärr, röka ut den.


HUR HÖJA EN NATIONS MEDVETANDE- OCH MORALNIVÅ? Tillsätt inspirerande ledare. Kräftans symbol tecknar också viljan att tjäna någon och tar sin natur - i det oegentliga substratet - efter Direktivet Solen ger Månen. Svårare är det inte.


Bonusspaning.

Styrelseordföranden i den tydligen olagliga avknoppningen har ett horoskop av sällsynt typ: kombinationen av ärkefienderna Solen och Saturnus (i Skorpionen) och Månen i Kräftan ger bara fyra träffar i en samling av 5800 horoskop.
  • Tsung-Dao Lee;24.11.1926 - Nobelpristagare i fysik/matematik 1957
  • Honor Blackman;12.12.1927 - Aktris, tidig Bond-brud
  • Warren Jeffs;3.12.1955 - dömd sexmissbrukande bigamist i utbrytargrupp från mormonerna - missbrukstypen redan i tredje träffen!
  • Amanda Seyfried;3.12.1985 - Aktris (Mamma Mia!) har redan skapat skandalrubriker för att hon trissade upp sina monetära anspråk enormt efter minsta lilla framgång - missbruket igen, nu som girigheten i det kalla, hungriga Vattenelementet

Se även: Stinkande rik - på rätt och fel sätt. Observationen att tre av världens mest "bankable men" (Jobs, Gates, Buffett) alla har sinnelagets Måne i det giriga Vattenelementet, men utöver detta också en driftig Sol i den positiva polariteten. 

Jämför detta med missbrukarnaturens placering av både Sol och Måne i den negativa polariteten. Härvidlag har Sveriges statsminister en för sitt ämbete "felkopplad" stjärnkarta: Månen i positiv Luft rationaliserar den grundläggande negativa girigheten från en Sol i begäret och privatismens Kräfta! Som sagt, vissa människor inspirerar människor att höja sig, bli nobla, andra smittar bara av sig av en låg, materialistisk och självisk ton. 

För en fungerande demokrati kan man inte rösta på de sämsta bland likarna, man måste rösta på de bästa. Häri ligger dilemmat: folk röstar sällan för landets bästa utan egoistiskt. Reinfeldt är tyvärr representativ för många i Sverige, idag. Men låt oss dubbla elpriset några gånger till, upptäcka ännu flera missförhållanden inom vården, avslöja fler kriminella avknoppningar från staten. Sen vore det väl konstigt om inte något började röra sig i huvudet på folk!

Se även: De fyra lasterna

Inga kommentarer: