Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 februari 2012

Islamofoben Wilders galenskap och planeters "verksamma natur"

Holländske rasistpolitikern Geert Wilders säger enligt Wikipedia att han "lidit avbräck i sitt privata liv" till följd av sitt "hat mot islam". Det är sant, en hatisk människa som likställer en hel kulturs heliga skrift med Hitlers "Min kamp" har tiggt om problem. För 1½ år sedan tittade jag på Wilders horoskop och hade vissa problem att hitta hans dårskap. Han kanske tror så på sin sak att stjärnorna faktiskt gav klartecken för en återfödd gammal korsriddare, lika hatisk och omogen nu som när de kristna skulle nedkämpa saracenerna för 700 år sedan?

Men sedan sommaren 2010 har bloggen adderat några indiska tolkningsmetoder eftersom de inledande verktygen kändes lite utslitna. Att bloggen därmed blir nästintill obegriplig för en nykomling var priset som fick betalas. Jag hade tröttnat på att skriva annars.

Eftersom bara de första tre fjärdedelar av Wilders dygn ser Månen i Fiskarna är det ett osäkert tilltag att återintroducera de tolv husen enligt månascendent-metoden. Men som jag sade i första inlägget står Vattenelementet nära själva främlingsfientlighetens natur. Det är bara i den biologiska sfären, fallen en nivå lägre än det rena förnuftets värld som själen lätt kan drivas in i resonemang som bygger på den dödliga kroppens stressignaler. 

Dessutom skulle den holländske islamofoben ha ett extremt populistiskt sinne om Månen står i Fiskarna - samma år passerar nämligen framgångsskaparen Jupiter detta, sitt eget negativa tecken. Vi ser framför oss ett gigantiskt fiskstim av skärrade, obildade holländare som faktiskt tror araberna håller på att ta över deras värld! Minns att Vatten står för inbillningar helt utan logisk kontroll - upplevelser som spelar upp som små filmer inne i huvudet. Djup sinnessjukdom tycks följa Vattenelementet i de allra värsta horoskopen.

Att ett sinnelag i Fiskarna också utlöser oppositionen till den uttalat rasistiska Jungfrun mittemot, bara påminner om att denna axel verkligen verkar ha problem med att justera sin verklighetsuppfattning så att den inte blir så knappnålsstor och kritiskt avvisande som Jungfrun men heller inte så "oceaniskt" och flummig som Fiskarna. 

I bloggens tidigaste skede tittade jag på en intelligent Jungfru, franske astronomen och matematikern Jacques Vallee, vars horoskop  påminner om holländarens. Åtminstone i så måtto att också han har en "upphöjd" Merkurius (förmodat extra logisk) i Jungfrun men i opposition till en Jupiter som expanderar i det negativa Vattenelementets Fiskar. Han jagade UFO:s i årtionden istället för att frukta muslimer! 

Varför inte parallellen håller, varför Vallee inte hatade och fruktade UFO:s utan var kuriöst nyfiken på fenomenet, måste förklaras med hans kyligt rationella Måne i Stenbocken. Rasistpolitikern har med all säkerhet sitt psyke i den känslostirriga Vattenströmmen. Jag tror inte Månen i Stenbocken om att kunna hata eller frukta, känslorna är för "intorkade" i det torra och kalla Jordelementet för att gå iland med sånt blödande.



Genom att söka finjustera planeternas karaktär genom läran om deras "verksamma natur" - om planeterna fått lämpliga hus som sin tillfälliga hemmabas eller ej - kan vi ju försöka se om horoskopet har problem som inte syntes vid förra genomgången av en rent solär karta (uppställd för dygnet som sådant).

Enligt den förenklade tabellen är Månen och Mars verksamma välgörare för en månascendent i Fiskarna. Månen antyder att vi nu enbart studerar kartan utifrån "psykets" nivå, vilket inte säkert är samma nivå som visar sig på utsidan av en människa, i det hon säger och gör. Födelsetimman kan köra över den här nivån och prioritera något annat.

Så långt man kan uttala sig om den inre sidan, får Wilders klartecken för sitt sinnelag, Månen motsvarar Kräftan i det femte huset som är ett av de bra husen. Samma med Mars och dess koppling till Skorpionen som här är i det nionde, det bästa huset som regerar över utlandet, filosofi och religion.

Redan här skär det sig. För även om Mars är verksamt god, befinner den sig själv i det åttonde huset för korruption och gammal surdeg - kanske dåliga gärningar i ett tidigare liv som ligger olösta i detta absolut onda hus. Man kan argumentera för att mentala störningar uppstår när en naturlig illgärningsman ockuperar de medvetna tankemönstren i ett naturligt vattenhus som alltså har med omedvetna instinkter eller attityder att göra. Husets onda andar når upp till Wilders mentala balans och hans tankeliv blir aggressivt av den känsla av död och korruption som han på den psykiska nivån står så nära. 

Kombinerar man det här åttondehusbudet med monstermagneten Måne+Jupiter (med dess kapacitet för extremt överdrivna fantasier - typ Eurabia-paranoian) då börjar man ana hur sjuk mannen är! Men hans Måne är "verksamhet god" så jag börjar nu bli benägen att han faktiskt tror på den här smörjan själv. Han har inte enbart hittat en skitpropaganda att göra personlig karriär med. Vattenelementet är det irrationella elementet och skadade människor kan bygga ofattbara luftslott omkring en grundläggande irrationell känsla. Och sedan bosätter de sig i sitt luftslott och lever och dör utan att någonsin ha varit i kontakt med verkligheten.

Månen och Mars var de "verksamma välgörarna" och redan har vi börjat hamna i problem. Månens disponent Jupiter är viktig här: den är en neutral indikation då den äger det goda första men också det tionde hörnhuset. I hörnhus omvänds naturlig välgörare och blir onda, men detta kvittas mot det goda första. Alltså: Jupiter är neutral.

Men Fiskarna, symbolen för offer, försakelser och umbäranden, är en monstermagnet. Inget annat tecken som ascendenttecken lyckas samla hela fyra verksamma illgörare. Här är det Solen, Merkurius, Venus och Saturnus som äger sådana hus att indisk astrologi bedömer dem som problemhärdar, kanske i det yttre ödet eller vad gäller de inte kvaliteterna, eller lite av bägge. Ytterst viktigt således att de här fyra inte ställer till med för mycket problem genom att söka spela förstafiolen.
Naturligtvis går det inte! Wilders lever under ständigt dödshot och med livvakter. Hans liv är helt inrutat för att säkra hans liv. Saturnus begränsningar är ytterst mycket för handen.

Och det ser vi ju redan i den solära kartan: Saturnus i begränsade Stenbocken kopplar ett grepp mot Månen (vardagslivet) och söker hålla det oformliga kaosvattnet i schack. Naturligtvis är denna onda Saturnus också rasistens egen fasa för arabisk invasion. Jag fuskade lite nyss när jag sade att den franske matematikern var iskall och inte unnade sig några känslosvall. Men det finns knappast något element som fruktar så mycket som Jordelementet, bara att fruktan inte längre är medveten när Jord - pansarhuden - utvecklats som ett skydd mot känslan. Tre av fyra främlingsfientliga partiledare i Skandinavien är födda i Oxen!

Det är skräcken som har gjort detta till det orörliga elementet - det element som kräver hårda gränser, starkare lagstiftning och så vidare. Materia är ett skrik av fruktan som har stelnat i språnget. Jordelementet är slutet på själens fall genom Vattnet - syndafallet ner i den tillfälliga Naturen. Jordelementet är en affekt som har stelnat till en grimas, blivit till vår fysiska kropp.

Rasistpolitikerns Saturnus är alltså ond, trots att den står hemma i sitt negativa härskartecken. Och frågan blir alltså hur väl en sådan svampig monstermagnet som Månen i Fiskarna kan bevara sin "godhet" när dess vatten som var menade att rena smutsas av Jordelementet? Vi har en variant på det här dramat i religionshatiska Humanisten Patrik Lindström, till vardagslag biologilärare - en mycket passande "effekt" när organisatoriska Saturnus i fysisk Jord kopplar samman med Platons "vegetativa själ" (Vatten)!

Alla med kraftfull markering av Fiskarna tycks ha något att "lida och besvära sig över", religion som sådan eller islam i synnerhet. Men detta är bara sinnessjukdom av mildare slag - ett resultat av vad filosofen Herakleitos för 2.500 år sedan smått föraktfullt kallade "själar som läcker som såll", själar som sjunkit för djupt i syndafallet och nu kanske behöver många många liv "på torken" innan de får stopp på sina irrationella attityder som ligger som en röd tråd och dyker upp om och om igen, i varje nytt liv. 

Märta Grill, ett av Sveriges på sin tid skickligaste medier, berättade för en bekant hur hon såg att denna flera liv bakåt lidit skada av ett djupt liggande och olyckligt tidigare liv som gatubarn någonstans i Asien. Barnet hankade sig fram men dog ungt. Om detta möte med ett medium som kunde berätta massvis av korrekta detaljer ur individens privatliv, hörde jag för tjugo år sedan. Nu, med den korrekta sideriska zodiaken, ser jag att personen hade både Sol och Måne i Vatten - det element som tycks bära omedvetna trauman som ännu inte torkat eller dunstat bort. Bloggen har upptäckte hur ofta missbruk tycks gå hand i hand med problem i Vattenelementet.

För Geert Wilders är det avgjort kritiskt att den för ärbarheten så viktiga Merkurius också reducerats till en verksam illgörare. Med Merkurius i opposition till Månen har vi nu alltså två verksamma illgörare som anfäktar det svampiga sinnet? Hur kan Månen, "naturligt" god stå emot så mycket negativism från det låga Jordelementet?

Också den starkt ledarlystna Solen i Lejonet är verksamt ond här, och ockuperar det onda sjätte huset för fiender. Pusselbit efter pusselbit börjar förklara den här rasisten. Hade inte islam existerat hade han jagat världen runt tills han hittat något annat att hata! Människan ser faktiskt helt sjuk ut - ur det psykiska planet ska tilläggas, för det är månens utblick som ser alla dessa "främmande" signaler.

Och slutligen är också förbindelsernas och samhörighetskänslans Venus verksamt ond. Wikipedia skriver att han kan träffa sin ungerska hustru bara en dag i veckan på grund av det rigorösa säkerhetspådraget - och allt har utlösts bara för att han hatar så mycket, att han inte kan kontrollera sin egen hjärna!

Jag måste säga att Chandra lagna-metoden övertygade för detta horoskop. Ibland känns dess bud bleka och då vet man att det är den fysiska ascendenten (lagna) som har styrt om budskapen i sista stund.



Inga kommentarer: