Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 22 februari 2012

Katastrofhoroskopet


En förskräcklig tågolycka i Buenos Aries i morse, för närvarande 50 döda och 550 skadade.

Det här är bara observationer. Jag har aldrig brytt mig om astrologin som levande undertext till den pågående film som kallas livet. Men det är ändå fascinerande att se vilka planeter som befinner sig i akuta lägen.


Jag fick syn på återvinningssymbolen i grafikprogrammet och detta kretslopp passar bra att rita ut invid norra månnoden som sägs förstärka den planetära kraft som härskar över tecknet noden eller demonen gästar. Här är den således megafon åt herren över dödens Skorpion, krigaren och olycksplaneten Mars. Samma Mars som dessutom samtidigt attackerar sitt eget tecken från Lejonet för en ovanligt anspänd period.

Jag leker här med tanken att Mars attack mot norra månnoden leder till att noden "recyclar" inte bara sin disponent Mars utan också spottar ur sig en förstärkt version av den inkommande attacken från Mars. Vi har alltså på en och samma gång en dubbelindikation på olycka. 

Nu klarnar också svenska regeringens totalneuros igår och hastiga avbön från den obehagliga moderaten Ulf Kristersson och, faktiskt, de nya snåla vindar som sedan en tid börjat blåsa kring regeringens inkompetenta skötsel av Sverige! Som någon minns slår ödets krafter vilt omkring sig. Håkan Juholt avgick precis när samma Mars-Lejon tangerade hans medfödda Sol-Lejon! (Mars började skenbart backa på himmelen kort därefter.)

Någon läsare påpekade att jag förutspått en labil period för Reinfeldt vid just denna tid, men det finns så mycket material på bloggen att jag inte hittar tillbaka till den texten! Men tanken är inte svår att se: Reinfeldt föddes med månnoderna längs den sataniska axeln (Oxe/Skorpion) i den 17e graden.

Det vill säga, han upplevde nyligen något kritiskt i sitt liv. Kan det ha att göra med att Filippa Reinfeldt just opererat sig för okänd åkomma? Man måste minnas att varje allians leder till att alla parter "smittas" av det dåliga i varandras horoskop. Det är därför ett folk måste vara mycket noggranna med vem dem väljer till sitt överhuvud. En galen kejsare kan dra ett land in i hur mycket problem som helst!

Det har sagts att bara "de stora" Jupiter och Saturnus har kraften att utdela dråpslag, men den turbulenta Mars verkar inte vara sämre den.

Eftersom Mars f.n. är retrograd ska dess exakta placering 23.34 avrundas neråt om man använder heltal. Programvaran ZET gör fel och avrundar upp till 24 graden istället för 23e (den är inte programmerad för att ta hänsyn till backande planeter).

Jag påpekar detta för att olyckan inträffar när Mars har en grad kvar till exakt opposition med kommunikationsmedlens Merkurius, som befinner sig i Vattumannens 22 grad. Och det är nymåne i Vattumannen. Detta är den "magiska grad" jag läste om i västastrologen Charles Carters böcker och som jag håller ett halvt öga på i samband med transiter.

Men allt detta hade bara varit intressanta detaljer utan direkt bäring på den faktiska händelsen om inte också ascendenten varit involverad på något sätt. Och här visar sig den indiska astrologins aspektlära komma till stöd. För Mars kan kasta sin dödsaspekt mot det åttonde huset från där den står. Och när nu Mars sjunker i väster, i sjätte hälso- och fiendehuset, träffas Buenos Aires östra horisont och det stigande tecknet just av denna olycksaspekt på 210 grader.

Samtidigt ligger Merkurius, transportationsplanet i tolfte huset för lidande, det är nymåne, vilket vittnar om stora förändringar och därmed är också folkmassornas Måne inblandad.

Här spekulerar jag nu bara, men när olyckans Mars förstärks av norra månnoden eller Rahu till en megaolycka, då har vi på andra sidan den södra månnoden eller den halshuggna demonen Ketu. Ketu i Oxen visar hur det är Venus som klipps av eller straffas. Minskat välmående med andra ord. Och Venus i sin tur befinner sig i första huset, själva platsen som direkt träffas av olyckan Mars.

Och bakom denna nymåne döljer sig Liemannen eller Skördemannen Saturnus - han förfogar över både Solen (livet), Månen (livets slut) och Merkurius (transportmedel) och gör så från...åttonde dödshuset!

Det är inte lite olyckliga budskap på en gång på denna himmel!


Om olyckan i medierna: AB, Expr, DN, SvD


Anmärkning. 

En västastrolog som använder heltal skulle kanske reagera på att de ständigt retrograda månnoderna (enligt klassiskt synsätt) och Månen faktiskt bildar en triangelfigur - alla tre i den 16e graden. Indisk astrologi förnekar dock att Månen och noderna kastar egna aspekter. Det krävs en smula filosofisk inblick och förståelse av den antika världsbilden för att förstå varför indierna har rätt i detta.

Apropå Reinfeldts kris, partnerns hälsa läses indiskt som sjätte huset räknat från sjunde partnerhuset. Detta innebär att Filippa Reinfeldts hälsa tecknas av Fredriks 12e hus för världsliga motgångar. Ska man läsa det som att kvinnans hela inblandning i Stockholms korrupta bortslumpande av sjukvårdsanläggningar till vänner och bekanta är en enda olycka för honom? Tolfte representerar t.ex. sjukhus!

Man kan notera att eftersom Filippas hälsa syns i Fredriks hus som hans 12e hus i Lejonet passerar f.n. och sedan en god tid tillbaka olycksbringaren Mars genom hennes hennes hälsosektor - betraktat genom makens horoskop! Här ligger båda Merkurius och Venus och jag skulle gissa på att något otrevligt kring Venus upptäcktes som behövde opereras bort. Mer än så passar det sig inte att säga här.

Inga kommentarer: