Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 februari 2012

Lobbyist för riskkapital i vården

Svenska Riskkapitalföreningens vd Marie Reinius är förgrymmad över den riktning opinionen mot utsugare inom svensk vård och skola tagit. I förra inlägget tittade jag på lobbyföretagets styrelse (non-profit-föreningen verkar bara vara en tunn ytfernissa). Men vd:n för företaget med samma namn som föreningen har ett horoskop värt en egen kommentar eller två.

Först en reservation, en födelse runt 21.00 eller senare ger ett helt annat horoskop. Men jag tror mer på det sinnelag i handelsmannens tecken Tvillingarna som gäller under nästan hela dygnet, särskilt som SvD kallar kvinnan "rytande" och sinnet i Tvillingarna faktiskt delar tecken med den aggressiva Mars.




Jag har genom många år samlat åtskilliga indikationer på att årgång 1961 inte är lyckliga människor. Boven i dramat tycks vara "lätta pengars" och tillika lyckans Jupiter som här fallit i den karga och ibland rent giriga Stenbocken. Problemet förvärras av att Stenbockens härskare det här året är hemma i sitt negativa tecken. Jupiters förmåga att expandera är svårt hämmad och får bara klartecken längsmed de materialistiska linjer Saturnus i Jordelementet godtar. 

Det här kan vara den metafysiskt eller andligt mest likgiltiga generation människor som fötts. Jag minns hur en tidig flickvän bara veckor in på vår bekantskap började häckla mig genom ordet "professorn" - hon kom från en lågutbildad familj av socialdemokratiska svartjobbare och skattefuskare och jag pluggade vid tiden på högskola. Stadsdelarna kunde inte mötas pga. attitydmässig överkompensation och låga sociala självförtroende i "arbetarstadsdelen".

Jag har fler exempel från 1961 där attityderna sitter berghårt i själen och vd:ns födelsetid ligger mycket nära t.ex. Alexanders Bards och modespecialisten Susanne Ljungs. Man jag hittar också en offentlig svensk född samma dygn som riskkapitalanhängerskan. Talande nog en sosse som bekände sin sanna natur och blev lobbyist: Johan Hasslow. 

Några dagar tidigare, den 21a, har vi den i mina ögon mest kallhjärtade av alla nyhetsuppläsare, Anna Hedenmo. I det fallet kan nämnas att horoskopets kyla också är påfallande, om man följer den aristoteliska modellen där Jord och Vatten är kalla element. Nyhetsuppläsaren har Solen i Vatten disponerad av Jupiter i kall Jord och hon har Månen i kall Jord (Oxen) disponerad från en Venus i Eld som inte förmår tränga fram till följd av Jordelementets "fallna" natur.

Frågan är om riskkapitalslobbyisten är så värst mycket varmare. Sinnet i Luft tenderar visserligen mot värme och sociabilitet och Mars är en eldplanet. Men kommunikationen, också i varm Luft, är problematisk: Merkurius står "snöpt" av den "halshuggna" demonen Ketu eller Draksvansen.

Tar man Månen som ascendent visar sig att pengar är det bästa den här kvinnan vet: Venus lägger sig i 11e huset för förmögenhetsansamling, enligt indisk filosofi och astrologi ett ont hus. Detta gör att Mars inte bara är en naturlig olycksbringare, den är för Tvillingascendenter också en "verksam illgärningsman" eller en aktiv kraft för det onda! 

Och då Mars här delar tecken med sinnelagets Måne får vi en lika avskräckande bild som den Fredrik Reinfeldt ger ifrån sig med en dubbelt ond Mars stigande i öster! En Reinfeldt vars ondskans imperium nu är så slutkört att han dabbar sig gång på gång när han söker försvara Moderaternas människohatiska politik! Håkan Juholt var ju sanningen förkroppsligad i jämförelse!

Eftersom Mars är verksamt ond betyder det att Tvillingascendentens enda otvetydigt verksamma välgörare Venus sitter väldigt löst till! För inte bara befinner sig pengarnas planet i ett "ont" hus (uppenbarligen är förmögenhet inte ett önskvärt mål för själen enligt den mer filosofiska indiska astrologin), dess disponent är här dubbelt ond och Venus själv i Väduren symboliserar i princip en nybörjare i frågor om tvåsamhet. Vädurar kan bli väldigt själviska!

När också Solen disponeras av en planet som är verksam för det onda - förutom att Jupiter i sig är fallen i materialistiska och härsklystna Stenbocken - då börjar man undra vad de här är för typ av personlighet egentligen... Det kanske inte är mycket skillnad på den nästan hatiska frostighet som jag tycker sagda tv-kvinna utstrålar. Och Bard och Ljungström är knappast några värmeljus, de heller. 

I det här soltecknet den här årgången hittar vi också den obehagliga och snåla vd:n Peter Settman vars partyskojande bara var en tom yta. Ryan Airs snåla vd Michael O'Leary kan nämnas i samma andetag som Settman!

Här har vi också sångerskan Chers svårt identitetsstörda dotter/son Chastity/Chaz Bono som åt upp sig till ett stort fetto det första hon/han gjorde efter könsbytet. Så vad var poängen? Hon/han verkar inte ha blivit lyckligare av operationen. Var det bara en koloss hon/han ville bli, hade det väl räckt med att sätta igång och frossa?

Vi har också Susan Boyle, det på många sätt tragiska livsödet som blev en "freak-framgång" i Idol. Samma dag i ett annat land föddes en annan flicka som visserligen inte togs till barnhem men som var med om ett mycket tragiskt livsöde som bl.a. inbegrep båda föräldrarnas död med kort mellanrum. Hon led av mentala störningar på gränsen till sammanbrott även utan framgångens strålkastarljus på sig.

Nej, det här är ett av de "tidsfönster" jag för mig själv misstänkt öppnade rakt mot själar som var på jorden under Andra väldskriget. Deras val av politik eller ideologi DÅ visar sig NU som en brist i själen. Det luktar dåligt karma om det som händer i Stenbocken. Dessa är avknäppta inåt - för deras långsiktiga utvecklings skulle är det bäst att de inte vet vilka de var då...

Sådan är kontexten för den ilskna lobbyisten som anser riskkapitalister vara till välsignelse för mänskligheten.


1 kommentar:

Anonym sa...

Går det att se hur det går? Det skulle vara en befrielse om hennes och andras dagar av hänsynslöst maktutövande är räknade...