Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 februari 2012

"Lögnens ambassadör" - horoskopet

DN/Ledare skräder inte orden när de utnämner Milad Adieh, stationerad i Sverige, till "lögnens ambassadör".

En snabb granskning av födelsehoroskopet visar att vi har att göra med en person väl i nivå med den in i regeringen insmugglade propagandaministern Schlingmanns förmåga att hitta på rent toklögner om Moderaternas progressiva och framför allt med socialdemokratin harmonierande politik. 

Vi har t.ex. hos syriern samma Måne i Jungfrun som i tre tester i rad visat sig dominera bland brottsdömda. Det finns alltså frågetecken för ett sinnelag (Månen) som låter fiffiga logikern Merkurius vrida och vända på hur orden beskriver verkliga fakta! Inte för inte var Merkurius/Hermes "tjuvarnas gud" i antiken. Oärlighet följer med den som förstått vinklingens princip men inte styrs av några högre direktiv.


Ambassadörens sinne bär också demonens stämpel - Drakhuvudet som är känt för förstoringar och överdrifter - och sinnet dirigeras från logikern Merkurius i mörkläggningens tecken Skorpionen!

Här står den tillsammans med omoralens herre Mars och med den turliga och expansionsbringande Jupiter. Ju värre lögnen, desto större chans att folk köper den?

Att sedan också Solen (intelligens, gestaltning) står strypt av formalismens och de artificiella konstruktionernas Saturnus tyder på att DN:s rubriksättare fått till en sjujädrans perfekt rubrik!

*****


Se även till dags dato fem inlägg om horoskopet för Reinfeldts propagandaminister Schlingmann. De båda horoskopen förtjänar att jämföras sida vid sida.

Se även det något mer filosofiska inlägget om Mannen som inte kunde skilja på ego och individ (född bara fyra dygn efter Per Schlingmann).


SvD: Minst 25 dödade i Syrienexplosion

Inga kommentarer: