Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 februari 2012

Morgan Stanleys negativa bonushoroskop


SvD skriver om de förlorade själarna, de pengagiriga, som nu drar i lämmeltåg från Wall Street sedan gränser för girigheten satts av affärsbanken Morgan Stanleys nye vd James Gorman.

Det är alltid kul att titta till fiendens läger, men bara så flyktiga blickar så att man inte blir smittad av ämnet! Girigheten har i ekonomin skapat sig ett fenomenalt luftslott med många krångliga korridorer och irrvägar. Jag tänker då inte slösa bort resten av mitt liv på en livsform som ändå kommer att vara utdöd inom hundra år. 

Vad ekonomer som statsministrar ställer till med, har vi sett i Sverige de senaste åren och det tål att påminnas om att porten till dagens sjukliga människotyp, omvittnad av Caremas kissblöjeskandal, öppnades när en annan moderat satt som statsminister: Carl Bildt. Vissa ideologier gör människan sämre, andra gör henne lite ädlare.

Den 17 januari, då nyheten om minskade bonusar läckte ut, är oerhört intressant om man accepterar midnatt som den tidpunkt som tecknar öppnandet av en ny dag och vad stort den kommer att innehålla. Ett New York-horoskop för denna tid berättar de mest säregna ting om ekonomi !!!



Horoskopet är övertydligt för den som följt bloggen någotsånär ofta. Här har vi t.ex. civilekonom Fredrik Reinfeldts privatistiska Jungfru - ett vinstsökande tecken - stigande i öster. Och precis som dygnet då den svenske privatiseringsfanatikern föddes, har vi begärets Måne i komforttörstande Vågen i andra huset för pengar!

Men det är just detta problem, problemet med en simpel karaktär, som åtgärdas i tiden denna 17e januari. För den måttfulla Saturnus hade i sin 30-åriga cykel nått just Vågen, tecknet där gränsdragaren och asketen firar sin "upphöjelse" och tecknar en anständighet som anstår den civiliserade människan.

Andra materialistiska huset fylls alltså här av humanistisk Luft och Saturnus drar en rättrådig gräns för den Måne (sinnet) som annars inte vet sitt eget bästa och i andra huset kan urarta till rent inhuman ekonomism - just sådan som vi sett Reinfeldts vanartiga ideologi leda till i dess konkreta effekter.

(Här möts alltså Månen, symbol för den vegetativa eller irrationella själen som aldrig får nog, och den högre rationella själens symbol. Och gissa vem som har sista ordet? Det simpla djuret eller guden?) 

Eftersom Solen symboliserar det spektakulära, är det inte ointressant att den här passerar just den saturniska Stenbocken, ett i alla avseenden måttligt tecken. Jordelementet dödar i princip det femte, eldiga spekulationshuset!

Spekulation och lätta förtjänster kan också avläsas genom Jupiter, femte husets planetära signifikator och i åttonde dödshuset bekräftas vilken kalldusch den 17e januari måste ha varit för många.

En tredje bekräftelse på att Morgan Stanley aviserade något viktigt, syns i olycksplaneten Mars som opponerar sig mot pengarnas Venus! Detta är en "lidibinös" kombination som via Eld/Luft brukar ge hetluft och fanatiska överdrifter. Men här faller budskapet i "onda" hus. Monetära klippare är med andra ord det onda som måste åtgärdas genom att ta bort ett korrumperande incentiv. Se dråpslaget (Mars) mot flashiga Lejonet i "fattigdomens" tolfte hus och pengarnas Venus i "fiendens" sjätte hus! Vilket motgift mot monetär fanatism via husen!

Tänk om Reinfeldt varit född under den här himmelen istället. Då hade vi haft en fungerande infrastruktur, sjukvård och strategi mot den inbitna arbetslösheten istället för tarvligheter som lägre än lägsta löner och den uttryckliga förödmjukelse av människor som Reinfeldts mindre än geniala idé "fas 3" syftar till! 

Tyvärr bär var människa sitt eget öde, sina egna förståndsbegränsningar.

******

Jag återkommer till Morgan Stanleys relativt nye vd, australiensaren James Gorman vid annat tillfälle.


DN skriver om folket som inte fattat i vilken riktning världen är på väg: vanliga chefer grabbar åt sig mer och mer och söker skapa ett gap mot de vanliga löntagarna.



Inga kommentarer: