Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 februari 2012

När sossar sjunker till moderaternas nivå...

Två så kallade högersossar skrev igår i AB och ville ha fortsatt profittänkande på verksamheter som vård och skola. Tanken är helt bisarr eftersom vi alla vet vad som händer när girigbuken inom oss börjar kurra. Carema-skandalen var inte "det enskilda fallet" som den värsta girigbuken av dem alla hävdade.

(Ni vet vem det är som varje gång söker mörka systemfelet han tror på och talar om "enskilda fall". Reinfeldts hela "affärsidé" är att göra brasved av Verkligheten och presentera fakta som inte ett dugg liknar de sanna förhållandena. Som någon sade, Nya Moderaterna var det första parti som tog lögnen som ett verktyg.)

Dagen därpå skriver en genuin socialdemokrat en replik och påminner om precis hur äcklig högersosseriet är. Människor så depraverade att de inte längre vill göra något om det inte går att göra storkovan på det. Människor utan andra talanger än att de är giriga och låter sina karaktärsbrister forma tankemönstren.

Det är inga småsossar, utan namn som t.o.m. jag känner igen trots att jag bara skummar politiska nyheter. Mikael Damberg och Lena Hallengren. Den senare figurerade som ett av namnen när jag jämförde hur (m) och (s) styrelser såg ut astrologiskt.

Damberg först. Den klassiska materialisten, med bloggens skolexempel på en sjuklig girighet - just den typen som inte går att motivera annat än med låg och pervers privat vinning. Damberg borde snarast överväga att byta parti till Moderaterna för det är så här deras horoskop ser ut. Det är inget fel på kartan, bara så fruktansvärt mediokert och oinspirerande med en ren gyttjepöl och ingen andlig ambition (Eld) eller ens någon intellektualitet (Luft) som kan stå emot denna extremt negativt polariserade (Jord + Vatten) himmel.



Eftersom skolboksexemplet på en "vätskande, sjuk själ" (girighetens drivkraft) är SEB-chefen Annika Falkengrens Måne med giriga Drakhuvudet i Kräftan (magen som kurrar efter mer bara några timmar efter "miljonförvärvet"), förvånar det kanske att hos högersossen hitta Månen med motsatt månnod,  "halshuggna" Drakhuvudet. Det borde ju omvittna en avmätthet inför allt den involverar sig. Här borde den minska ner Månen-i-Kräftan, och leda till en reduktion av behovsnaturen.

Men det är innan vi vidgar blicken och ser vad som händer mer med detta sinnelag. Girighetens Drakhuvud och omoraliska Mars har förenat sina krafter och bekrigar här Kräftans tecken. Det kan bara betyda en sak: den materiella ambitionsnivån växer på den "patriarkala" arbetsgivarsidan (Stenbocken) och vi måste istället läsa Kräftan som den matriarkala eller vårdgivande sidan. Husbonde vill tjäna mer pengar så husan får allt jobba på hårdare villkor.

Ruggigt att mannen inte haft självinsikt nog att byta parti!

Även den andra lergeggiga Jord/Vatten-axeln stinker av oförlösta ideologiska problem. Saturnus tyder på fixeringar vid Oxens klassiska områden: pengar och materiell förnöjsamhet och mittemot står stora rikedomar och hägrar, särskilt i terminalvårdens Skorpion. Äger Damberg aktier i privata vårdinrättningar själv? 

Nej, jag lämnar horoskopet. Det är bara för fult. Socialdemokratin har alltid haft problem med tankehöjden, men att simpla profitjägare kommit upp sig i partiet visar hur ond vår tid är. Ja, människan kan bli sämre under en levnadscykel. Månen härskar i Kräftan och anses indikera en obildbar känslonatur. Den är basal och drivs av den irrationella behovsnaturen.

OBS. Varning för bokstavstro! Damberg har berättat att han var den förste i sin släkt som tog akademisk examen. Men man ska noga akta sig för att bokstavligen associera Vatten och Jord med underklassen och Eld och Luft till överklassen. Undertecknad var också den förste i sin släkt som tog en examen, men där sprudlar horoskopet av Eld och Luft. Man kan dock jämföra ämnesinriktningarna: "förvaltningskunskap" för högersossen, konst, religion och filosofi för undertecknad. Den individuella själen tycks komma "förpackad" i de elementkombinationer som är tänkta att gagna den bäst i det förestående livet. Jord/Vatten trycker Damberg ner i gyttjan, Eld/Luft lyfte min själ att se större sammanhang. Den här gången.

Högersossens Sol i Jungfrun älskar att systematisera (förvaltningslinjen!) och här vill han således se ett samhällssystem som helt kastat in handsken och som gagnar de lägst utvecklade själarna istället för att ta ett bildningsansvar för den enskilde. Tänk ett helt Sverige av människor lika mediokra som Fredrik Reinfeldt - hu!

Vem är då Lena Hallengren? Horoskopet ser först ut att sjuda av kreativitet, de "lätta" elementen Eld och Luft dominerar och med detta följer förstås en entreprenörsanda eller en potentiellt driver teoretiker. Men vid närmare anblick kollapsar horoskopet ner i samma gamla själviskhet som vanligt.


Girighetens Drakhuvud nu med sinnets Måne. Det verkliga problemet kommer när man ser att disponenten till denna hungriga och expansionslystna natur är Jupiter, "lätta rikedomar" i sitt sämsta tecken men nära kopplad till pengarnas Venus. Enligt Chandra lagna-horoskopet som mäter sinnet (oavsett om man realiserar sina inre impulser i yttre handlingar) landar därmed den fallna Jupiter med pengarnas Venus i andra huset för privatekonomi vilket avslöjar hur primitiv den busslast själar var som tippades in i tid och samtidigt med politikern.

Man kan också notera att denna rikedomsfixering har sin bas i Saturnus placerad i Tvillingarna, en riktig schackrare, och handelsmannaplaneten Merkurius i opposition till sitt eget tecken. Det går varmluft mellan Tvillingarna och Skytten och kvinnan är uppenbarligen oerhört alert i frågor om vad som är profitabelt. 

Utifrån Skytten som månascendent kan man notera hur illgärningsmannen Mars skadar vårdtecknet Kräftan (åttonde huset för livets dödsskede) och även lyckas skada vårdtecknet Fiskarna (tolfte huset för sjukhus, fängelser och andra vårdinrättningar). Och Mars i Väduren är naturligtvis sinnebilden för en extremt egoistisk syn på åttonde och tolfte.

Det är mycket olyckligt utifrån månascendentens perspektiv att Saturnus och Venus är verksamma illgörare i horoskopet medan den fallna Jupiter inte får något stöd från denna tolkningsmetod. Den anses indifferent där den ligger, fallen och radiostyrd från den akut onda Saturnus i detta horoskop (en konstroll-Saturnus) som också äger handelsmanna-Merkurius). 

Tittar man noga är det således en problematisk himmel och man kan verkligen fråga sig till vilken nytta det är att Mars klassas som verksamt välgörande. Här är den typiska entreprenörsmentaliteten som inte tänker två gånger om området lämpar sig för exploatering!

Men kan med fördel jämföra Hallengrens horoskop med Reinfeldts skandalösa socialförsäkringsförstörare Ulf Kristerssons. Mannen som nyligen tog moderaternas sätt att söka LJUGA sig in i folkets medvetande för ännu en mandatperiod ett steg för långt (se inlägget). Planeterna är lite omkastade (Kristersson är tio år äldre), men det kusliga är att det är samma tecken som är inblandade. 

Och den frågan: om tre-fyra tecken i kombination i sig skapar distinkta tanke- och beteendemässiga tendenser har bloggen knappt ens nosat på. Att Oxen mot Skorpionen ger lättja och självefterlåtenhet ("den sataniska axeln") är ett exempel, att Jungfrun och Fiskarna, kan få problem med gränsdragning och vem att skänka sitt förtroende är tydligt efter den mängd främlingsfientlighet som lokaliserats här. 

I fallet med nye vänsterledaren Jonas Sjöstedt tycktes hans primära kvalitet vare en sammankoppling av alla tre Eldtecken, medan polisanmälda Filippa Reinfeldt verkar ha tre sammankopplade zodiaktecken som ger en ytlig och extremt ovarsam tendens, ja, en tendens till korruption.

Yogas eller kombinationer finns det tusentals av och frågan är om man kan lokalisera några som ger ungefär samma kvaliteter och det tillräckligt ofta att en statistisk studie hittar dem. Faktiskt är den statistiskt signifikanta mordplaceringen "Måne i Skorpionen" en yoga, den allra enklaste sorten: en planet och ett tecken. Men när man kommer upp i tre faktorer som hålls konstanta då behövs många, många fler horoskop än de knappa 6.000 som undertecknad har tillgång till. 

Morgondagen kommer att bevisa att astrologin fungerar. Men än så länge är den här bloggen bara en anomali, obekvämt före sin tid. I morgon kommer inte längre vilket kreti och pleti som helst att kunna bli politiker, för som den indiska astrologin visar går det bara en handfull goda människor på tusen stycken. 


Inga kommentarer: