Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 februari 2012

Nog är det Reinfeldts signatur alltid

Statsministern drar sig inte för att föra sjuka i döden, stänga in arbetslösa i Fas 3-läger. Att han verkligen inte fattar hur man styr ett land framgår av dagens utspel som favoriserade organet DN beredvilligt slog upp med gigantiskt idolporträtt på en leende landsfader. Att ens föreslå arbete till 75 för att "behålla standarden" (för att rädda sig undan de försämringar HAN infört!) vittnar om så dåligt omdöme att det vore bäst om vi snarast utlöste nyval. Är det ett politiskt självmord som flugit i skallen på honom?

Och att detta är Reinfeldts egna tankar och inte något propagandaministern Per Schlingmann kokat ihop, syns tydligt när man dubbelexponerar Reinfeldts horoskop med minuten då hans tankar gick lajv via DN:



Reinfeldts födelsehimmel innerst och dagens positioner i yttre kretsen. Som synes är det en fullmåne idag och detta är lustigt nog samma fullmåne som kan rekonstrueras ur 95 (s)-politikers sammanlagda födelsehoroskop. Reinfeldt visste det inte (moderater är så materialistiska att de inte förstått att våra liv dikteras från den andliga världen), men han släppte nyheten fullständigt fel dag! Som att stoppa in armen i ett getingbo och vispa runt.

Bortsett den detaljen, är det den flyktiga Månens passage över Reinfeldts eget födelsetecken som avslöjar att detta var hans egna tankar och inte något från en think tank. Medan Humanisterna ännu orkade trilskas och kritisera religionen på forat Newsmill gick det alltid att se när ordföranden Christer Sturmark skrivit själv och när det fanns en medförfattare. Utan extern hjälp blev debattalstren ständigt pekoral. Som här, när Reinfeldt trodde han på basis av sin feltänkta grundsyn drog ut konsekvenserna för alla som inte är lika privilegierade som honom själv. 

Som Solen står i hans horoskop har vi Kräftans girighet i elfte huset som ideal. Elfte står också för förmögenhetsuppbyggnad. För många kanske detta stannar vid att idealisera det lilla privata livet, men Reinfeldts horoskop innehåller dubbla budskap om en osund kåthet på pengar: giriga Månen hans, befinner sig i andra pengahuset och att ha både Sol och Måne i monetära sektorer skapar en distinkt obalanserad människa. Ingen man någonsin vill se som en ledare för ett helt folk. Han saknar fullständigt förmågan till allsidiga bedömningar och det här galna förslaget är ÄNNU ett exempel på den saken.


För goda kapitalister, se denna studie av Bill Gates och Warren Buffett.

För ett helt häpnadsväckande exakt fynd på temat "signaturer", se Sydöstrans myglande vd Ståhl & den moderata signaturen.


Medierna

DN/Reinfeldts försök

Alla andra (DN 2)

Även i SvD

SvD 2: facken protesterar

AB: Reinfeldt själv kan varva ner vid femtio.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Egentligen är det ingen nyhet, det här med att FR vill att folk ska jobba till 75, han har uttalat sig om det i tidningar förr, men av nån anledning (som kanske är astrologisk apropå ovanstående dubbelexponering) blev det inget hallå om det då... Jag minns också att du skrev i något inlägg i slutet av förra året tror jag, om att något ev skulle hända i februari, m h t till att de spegelvända noderna möts då.
S

Seaward sa...

Jag tänker mig också Rajas guna som en bov till 75-utspelet: Reinfeldts Sol i Kräftan är så orolig som grundtyp (en "busybody") att den översätter sin egen oförmåga att vila och djupna som varelse till regel för alla andra: således bisarra överbetoning på "duglig, verksam människa". (Jungfruascendenten förstärker förstås denna rastlöshet som Vattenelementet så ofta ger upphov till.)

Jag minns att jag gjort något litet prognosförsök för länge sedan, och har ibland undrat om det slagit in. Men jag har glömt VAR jag skrev det!
:-)

Anonym sa...

Det du/ni och de flesta sossar och vänster inte fattar är att det går inte att tänka dag för dag när det gäller ekonomi. Långsiktig planering är A-O när det gäller ekonomisk strategi och det första man lär sig på universitetet. Nu råkar det vara så att socialism inte är byggt av akademiker och inte heller ekonomer för den delen heller. Därför märker man direkt det obildade och drastiska utspelet av vänstern. SÅ NU TAR VI DETTA FRÅN BÖRJAN:

Fredrik Reinfeldt gick ut och sa att man bör tänka på en modell i framtiden där folk jobbar längre. Han sa också att DETTA GÄLLER INTE ALLA!! Han nämnde också att denna reform inte kommer att träda i kraft IDAG eller IMORGON. Det tyder på att Reinfeldt gör en så kallad "spaning" för att öppna upp till en debatt på området.

Så varför gör Reinfeldt såhär och vad ligger till grund för dessa idéer??

SVAR: Jo det är nämligen så att medellivslängden har ökat med ca 30 år sedan pensions systemen trädde i kraft. Vi lever mycket längre idag och det innebär att fler människor i framtiden kommer pensioneras vid 60-65. Om vi har ett överskott på pensionärer men inte kan betala för dem(vi betalar ju faktiskt skatt för pensionärerna) så blir det kaos. Enkel matematik och vi kommer med dagens system inte ha pengarna. Reinfeldt vill öppna upp möjligheterna för dem som kan och vill att jobba längre och på det sättet dra in de pengar vi behöver.

Tack o hej

Seaward sa...

Det här är inte en socialistisk blogg, den prövar astrologins teser mot verkligheten men studerar också hur politiska ideologier rankar mot den objektiva värdeskala zodiaken utgör. Detta leder till vissa slutsatser om tankars objektiva meriter.

Verkligheten består astrologiskt av flera verklighetsnivåer av vilka ditt svar representerar den lägsta nivån av förståelse, bokstavstron på den värld vi lever i. I just detta inlägg var emellertid ämnet i huvudsak att notera Reinfeldts sensationella otajming som saluför en åsikt som bygger på en redan döende världsbild, den ekonomistiska, och detta i ett läge av tid som tillhör en helt annan ideologisk dimension. Du har således skrivit en hel mindre uppsats utan att ens ha lyckats fixera vilken eller vilka genrer ovanstående inlägg tillhör. Det är illavarslande.