Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 februari 2012

Ohyra i allmännyttan

Detta inlägg, föranlett av en SvD-artikel, innehåller allvarsord av astrologisk natur. Många kommer att ha de signaturer som diskuteras. Så länge man håller sig bara inom egna vänkrets (sitt grindsomgärdade närboende) lever man i mörker och allt tycks normalt. Det är när oväntat ljus kommer utifrån som  dysfunktionella eller irrationella sidor går i dagen. Här ska det som en gång kallades ett "allmännyttigt bostadsföretag" granskas utifrån två representativa individer. Sedan kan vi bättre se den röta moderat typ av seende förorsakat Stockholm.

*****

Ungefär samtidigt med att moderaterna i Stockholm började sälja ut sjukhus till underpris till sina rika läkarvänner, inleddes en kommersialisering och privatisering även av äldreboenden.
 
SvD skrev 2009 om oron bland Stockholms pensionärer och om moderaternas valsvek. De ville ha bort servicehuset som koncept för att kunna expandera sitt hjärteämne, den privata vården. Åldringar som tidigare haft tillgång till sjuksköterska i boendet skulle nu istället uppsöka en moderat, privat vårdmottagning istället. 

Det som säljs in som "valfrihet" för de allra dummaste att låta sig luras av, blev för pensionärerna både ökade svårigheter för att inte tala om hur mycket dyrare det blev. Åter visar Stockholms moderater vilka svin de är, här ses de i full karriär stjäla från de gamla för att gynna de yngre. På riksplanet vet vi mycket väl vad regeringen Reinfeldt ägnar sig åt: ta från de sjuka och arbetslösa för att muta medelklassen att ge dem mer regeringstid med horribelt omotiverad löner sett till att de förstör stabiliteten i landet!

Kristdemokratens Ewa Samuelssons icke-svar på en rak fråga från SvD får en att undra hur det står till i huvudet på en del politiker:

På vilket sätt blir det tryggare än exempelvis servicehus?

- För att vem som helst kan ställa sig i kö för trygghetsboende. Utan biståndsbedömning. 

Jag vet inte vilket som är värst, att Samuelsson ger ett goddag yxskaft-svar som inte ens har med frågan att göra, eller att SvD avslutar artikeln här, utan följdfråga eller någon kommentar.

Tittar man på Stockholms kommunstyrelse sitter där politiker, moderater det dominanta partiet, och sköter det faktiska planeringsarbetet för kommunen - här är den innersta kretsen av "visionärer" vars politik sedan de folkvalda kommunfullmäktige har att rösta om i stadshuset.

Jag noterade att en i styrelsen, en moderat, händelsevis också är vd i statligt ägda Familjebostäder. Detta företag som en gång kallades "allmännyttigt" är idag genomkorrumperat och krafsar med klösande klor efter mer intäkter. I höstas ville Familjebostäder chockhöja hyrorna i Stockholms innerstad. 

Ack, dessa fula ambitioner att skapa ett överklass- och underklassamhälle som svenskarna som dumma får under tystnad åser, som om de faktiskt saknar intelligens nog att förstå hur också de blir involverade förr eller senare! De allra flesta kommer att pressas neråt på samhällsstegen, få minskad köpkraft efter Reinfeldts inledande små mutor med skattesänkningar. 

Inte undra på att Reinfeldt sedan varnar för "visioner" inom politiken - budskapet sipprar ner till den förståndssvage att även han bör undvika att fundera framåt. För då kommer han att inse vilken katastrof Fredrik & Filippas privatiseringståg är för alla medborgare. Alla undersökningar visar att det jämlika samhället fungerar bäst, med minst social oro.

Så låt oss titta på Familjebostäders ordförande, moderaten Jonas Nilsson, som i egenskap av politiker har Reinfeldt och Borg som sina idoler (!) och som "saknar åsikt" om den försämring av svenska folkets anställningstrygghet (Las) som näringslivshögern oavbrutet söker lobba för. 

Låt oss också titta på Familjebostäders vd Magdalena Bosson, och fundera vad det är för sorts folk som vill skapa ett segregerat Stockholm som, fast de inte förstår det själva, i nästa steg kommer att bli krigsskådeplats för rena klasskrig av den typ Malmö redan så smått börjat erfara. Låt oss med andra ord se om LÅG INTELLIGENS går att utläsa ur dessa bådas födelsekartor.

orättviseförespråkaren Nilsson först, som inte förstår sitt liv eller sina grundvärderingars orimlighet bättre än att han samtidigt har mage att engagera sig i de hemlösas sak - han som i sitt själva politiska val av moderaterna och privat profit SKAPAR hemlöshet och sociala problem. Varför inte välja rätt samhällsideologi från början istället för att göra fel och sedan pga. samvetskval söka göra lite gott i efterhand?

Kartan är, förutsägbart, åt helvete slirig:
 


Det är i princip lika mycket förvirring här som i Lady Gagas horoskop (här med födelseklockslag) - varje anstymmelse till rent förnuft (Luft) undermineras av omedveten, girig instinkt (Vatten)! Jag har sökt åskådliggöra detta genom diffusa "missfärgningar" av det element den underliggande disponenten befinner sig in. "Se vad katten släpat in"-effekten ungefär och ett astrologins bud om att iaktta "rasåtskillnad" i vissa fall. 

Jämför chockhöjningen med min fråga i det andra Gaga-inlägget om hon i grund och botten bara var en "megasnattare"!

Låt aldrig Skorpion och Vattuman komma samman: då får vi genast den här tendensen att segregera folk: aldrig att dessa klarar att favorisera någon utan att samtidigt stöta ut en annan. Jag har drivor av horoskop med dessa besynnerligt skeva karaktärer och fenomenet finns även i Fredrik Reinfeldts karta - det löper där "lokaliserat" mellan löntagare (6e huset) och kommunikationen (3e).

Enkelt uttryckt: han ljuger oavbrutet! Moderaterna som "det nya arbetarpartiet" är väl det mest harmlösa uttrycket för hans bristande kontakt med verkligheten och ärbarheten. Det är när man spelar bekymrad över utförsäkringar vars effekter han var fullt medveten om från första början, man börjar inse hur bottenlös ondskan kan vara.

Det är obehövligt att tala mer om detta sociala utmobbningssyndrom. Nilsson kan prata allt han vill om att hjälpa de hemlösa, han är en mobbare i stor skala så länge han ansluter sig till "läran" om fria marknadshyror utan inblandning från en stat som bygger på tankar om rättvisa och jämlikhet. 

Det här horoskopet är i teorin värre än det för massmördaren Osama bin Ladin. En intressant uppgift, för övrigt, att söka jämföra en terrorist som dödar några tusen amerikaner i en byggnad och en som på lite längre sikt söker fördriva alla utan höginkomsttagare från Stockholm! Jag hoppas någon ser igenom falsksången och noterar den förödande princip som astrologin här blottlägger. Jonas Nilsson är ingens vän, han är en som söker skapa klassklyftor och motsättningar i samhället.

Och naturligtvis bor han själv på fashionabla söder i Stockholm, där man har mest att vinna på apartheidsamhället - tills de hatiska förorterna kommer med brandbomber och handgripligen förklarar för dessa förödande dumma människor vari deras feltänk bestod...

Det en gång allmännyttiga Familjebostäders vd är av samma skrot och kort och även hon bor mitt i prestigesmeten på söder - där vi också hittar falska socialdemokrater som älskar att tjäna pengar och helt glömt tanken om det goda samhällsbygget. Inte otippat hittar vi också här den stundom graverande dysfunktionella kopplingen mellan den tänkande och ideologiskt orienterade Luften och ett underliggande kallt Vatten av instinkter och privata begär. 

Det här är, som jag sagt en så pass vanlig psykisk störning att den helt passerar som normal i västerlandet. Lobbyister gör allt de kan för att den kortsiktiga människan, kvartalskapitalismen och den "omedelbara behovstillfredsställelsen" ska anses för normal. I själva verket är det tecken på en djupt skadad människosjäl, individer som borde börja med att disciplinera sina egna tankeliv och världsbilder eftersom de nästan alltid är helt förvridna efterrationaliseringar, enbart på plats för att legitimera ens egna oskick!


Jag finner det symptomatiskt att Magdalena Bosson också sitter i styrelsen för ett bolag som ägnar sig åt avfall... Det här horoskopet är inte lika enfaldigt som Nilssons, det finns en fördelning på samtliga fyra element. Men centralt även här är psyket/sinnet som i Vattumannen tenderar mot frågor som rör hela populationer. Sinnets disponent Saturnus kan sägas försura livet för Fiskarna, de lottlösa, samhällets små, och placerad i 2a ekonomihuset ser vi att kvinnan är ett redskap för Ondskan i Sverige. 

Den strypande Saturnus som förnekar de ekonomiskt svaga en plats i världen (eller åtminstone Stockholms innerstad) styrs från högre ort: från förmögna Jupiter-Lejonet som minglar fritt och otvunget med andra som också har pengar (Venus). Faktiskt, utifrån månascendentens perspektiv är det här en hemsk människa, en elitist som helt saknar förankring i verkligheten. Att ha de förmögna eller framgångsrika som allierade (Jupiter i 7e) och koppla detta till inkomst av tjänst (Venus/Pengar i 11e huset, "pengar via 10e-huskarriär"), visar perfekt på en modern bracka av vår tid. 

Hur gick det till när allmännyttan togs över av rena svin? Hur kunde det ske? Tänker hyresgästerna i Familjebostäder reagera eller har alla lägenheter redan omvandlats till bostadsrätter så att vi har tusentals smådjävlar här, var och en med i princip lika outvecklade horoskop som dessa två representativa kartor.

*****


Nu går vi lite på djupet i båda kartorna.

Månens (sinnelagets) läge är närmast 100% säker för båda. En ascendent baserad på Månens position förvandlar planeternas verksamma natur enligt följande.

Jonas Nilsson: har den fallna Månen på sin sida, som verksam för det goda. Därav min milda fråga varför inte välja en politisk ideologi vara favoriserade mekanism inte skapar hemlösa istället för att i efterhand ömma för utslagningen? 

På det hela taget bedömer jag den godhet som tillförs den "fallna" Månen i förruttnelsens Skorpion som otillräcklig för genuin godhet. Jupiter är verksamt god, precis som i det naturliga tillståndet, och det är klart att upphöjd i boendets Kräftan är det ju här en mycket simpel människa låter sin inneboende hunger/girighet ta sig primärt uttryck. Märk att det fallna sinnelaget disponeras av Mars i jämlikhetens tecken Vågen. 

Men se hur illa jämlikhetskonceptet fungerar detta år: Mars är impotent pga blockeringen från "halshuggna" Draksvansen. Jag har sett åtskilliga exempel från just detta år (1967) av tafatta och inkompetenta försök till att upprätta harmoni (i relationer eller andra sakfrågor). Den här problematiken infiltrerar Nilssons eget psyke, som blir hans värsta fiende. Detta är ett tecken på någon som lever i svårartad livslögn och politisk åskådning är det första tecknet på att mycket står fel till.

Jag noterar hur Kräftan är nyckeltecken i påfallande många klandervärda moderathoroskop! Är det inte soltecknet som hos Fredrik Reinfeldt, eller värd för pengaplaneten Venus, som hos polisanmälda hustrun Filippa, är det någon annan kombination av Kräfta och ytterligare faktorer som krymper människan till en liten och självisk själ.

Riktigt illa är det att Nilssons Merkurius (handel/transaktion), Venus (pengar) och Saturnus (moral) alla är verksamma illgärningsmän. Det drar nämligen ihop Nilssons och vd:n horoskop på precis samma punkt: vilken grupp (Vattumannen) ska få ingå? Inte de små människorna (Fiskarna)! Låt dem lämna staden så vi kan få vräka oss i vår lyx utan påminnelse om att vår girighet har ett pris.

Bossens verksamma planeter är som följer:

Venus och Saturnus är verksamma för gott, vilket naturligtvis gynnar sinnelagets syn på 2a ekonomihuset. Men som vi såg disponerades denna Saturnus av Jupiter som här är en ond kraft, tillsammans med det egna sinnet (Månen) och krigaren Mars. Bosson har, likt Fredrik Reinfeldt både en illasinnad Måne (vad gäller tankar om ideologier och demografiska skikt - Vattumannen) och den alltid omoraliska, själviska och armbågande Mars. Borgarbracka var ordet.

....


Det statligt ägda Familjebostäder har blivit lika kolsvart och ondskefullt som den regering som just nu sköter rikets affärer. Grundbudet är: kvaliteten på Nationens ledare är som en grundton som genast skapar samsvängningar bland de som är stämda på samma sätt. Här förvandlas ledningen i allmännyttan till Satans egna undersåtar! 

Ett skrämmande fynd i detta inlägg som är en rapport till Himmelen mer än till männsikorna i den här staden. De kan inte längre förstå vad deras liv är till för, de är körda för den här livscykeln, med mindre ett mirakel inträffar i deras själar. (Och, handen på hjärtat, hur ofta lyssnar livsstilsjunkies inåt, ens en minut?)



Inga kommentarer: