Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 februari 2012

Om Robin Söderling varit kvinna




Inför fotot som vidhäftar SvD:s intervju med körtelfebersjuke tennisstjärnan Robin Söderling slår det mig plötsligt vem han kunde ha varit som kvinna: brittisk-italienska aktrisen Claire Forlani. Jag gissar att det var Söderlings speciella, smått asiatiska ögonform som utlöste den associationen.  (Bilden på Forlani visar henne i ungefär Söderlings nuvarande ålder.)

Men det blir betydligt märkligare när jag tar fram kartorna för bådas födelsedag och upptäcker att Söderling inte bara är född ett tolvårigt Jupitervarv senare, utan dessutom på graden ett varv senare. Är det Jupiter i härskarläge i Skyttens 10e grad och dess bidrag till uppbyggnaden av den mänskliga formen vi här ser exempel på?


Claire Forlanis planetkrets innerst
Klicka för bättre läsbarhet


För min del ökar "look-alike"-faktorn (inte total men tillräcklig) sannolikheten för att Robin Söderling föddes innan Månen hunnit lämna Vattumannen, vilket den gör strax före 14.00. Det skulle ge ytterligare en koppling mellan horoskopen, förutom den mycket generella att hon är en Venus i Jord, och han direkt opponerar som en Mars i Vatten, vilket kanske kan upplevas som något slags äktenskapstycke. 

Månen i Vattumannen stämmer för övrigt bra för Söderlings tidiga problem med att bete sig civiliserat på tenniscourten. Det här sinnelaget ger ju det sociala utstötningssyndromet i akut form: illvilla Mars i Skorpionen hugger rakt mot Vattumannen eller idén om hur skicket bör se ut i en viss social gruppering. Söderlings tidigare bristande impulskontroll gjorde honom till Skorpionen - zodiakens syndare eller svarta får - visavi Vattumannen - konceptet om den vita sporten, gentlemannasporten.

Man kan heller inte undvika misstankarna att det är Skorpionen - de förgiftade biologiska tillstånden - som ligger bakom den relativt sällsynta körtelfebern, som bara drabbar en av 200 och då ofta i barndomen och i mildare form än hos vuxna. 

På ett metafysiskt - andligt - plan skulle man t.o.m. kunna säga att när en naturlig böjelse vägras utlopp tar den sig bara nya vägar. När Söderling slutade bete sig apart på tennisbananen började istället Skorpionens behov av att sabotera och förgifta sin miljö att lagra upp psykiska gifter vilket, när de nådde en kritisk nivå, istället slog över i somatisk sjukdom. Det är väl känt i indisk medicin att kroppens körtelsystem är portaler in i andesjälens subtila system - saker dagens biologi inte har en susning om. 

Det bästa vore om Söderling återvänder till att vara den buse han föddes till och om det inte fungerar inom tennissporten istället välja ett annat yrke där han kan ge legitimt utlopp för sitt behov av att ventilera den ondska som annars byggs upp. Boxning skulle kunna vara en gren, eller t.o.m. skådespelare i actionfilmer. Jag noterar hur Claire Forlani, fastän utan någon skorpioniskt sociopatisk attack mot folkmassans Måne i Folkskickets Vattuman, har graviterat mot kriminalitet i formen tv-serien CSI som följde på en kort och blek karriär inom filmen. 

Inga kommentarer: