Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 februari 2012

Ond tid. Horoskopet för den 7 oktober 2011.

Den 7/10 2011? Vad är nu detta för dag? Jo, det är dagen då Aftonbladet startade sitt stora lögndrev mot Håkan Juholt som i sin tur satte igång en MASSPSYKOS bland svenska borgerliga journalister, ett så kallat drev.

Samma dag, i New York, tar sig en skolflicka en kort middagsslummer och vaknar upp, "besatt" av ryckningar. Fjorton flickor börjar uppvisa samma beteende och det hela kallas av vissa ... "masspsykos"! (Se DN.)

Det här är inte isolerade företeelser, annat för en demonbesatt ateist. Den Ondska som låg i luften vid denna hittade bara lämpliga vägar in svaga människors själ. Eller kanske fanns den där hela tiden, väntande på att planeterna skulle ställa i sig i rätt lägen...



Det enda som skiljer svensk lokaltid och New York-tid är Månens placering, Stenbockens 23e grad vid dygnets början i Sverige och tre grader mer i på USAs östkust.

Den här kartan är ritad som solärt horoskop, utan numrerade hus. Det är zodiakens egna grundidéer som är det intressanta här, men husens betydelser har ju oftast en tydlig släktskap även med sina motsvarande tecken.

För Juholt-drevets upptakt kan Solen i Jungfrun därför läsas både som en stark arbetare (Jungfrun = tjänarens eller arbetarens tecken och hus). Men sjätte huset symboliserar också fiender och vi vet nu att högerns kupp handlade om att få bort en Håkan Juholt som t.ex. hotade de själviska stockholmssossarnas glädje i att leka vänster men egentligen älska att tjäna pengar på privata och vinstdrivande verksamheter som bara inte kan drivas med penningmotivet framför omsorgen om människan! 

Juholt är således en stark Sol (ledare) som framstår som en fiende för vissa. Det första anfallet består i att anklaga honom för lägenhetsfusk, fast det snart skulle visa sig att riksdagens regler var så otydliga att även två högerpolitiker hade tänkt precis som Juholt och förundersökningen mot hans så kallade bidrags- och kvittofusk lades ner som det vettlösa försök till smutskastning det var. Syftet var hela tiden att få bort honom - han var för mycket socialdemokrat för högermaffian i Stockholms län, ett moderatdominerat län.

För skoltjejen Thera Sanchez drabbar dagen henne istället på ett annat vis som också tillhör Jungfruns uttryck: hälsoproblem. Nerver sorterar ju under Merkurius i västtraditionen och under Saturnus i den indiska. Nerverna verkar väl på något sätt inblandade i den här ryckarsjukan men typiskt nog hjälper inte horoskopet att avgöra vilken tradition som har rätt: Merkurius och Saturnus står nämligen sida vid sida i Merkurius negativa hemmatecken! Det är en GRADEXAKT konjunktion denna dag!

Saturnus som essentiellt illasinnad stämmer dock väldigt bra på det öde Juholt rönte, för här ser vi ju hur Merkurius som pressen sätter igång sitt MORD på honom som partiledare. Saturnus är den obönhörliga, den som inte släpper greppet. Saturnus stryper sina offer. 

Min kommentar baserade på det jag såg i stjärnorna (eller kunde tänka ut själv) ledde till att också Aftonbladet svartlistade min äldsta blogg Ockulta ögat under några veckor (men ändrade sig). Jo, då den 7e oktober inleddes ett fanstyg som hette duga, och medierna (Merkurius) drabbades av Ondskan precis som New York-flickorna!

Skadegöraren Mars är fallen i Kräftan vid tillfället, vilket ibland inte är mer än illvilliga tjuvnyp. Psykologiskt är det emellertid riskabelt att Mars från ett av de mest irrationella tecknen (Kräftan står för instinktiva, icke överlagda beteenden) angriper den mentala balansens tecken Vågen, där händelsevis balansens planet Venus just är hemma!

På ett psykologiskt plan skulle detta kunna teckna mentala störningar, men Kräftan har också ett biologiskt uttryck: alla Vattentecken förmedlar förorening, både vare sig med en psykisk/psykologisk eller en biologisk läsart. Det går inte att på astrologisk väg utesluta de som talar om miljögifter, men fallet med skolflickorna verkar märkligare än så...

Om man medger att horoskopet för dygnets öppning så att säga berättar vad dagen bär på, är naturligtvis den fallna Mars attack mot Månen i Stenbocken av ondo. En av Månens primära "externa" betydelser är "hem och bostad" och det stämmer naturligtvis perfekt med den lömska (och felaktiga) attacken från en dold, feg kvinna (Mars-Kräftan) som tvålar till Juholt. Månens koppling till natten och återhämtning via sömn är minst lika primär och det var när skolflickan sov en stund något hände henne! När hon vaknade var det som en krampande och ryckig besatt varelse!

Med en solär karta ser vi den grundläggande idén bakom denna dag. Det är en ond Mars som attackerar rättvisans och balansens tecken Vågen. Det är en dräpare, Saturnus, som fäster sitt onda öga på korruptionens och dödens Skorpion - det åttonde huset är en plats där dåligt karma samlats precis som det femte indikerar bra karma man tar med in i detta liv. Men här måste Saturnus aspekt mot åttonde indikera att "klockan var slagen" (Saturnus är Kronos, tidens herre.)

Månen - tidens sekundvisare - passerar genom Stenbocken och plockar därför upp indikationen som är maximal detta dygn när "ledaren" eller "budbäraren" Merkurius är helt i linje med vad Saturnus (själens form) nu vill leverera till världen. Det är ett storkors i lidandets tecken vid denna tid och en tydlig betoning på Jordelementet - den verklighetsnivå som till och med skolbarn kan ta till sig eftersom skeendet här är fullt förkroppsligat.

Ju mer man tittar på denna "ordinära" himmel, ju tydligare blir det att den inte alls är bra.
Den 7e oktober såg inte dramatiska världshändelser, men N.Y. Daily News har sammanfattat sitt dygn och listan inleds med ett rätt häpnadsväckande ämnet som anknyter till frågan om mental obalans (Mars-Kräfta mot Venus-Våg):

Amanda Seyfried:
I go to therapy to help me with panic attacks resulting from my fame
  


Nyckelordet är "panikattacker". För den som kan hänga med i svängarna vill jag därför föreslå vad följande horoskop säger om de skakande flickorna:

Det representerar det psykologiska tillståndet FRUKTAN i dess somatiserade form. När inte längre Själen kan tala till förståndet, går den ner en oktav och börjar uttrycka sig som rent fysiska symptom.

Härifrån kan vem som helst se att Svenskt Näringsliv var panikrädda för Håkan Juholt och det räckte med några telefonsamtal till pålitliga förrädare t.ex. Aftonbladets chefredaktör Jan Helin som bestämda att nu och definitivt skulle tidningen knäcka och få bort Juholt. Det var naturligtvis förberedelser före publiceringdatumet 7e oktober, men ett horoskop speglar givetvis också "prenatala" strömningar.

Håkan Juholt kritiserade Carema först i november, men skandalen med det privata vårdbolaget utlöstes av DN:s skriverier i oktober (Jag noterar också en av DN:s äckliga beundrarartiklar i avdelningen Livsstil bara kort dessförinnan; i den 15 augusti 2011 beundras "eldsjälar" på samma Koppargården som sedan kom på fall!)

Följer man Caremas öden i DN ser man strax var det börjar: i berättelsen om en 92-åring i Helsingborg som inte fick sitt livsnödvändiga insulin, och dog. Den artikeln publicerades den 10 november och i slutet på månaden berättelsen om en läkarbil från Carema som körde vilse i fem timmar så att mannen dog.

Den 12e oktober publicerar DN två artiklar om Carema-skandalen så det är uppenbart att deras artikelindexering inte fungerar perfekt. Via "läs mer"-spalten hittar man dock vad som tycks vara den första artikeln om missförhållandena på Koppargården i en västerförort till Stockholm, publicerad den 11 oktober.

Medan jag ögnar igenom äldreartiklarna ser jag återigen det helvete "Filippa Reinfeldt" (symbol för moderat ideologi) ställt till med för de äldre i Stockholm som inte är rika! De har omstrukturerat/privatiserat äldrevården så att många inte längre har råd att leva! Fy fasen vilka svin som söker sig till detta parti och "gillar" deras värderingar.

Det kan noteras att Månen den 11e oktober när Carema-bomben verkligen briserade passerade Fiskarnas tecken, nära kopplad med samhällets svaga, och via dess 12e hus, med vårdinrättningar av olika slag! Det var fullmåne denna dag och nästa, så Solen i hälsovårdens Jungfru var också implicerad och Solen var nu bara två grader från den onda "liemannen" Saturnus, den snåla som sparar in på allt. Förmögenhetens Jupiter (riskkapitalisternas älsklingsplanet) stod i Väduren för egencentriskt berikande av det egna jaget.

Märk att alla dessa utsagor är "schabloner" - vänsterledaren Jonas Sjöstedt har t.ex. också Jupiter i Väduren, men helheten i det horoskopet ger en bättre berättelse: rikedom för det enskilda jaget UNIVERSELLT - hans Sol i jupiteriska Skytten söker bringa denna Jupiter-Vädur till alla människor, vilket är ett helt annat budskap än den genomsnittliga moderata egoisten har att framföra.

Bland andra nyheter i N.Y. Daily News den 7 oktober ser jag att Billy Bob Thorntons dotter dagen innan - under exakt samma solära horoskop - dömdes till 20 års fängelse för att ha förorsakat ett spädbarns död. Samt att Patricia Arquette - numera så hårt kopplat till rollen där hon har översinnliga upplevelser - på torsdagen (samma himmel) raderat sitt Facebook-konto efter att ha fått en galen stalker efter sig. Samma dag rapporteras, föga uppbyggligt:

Murder rates in Central America highest in the world, UN study shows

Lustmordsdömda och sedan frikända Amanda Fox berättade samma dag:

Amanda Knox was sexually harassed by high-ranking official in prison

-en rubrik jag inte minns från svenska tidningar.

Den senare rubriken stämmer tyvärr alltför väl med den fallna Mars i Kräftans tecken: "kvinnovåld". Ex-polisen Kapten Klänning ("kvinnornas vän") hade som någon kanske minns samma Mars i attack mot Månen i Stenbocken.

Det är med andra ord något sjukt i luften dessa två dygn då Månen/Psyket passerar oppositionen från den onda Mars i Kräftan, och det luktar nästan demonisk besatthet - en tanke jag lekte lite med i mitt andra inlägg om de märkligt ryckande skolflickorna.

Och på temat besatthet eller ta över en annans kropp, vad om den här rubriken i N.Y. Daily Times från samma dygn flickan tog sig en slummer och vaknade med något främmande i sin kropp:

Largest identity theft ring in U.S. history busted in Queens, 111 indicted

Titta gärna igenom listan (länk ovan) och bedöm själv om jag vinklat dygnet för hårt! New York-tidningen är stor och producerar mycket mer material på ett dygn än småblaskorna i Stockholm.







Inga kommentarer: