Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 februari 2012

Prästen som välsignar storfinansen

SvD nämner i en mening prästen som tar parti för storfinansen och tycker det är skönt att myndigheterna nu kör bort proteströrelsen mot de växande klyftorna mellan ett fåtal stormrika och en allt fattigare mänsklighet från de fina finanskvarteren i Londons centrum. Det är just en snygg röst SvD dragit fram: enligt Wikpedia begick den här prällen äktenskapsbrott med en församlingsmedlem en gång i tiden!

Och hur kan det komma sig att en kyrkans man så fullständigt glömt att Jesus och den tidiga kristendomen betecknade sig själva som ebionim, "de fattiga", och inget annat än förakt kände för de rika som köpt sig en direkt biljett till helvetet efter detta liv?

Jo, astrologin förklarar att han återföddes närmast rakt ur helvetet. Hur klart kan en sådan människa bedöma vad som tillhör den goda sidan och vad som är ondska?

Klicka för större och mer tydbar bild


Precis som i fallet med rovkapitalistkramaren Fredrik Reinfeldt har vi sinnet Måne i Vågen, en position som, trodde man skulle borga för omdömesgillhet. Men som vanligt hänger alla astrologiska faktorer själva i vågskålarna, tills det börjar klara vad den krypterade kartan söker säga. 

Nu vet vi att rättrådighetens Saturnus var fallen i det egocentriska tunnelseendets Vädur mitt under brinnande Andra världskrig och var gång detta sker finner man en 2½ år lång "sub-generation" med en remarkabel förmåga att hitta argument för sin egen sak! Att därför hitta ett sinnelag i Vågen är därför ingen som helst garanti. Faktum är att en Saturnus i mer rättrådiga tecken än Väduren (zodiakens mest kriminellt belastade som soltecken enligt bloggens kvantitativa studier) också där kan producera omdömeslöshet. Se bara, åter, Reinfeldts Saturnus i härskarläge i Lufttecknet Vattumannen. Där uppstår iställlet ideologisk fanatism - mot alla verklighetens signaler - på grund av sekundära suboptimala influenser.

För den engelske prästen är dock berättelsen rättfram och lätt att begripa. Solen i Skytten borde ha varit en mer universalistisk och "andlig" influens, men här har dess disponent, religionens och filosofins (och upptäckarglädjens) Jupiter stannat av i ett primitivt stadium av naiv realism och materialism. Jupiter i pengarnas tecken Oxen! Märkligt, även den placeringen känner vi igen från statsminister Reinfeldts horoskop...

Att prästen dock är akut omdömeslös omvittnar krigaren Mars i egoistiska Väduren. Den attackerar den balanstörstande Månen i Vågen så att prästens sinne naivt upplever varje störning i miljön som sataniska påfund. Det här måste vara en av Englands ytligaste och mest tanklösa människor! Solen, som intelligensens signifikator, är helt kortsluten när disponenten Jupiter vill så lite som i den komfortabla för att inte säga lata Oxen (det är därför Reinfeldt beskyller svenska folket för bidragsberoende lättja - det klassiska knepet att vända blickarna bort från ens egen dåliga karaktär).

Men prästen Mullens förhållande till Satan själv, är horoskopets kanske mest intressanta. Fixstjärnorna ingår inte ens i indisk astrologi, vilken den här bloggen följer i en kraftigt förenklad form. Men stickprovet på Algol, eller judarnas Rosh ha-Satan, har visat en del dramatiska livsöden där horoskopen knutit stjärna och planet nära varandra. I förstone ser inte den fallna Saturnus med fyra grader kvar fram till Algol ut att vara så mycket att orda om. 

Det är vanligt i västastrologin att tala diffust om att konjunktioner försvagas när planeterna befinner sig på var sida om en teckengräns. Skälet till detta brukar man sällan höra något om - kanske för att de flesta överhuvudtaget inte märker att de bara repeterar tankeklichéer som de någon gång accepterat. 

Den här bloggen har kommit till slutsatsen att skälet - om astrologerna haft något - skulle kunna vara de fyra elementens olika grad av förenlighet. Men det gör inte alls konjunktionen över teckengränsen svagare, tvärtom märks den i vissa fall oerhört tydligt just pga. den dissonans som introduceras.

Som i det här fallet där Saturnus i Eld indikerar formella bedömningar på ytlig, jagisk grund och där förmågan att kasta ett klarhetens ljus stannar direkt inför fysiska objekt eller här, Jordtecknet Oxen, med en känning av den opålitlige gycklaren eller hånaren Satan. Mitt i kapitalismens eget tecken upplever prästen en satan, en vedersakare. Han tänker inte på att det är materialismen själv som är den Store Satan, den store korrumperaren av allt gott mänskligheten har i sig att utveckla som art. 

Satan i Oxen är att fastna redan i första steget på mänsklighetens tänkta utveckling, fastna i spädbarnets orala stadium och reducera allt till en fråga om materiell trygghet och i synnerhet föda. Reinfeldts 5,4 miljarder till matutskänkarna visar precis hur falsk religion ser ut: Jupiter i Oxen kan verkligen leda till liknande pseudoförklaringar av vad "meningen med allt är". 

Reinfeldt vet förmodligen inte mer om världen än att det handlar om att jobba och äta! Men som allt märkte blev det alltför radikalt när (s) sökte konstrastera (m) med Juholt, en man som inledde med att tala om den mogna människans näring, kulturen. Så långt har inte svenskarna som folk nått än, men i bytet av partiledare synes socialdemokraterna nått en fungerande kompromiss

Så vad än denne Londonpräst predikar om söndagarna, visar horoskopet vad hans hjärta egentligen klappar för. Kristendomen borde ha kontroller som håller Satans avkomma borta från kyrkorna. Den här infiltrationen gör ingen något gott och kristendomen ser som sin mission att åstadkomma ett himmelrike på jorden.

Att prästens Saturnus dessutom angriper sitt eget härsklystna och i svaga exemplar status- och prestigekåta tecken Stenbocken, bara understryker bloggens tidiga benämningar på just den här kombinationen: "egenmäktighet" eller "diktatorssyndromet". Visst, det är under brinnande krig mot Hitler, den här fula kombinationen formas för en tid. Man varje gång stjärnorna bygger upp den här figuren, får vi problem att se till det allmännas bästa. Prästen är fullständigt blind. För hans Eld fastnar på tingens Yta (Jordelementet) och han har inget i horoskopet som ens antyder någon ambition att tänka lite djupare! En makthungrig nolla.


Tekniskt tillägg.

  • Eld-Sol disponerad av Jord-Jupiter: egenmäktighet 1
  • Eld-Saturnus i konjunktion med Jord-Algol: egenmäktighet 2
  • Eld-Saturnus aspekterar pengarnas Venus och kommunikationens Merkurius: egenmäktighet 3
  • Jord-Venus och Jord-Merkurius disponerade från Eld-Saturnus: egenmäktighet 4

Se även: För Algols eller Satanshuvudets roll i storfinansen, se horoskopen för grundandet av Nasdaq-börsen och ombildandet av Svenskt Näringsliv. Vad vi ser här är, faktiskt, överdriven tonvikt på ett "särintresse", men Reinfeldt var kanske inte rätt person att ta det ordet i sin mun i sitt åthutande av näringslivet.


Inga kommentarer: