Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 februari 2012

Så Sverige är fascistiskt...

Så var det officiellt: Reinfeldt har för flera år sedan tappat greppet om den svenska arbetsmarknaden. Nu grasserar inte bara åldersrasism utan också utseendefascism. På södersjukhuset sitter någon fjolla till manlig översjuksköterska vid namn Mats och skriver ihop en platsannons för sommarvikarier som för att ha chans att få hjälpa andra i sjukvården bör vara tv-seriesnygga! (DN) [Tillägg. "Rynkig sjuksköterska" anmäler sjukhuset till Justitieombudsmannen. DN 2.]

Vi har med andra ord nazimentaliteten mitt ibland oss igen, klassificeringen av över- och undermänniskor. Den här bloggen kanske inte var först i Sverige med att påtala vad Reinfeldt hade i görningen, men det jag såg gjorde jag utan att ens känna till att han och Per Schlingmann hade skrivit en fascistisk bok om "Det sovande folket". Hur rätt hade han inte. Nu är vi alla genomkorrumperade av medieglamouren - ett folk av skitstövlar från början till slut.

Går det ens att meningsfullt ställa horoskop på ett folk som är så genomförgiftat? Vad spelar det för roll hur planeterna står om klimatet i landet har nått bottennivåer? Underpresterar då inte hela befolkningen och blir en Fredrik Reinfeldt, oavsett om deras födelsehoroskop uppvisar god potential? Jag menar, se hur dålig barndomsmiljö helt kan haverera ett gott löfte.



En blick på sjuksköterskans horoskop visar dock vad problemet är: Venus är skönhet och se här hur formplaneten Saturnus i sitt enkla läge i kroppsliga Oxen kastar in sin materialistiska smuts och förorenar det rena vattnet i Kräftan, ett omvårdnadens tecken. Vård, men bara om du har en vacker form!

Men medskyldig är förstås Solen i Jungfrun, ett av de mest rasistiska tecknen enligt bloggens studier av främlingshatande politiker. Att Jungfrun står för fitness och kroppsvård är allmänt känt, men Mats Glaser tycks ha fått allt om bakfoten. Det är inte sjuksköterskorna som ska vara gym-slimmade, Jungfrun är ett tjänstetecken som ska ägna sig på de sjuka och inte sig själva!

Dessutom är det generalknas just i gränsen mellan Jungfru och föregående Lejon, konjunktioner binder ihop Eld och Jord på ett ofördelaktigt sätt. Men nu är det inte Vattnet som förorenas och blir till ett sliskigt gubbslem i förtid utan anden (Eld) som korrumperas av samma materialistiska blickar på andras kroppar.

Avskeda den här människan! Sverige måste sluta upp att diskriminera. Det kan faktiskt vara så att det är helt andra som borde fängslas i Fas 3-burar än de som sitter på långtidsförvaring där nu i Reinfeldts fascistSverige. Om vi istället tittade på hur det fungerar i huvudet är det andra som förr borde avlägsnas från arbetsmarknaden och sättas på mångårig inskolning i konsten att vara människa eller i konsten att göra korrekta prioriteringar. Den här manliga sjukskötaren skulle jag aldrig anförtro min hälsa.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Inte lätt att vara dum i huvudet. Måste vara tråkigt att leva ett liv utan humor.

Elias Hedberg sa...

Nja, nu tänkte de faktiskt inte anställa folk med utseendet som grund, trots att de skriver det i annonsrubriken – det är bara ett sätt att få folk att uppmärksamma annonsen. Likväl är det en dålig idé, jag tror de får uppmärksamhet men inte den sorten de söker och jag tror inte den typen av rubriksättning lockar duktiga sjuksköterskor överlag.

Anonym sa...

Vad är detta för struntprat. Klart att både yttre och inre kvalifikationer skall bedömas. Människan är en helhet.
Om du söker en partner - är IQ det första du efterfrågar? Knappast.

Anonym sa...

lol, pröva hockey , blogga är inte din grej.

Anonym sa...

förklara, utveckla, hockey??????????????????????????