Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 februari 2012

Sveriges mest hatade direktör?


Mamma! Hungrig!

Jag tror SJ, nästefter riskkapitalbolagen som plundrar vården och skolan, blivit själva förkroppsligandet av svensk girighet (DN). 

Det som en gång var svenska folkets väl fungerande transportnät är nu söndertrasat på grund av girigheten som korrumperat samhällskroppen. Jag tror SJ:s vd skulle ranka högt på svenska folkets mest hatade sinnebilder för den urartade människa som sätter egen vinst före service.

Det förvånar inte det minsta att hitta SJ-vd:n med samma kritiska kombination av Solen sjunken i hungriga Vattnet och sinnelaget i ränksmidande Luftelementet som vi också hittar hos statsminister Fredrik Reinfeldt, mannen vars lögnaktighet nu måste anses bevisad bortom tvivel. Den som söker bloggosfären hittar många vaksamma rapporter som visar att han bara står och pratar strunt rakt i svenskarnas ansikte.

En annan dagsaktuell vd med Solen i Vatten och Månen i Luft är James Murdoch som lämnade News International efter bl.a. anklagelser att ha ljugit brittiska parlamentet rätt i ögonen (Expr).

Intressant nog verkar SJ-vd:n åtminstone till del ha sett till att hålla sig osynlig på nätet. Statens Järnvägar innehåller ingen som helst värdefull information på någon av de företagssökmotorer som finns och det är rena turen att åtminstone födelseåret 1951 är publikt. 

Men med faktabiten om ett boende på privatistiska Lidingö - rikemansgettot - fungerar faktiskt Birthday.se fint. För det finns bara en 51a bosatt på Lidingö, och horoskopet skriker som sagt ut alla de karaktärsstörningar som man kan misstänka bland de som bara vill åt pengarna här i livet.


Bloggen skapar ibland så förvirrande färgkoder i horoskopen att bloggaren själv måste fundera vad han antyder. På den här kartan tecknar "missfärgningarna" enbart elementet vari den bakomliggande planetära disponenten verkar.

Således kan vi t.ex. ana en skräck för att inte uppnå Lejonets lyx eftersom pengarnas Venus står med "halshuggna" Draksvansen och kyls ner av disponenten Solen, själv fallen i det kalla Vatten som ständigt begär mer eftersom individen huvudsakligen verkar från växtrikets intelligensnivå. Platons filosofiska skola kallade detta den "vegetativa själen".

Tittar vi på Solen i Kräftan själv, tecknet som tydligast uttrycker Månens ständiga hunger efter mer, tränger en luftblå ton fram ur vattendjupet. Är det en girighetens ideologi som driver direktören? Har han en världsbild som anser att det är okej att berika sig hur mycket som helst? Då tillhör han dessa rovdjur och parasiter i mänsklig kropp, som kryssar runt i världen på jakt efter de vd-stolar som ger mest pengar. De här människorna har ingen kärlek till någon särskilt ämne, någon specialitet. De är bara ute för att gynna sig själva. 

Den ideologi som döljer sig under den här direktörens aktiva steg för att berika sig tecknas av Månen i Lufttecknet Vattumannen. Eftersom Vattumannen enbart indikerar "ideologi" eller "social hemmatillhörighet" blir det viktigt hur detta sinnelags disponent Saturnus positionerat sig.

Och visst, direktören har Saturnus i privategoismens tecken Jungfrun, händelsevis också Reinfeldts personlighetstecken (ascendenten). Men Forsman har ett i alla avseenden starkare horoskop än statsministern och det är därför den senare bara får ut 144.000 i månaden för att göra absolut ingenting åt det haveri han ställt till med. Statsministerns många problem på födelsehimmelen har diskuterats tillräcklig men här kan noteras hur t.ex. Jupiter - stora pengar - står hemma i sitt negativa härskarläge Fiskarna och enligt månascendenten därtill i andra ekonomihuset. 

Ur Månens eller sinnelagets perspektiv är alltså stor förmögenhet den vattniga irrationella själens hunger som har förverkligats i detta liv. Inte alltid är det månbaserade horoskopet lika tydligt, men här stämmer allt perfekt. 

Jag tror Chandra lagna-metoden är mer rättvisande ju mer framgångsrik människan är, eftersom psyket då rimligen måste vara i harmoni med de möjligheter det yttre livet bjudit på.

Men Saturnus bjuder ju Jupiter motstånd? Ska inte den strama och smått asketiska Saturnus värna mot överdrifter av den typ Jupiter älskar? För en Vattumanascendent är ju dessutom Saturnus verksam som välgörare!

Mot detta kan anföras att Fiskarna och Jungfrun smutsar ner varandra genom oppositionen. Jupiter i det tredje Vattnet kunde ha ägnat sig åt själens rening om inte Saturnus stått i Jord mittöver och degraderat Vattnet. Här utspelar sig oppositionen på en rent materialistisk nivå och Saturnus förefaller mer ta rollen av en som söker kontrollera och kanalisera Jupiters rikedomar - rakt ner i privatekonomins andra hus. Fastän en "välgörare" står faktiskt Saturnus i det åttonde huset för korruption och synd. Horoskoptolkningen råkar ständigt ut för dessa extremt svårbedömda fall och man måste titta runt hela kartan för att få en aning - kanske - om vilken den generella trenden är...

Efter att länge ha använt SEB-chefen Fallskärm Falkengren som skolexempel på den girigt hungriga Månen (det lägre sinnet, den del av själen som bara får en chans, bara lever ett liv), förvånar det knappast att också hos Jan Forsberg se Månen tillsammans med det hungrande Drakhuvudet.

Vad vi under den solära missionen i "behövande" Kräftans tecken således möter är en övermåttets ideologi. Märk skillnaden mot Falkengren som hade Månen och Drakhuvudet i Vatten: hon var bara naturligt - instinktivt - girig och kunde således förneka att hon så var beskaffad i en intervju. Kräftan är själva sinnebilden för omedvetenhet om de gena motiven! 

SJ-chefen, däremot, är fullständigt medveten om vilka val han gjort i sitt liv, och att han troligen aldrig tagit ett steg i sitt liv i ren glädje, utan alltid med ett derangerat öga på om det skulle löna sig för honom personligen. Han har våldfört sig på en hel befolkning (Vattumannen) genom att välja SJ i dess inkarnation som vinstdrivande verksamhet.

Därför kan vi säga samma sak om Sol-Kräftan Reinfeldt, fast han har huvudet under Vatten: bakom denna solära strävan att fylla sig med mer (en ren biologiskt instinkt som ledstjärna) finns en Måne i Luft i andra penninghuset. Också Reinfeldt har levt hela sitt liv med en enda banal tanke i huvudet: "Låt det löna sig!" 

Sådana människor ska inte ha rätt att styra världen. Att de ändå gör det visar hur långt människosläktet har kvar innan de har rätt att kalla sig människor. Det är bara hungriga djur som några av dem lärt sig hålla i en penna och hantera skrivspråket. Det är inte mycket som skiljer oss från simpla djur och därför är också profittänkandet en överföring av Darwins myt om djungelns lag på det mänskliga samhället. Ett makabert tankefel mänskligheten gjort sig skyldig till och som kan komma att kosta oss hela vår nuvarande civilisation. 

Det här tankefelet kan summeras som astrologins "dissociationssyndrom" vilket var tredje horoskop mer eller mindre lider av. Både SJ-vd:n och Reinfeldt uppvisar med sitt slirande mellan Luft och Vatten rätt tydliga exempel, men inte lika akuta som t.ex. Osama bin Ladins. Man tänker och tänker, och allt verkar så tydligt och enkelt men, vilket Reinfeldt har fått erfara nu: är tankarna ytterst sett galna (för det finns en objektiv morallag i universum) så havererar hela politiken som den, faktiskt, sinnesjuka fantasi den var. 

Universum ger inte ett vitten för bisarra socialdarwinistiska griller som dem som hemsöker tokarnas hjärnor, Annie Lööf, Borg och allt vad de heter. De är helt förvirrade och ändå har vi dessa mänsklighetens mest störda sorter på ledande positioner. Det är ett mysterium. Är ett folk så storsint att det låter byfånar leka med deras liv? Är folkets rikedom sådant att de ger barnen en chans om de nu så gärna vill veta vad snuskig rikedom eller töntens sätt att utöva makt som knapptryckarkompaniets ledare njöt av intill nyligen? Vem vet hur det här fungerar - kosmiskt alltså.

*****

Se även: SJ:s girighet i stjärnorna - ett äldre inlägg som tittade på horoskopet för den dag Jan Forsberg tillträdde som vd.

Självbilder...



Inga kommentarer: