Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 16 februari 2012

Vem är Urban Ahlin?




Att DN väljer att låta socialdemokratiska Urban Ahlin uttala sig om Jonas Sjöstedts misstroendeförklaring mot den moderata regeringspolitikens duglighet misstänkliggör genast denna Ahlin i undertecknads ögon. 

DN har en märklig förmåga att publicera underdåniga glamourreportage om ledande moderater som Borg och Reinfeldt och välja extrema högersossar för samtidskommentarer - det senare för att låta påskina för den breda allmänheten att regeringens politik allt är rätt bra. Ahlin fyller just den rollen som nyttig idiot när han kritiserar Sjöstedt. 

Jag orkar inte hålla reda på alla dessa marionetter i politiken, men när jag öppnar Ahlins horoskop ser jag att han tidigare fångat mitt intresse för det märkliga uttalandet, att "moderaterna vann valet 2010 på en bättre politik". Det skrev jag innan jag i och med Juholt-drevet en gång för alla insåg att socialdemokratin innehåller en stor procentsats rena klass- eller idéförrädare - usla människor som saknar intellekt nog att tänka längre än till den egna plånboken.

Utan ytterligare efterforskningar beslutar jag - på min blogg! - att Ahlin är en av dessa högersossar. För hur kan någon form av moderat politik - vädjan till individen att vara självisk och enbart se om sitt eget hus - någonsin vara en bättre politik än den sublima tanken om att alla världens folk tillsammans bygger den här kulissväggen vi kallar världen, och det utan barnarbete i Sydostasien och andra generande skamfläckar på vissa folkslags "meritlista"? 

Horoskopet ser i förstone ut att gnistra av kreativitet och visionär framåtanda. Men färgsättningen av Eld och Luft vilseleder i det här fallet.


Dels har vi enligt Chandra lagna-metoden, som tar Månen/sinnet som en ersättning för okänd ascendent, en oerhört olyckligt placerad Saturnus. Också Margaret Thatcher hade Saturnus stigande i öster i Luft (i det reguljära lagna-horoskopet). Det är gott att ha en ideologi, men Thatcher vittnar om hur ideologi också kan förblinda. Fredrik Reinfeldts intellektuella gåvor är knappa, med medger att han har en vig tunga som kvickt kan knåpa ihop omständligt och byråkratiskt skrivspråk som ingen talskrivare skulle godkänna.

I Reinfeldts fall är det den ideologiska besattheten som är graverande och generande. Han ser verkligen inte utanför sin egen åsiktsbubbla och tvingas ljuga när inte verkligheten ser ut som på kartan. Och denna ledare och hans parti ansåg alltså Urban Ahlin stå för den bästa politiken 2010! 

Reinfeldts problem är att hans Sol (intelligens, kognitiva kapacitet) har sjunkit ner under Vatten, Kräftans tecken. Det är inte i sig något större problem. Men Solens disponent blir dock Månen och detta är bakvänt! Som t.o.m. ledarspalten i högertidningen SvD skrivit (förra året), verkar moderatregeringen kasta ur sig chansartade reformer först och sedan - i efterhand - rationalisera dem. 

Det är som att först titta på vad som fastnade på ett foto och sedan dikta ihop en passande (eller skönmålande) bildtext! Men så kan man inte driva politik - det är ju en byfånes sätt att bedriva affärer! Ändå är det så Reinfeldts horoskop fungerar: Månen - efterklokheten - står i Luft och rationaliserar det hans Sol i instinktiva mörka Vatten driver fram! 

SvD:s ledarredaktion var med 99,999% helt omedveten om Reinfeldts horoskop, men lyckades ändå sätta fingret på galenskapen! Och det bestyrker den antika tanken att en LEDARE sätter tonläget för hela nationen. Med en galning i toppen blir hela folket depraverat på nolltid. Så vem är denne Urban Ahlin som ansåg Reinfeldts moderater ha haft den bästa politiken 2010?

Det är inte svårt att finna förklaringen till hans omdömeslöshet. Likt Thatcher måste vi anta en människa fastlåst i en ideologi som missfärgar t.o.m. perceptionerna. Ahlins själva sinne står under Saturnus kontroll, vilket förvisso kan ge en klar blick för strukturer. 

Man måste gilla hans invändning att Bildt misslyckats slå ett slag för journalistisk och yttrandefrihet i sin och regeringen Reinfeldts klassificering av fallet med de terrordömda journalisterna. Bildt och Reinfeldt ser det som ett "konsulärt ärende" och inget annat. Det rimmar väl med moderaternas anspråk på att äga det tryckta ordet och journalistiken. Moderaterna är antidemokratiska, vilket väl spinndoktor Schlingmanns plan att historieförfalska måtte ha gjort klart för många!

Urban Ahlins Sol lyser i den salomoniska vishetens tecken Vågen. Men vågskålarna och därmed rättrådigheten är destabiliserade av den starkt pushiga Jupiter i Väduren. Samma Jupiter som Jonas Sjöstedt föddes med, men som Ahlin nu vänder sig mot. Är det då med någon rätt han värjer sig mot Det Nya Initiativet i frågan om Etiopiensvenskarna?

Ahlins Sol i Vågen är nu inte den optimala typen, för disponenten Venus har ännu inte förstått Vågens nobla princip utan hänger kvar ett tecken tidigare, i privatintressets och profitskapandets tecken Jungfrun! Här anses Venus "fallen" och det är fullt begripligt. Vågen bjuder in till balans och rättvisa mellan alla parter, men Jungfrun vill bara vara för sig själv, asocial, och tjäna sina egna pengar (och helst inte betala någon skatt). 

Här är då ett första missljud som väcker frågan om Urban Ahlin alls känner sin egen natur. Nya Moderaterna föddes med Jungfrun stigande i öster, precis som Fredrik Reinfeldt, och i den mån Venus alls kan älska i egenintressets tecken Jungfrun, måste den därför älska Nya Moderaternas budskap!

Vi ser nu vilken skandalöst ytlig människa Ahlin är och vad hans verkliga hjärta klappar för.

Men det finns ännu ett problem på himmelen och därtill ett riktigt allvarligt: Även Venus i Jungfrun kan preciseras genom sin disponent, Merkurius.

Och här skiter sig allt. Urban Ahlin har en av de falskaste Merkurius jag någonsin sett, attackerad från BÅDA illgärningsmännen Saturnus och Mars. Saturnus kastar ett luftslottsbygge över kommunikationsplaneten medan krämaren Merkurius söker hålla emot hotet om död (den står dock i dödens tecken) som här är akut eftersom Mars angriper med Eld. Död inträder då det återfuktande Vattnet helt ångats bort och det finns något desperat över den här "räta vinkeln" mellan Lejon och Skorpion. 

Bara igår med Mars i Lejonet - som då Ahlin föddes - och Månen i Skorpionen brändes närmare 400 fångar ihjäl i Honduras i ett uppror de själva startat (det ödesdigra horoskopet här). Samma brist på insikt ser vi i den här sossens födelsehoroskop och det är Merkurius som drabbas. 

En svårt skadad Merkurius sägs degenererad till en tjuv och en lögnare, en människa utan heder eller genuint ansvar för det man säger. Att ha sin Merkurius både inblandad i ett dissociations- eller disinformationskomplex och i en dramadrottnings överdrivna åtbörder - när hela livsmotivet bara handlar om separatistisk vilja till egen vinning - det är verkligen en personlighetssammansättning som gått överstyr. Jag tror inte den här mannen alls vet vem han är.

För bristande självinsikt har indierna ett ord: Tamas (mörker, ignorans). Ahlin producerar inte ett storkors i Mörkrets kvalitet (se Borg och Reinfeldt), men med fyra nyckelplaneter i Tamas guna, alla i prominenta hörnhus i månascendenthoroskopet, ligger tanken inte långt borta att han är en "inbäddad" moderat i socialdemokratin.

Dessa människor uppträder i vilka partifärger som helst och gemensamt för dem är att de inte nått den ärlighet i sina liv för att tala klartext om sina verkliga motiv. De är mänsklighetens B-lag. 

Enligt Chandra lagna-horoskopet, som fokuserar Ahlins sinnelag, föddes han med en kollektivistisk ideologi (Månen präglad av Saturnus-i-Vattumannens nobla vision om ett folk av upplysta individer som ändå jobbar för ett gemensamt samhällsbygge). Men han skulle på sin livsvandring komma att avfalla från denna väg. Ty livsuppdraget den här gången var sådant: Solen i Vågen fallerar då den underliggande Venus potential stavas "Jungfrun som bara vill se om sitt eget hus". 

Därmed indikeras en dubbel regression: inte bara från den tidiga lunära kollektivmänniskans ideologi utan också ett svek mot det egna livsuppdraget, som var att hitta den rättrådiga balansen. Men Ahlins spelade "vågighet" döljer en underström av Jungfruns självtjänande. Som sagt, en tacksam (s)-moderat för DN att konsultera när man vill ha ett högeruttalande! Så falsk den är, denna stora svenska dagstidning.


Tillägg!

Bilden på Ahlin hittade jag på denna blogg av en italiensk professor i psykiatri och folkhälsokunskap, vars svenska är i snabbt avtagande efter flytten härifrån. Hans ord om Ahlin är inte nådiga, läs t.ex. stycket, "Wikileaks avslöjar: Så ville Ahlin sälja in [Libyen]kriget till svenskarna".

Titta nu en gång till på horoskopet! Se den kriminella lögnaren Merkurius, krigets Mars, dödens Skorpion och smaka på fångupproret i Honduras som tog livet av hundratals. Här är Urban Ahlins "andliga hemvist" och nivå. Där människor ljuger, både inför sig själva och andra, där ser astrologin tendenserna.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ahlin har ju dessutom blivit anklagad för sextrakasserier, som det stod en hel del om nyligen.
S

Seaward sa...

Ja det stämmer ju! Jag filtrerar bort nästan allt brus från samtiden och glömmer rubriker nästan omedelbart - därför missar jag uppenbara poänger.

Horoskopet styrker att kvinnor kan uppleva honom just sådan (Mars attack mot Skorpionen eller Mars attack mot Månen, eller kanske en kombination av båda). Apropå hans iver till Libyen-krig, tål hans skadade Måne att jämföras med Anders Breiviks, som också såg världen i termer av krig.

Visserligen har Månen flyttat sig ett halvt varv, men också massmördaren hade sinnet angripet av både Mars och Saturnus (och en illgörare ytterligare). Kanske var det denna ytterligare illgörare som fick honom att gå från krigsförespråkare (eller krigsmateriellobbyist) till slaktare...