Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 mars 2012

Först Hells Angels-supporter, nu skvallerkärring

Så märkligt att fokusera Fiskarnas lite hit-och-dit stil i förra inlägget och så plötsligt få syn på den mest löjeväckande artikel om Reinfeldts separation på år och dag. Från att ha tappat sitt förra jobb på grund av associationer med gangstergruppen Hells Angels har nu forne Expressen-journalisten lyckats kravla sig tillbaka till skvallerpressen eller vad nu tidningen "S" är för något. Newsmill-artikelns tilltal är i vilket fall en riktig kalkon.

Horoskopet, då.


(Jag får sluta blogga tills Google/Blogger reparerat bildvisningen - de här usla miniatyrerna duger inte!)

Jag tror det är Solen i Fiskarnas första grad som tar stryk från Saturnus i slutet på Tvillingarna. Det är en konjunktion ±4 grader men den inträffar så att två omaka element tvingas samman.

För samröre med kriminella ekonomiska kretsar är förstås ett sinne baserat på monetära Jupiter-Oxen förstärkt av giriga Rahu och kopplad till lusten att äga pengar (Venus i Stenbocken) tydliga indikationer som kan spåra ur om individen är karaktärssvag. Och Solen i Fiskarna står med olyckans Mars och Merkurius (skribenten) i fallet läge. 

Jag tror inte den här mannen kan bättre än så här, och problemet ligger i "dissociationen" från Saturnus svala och omdömesgilla natur. Han snappar inte kalkonvarningen, inte om den här artikeln och inte om hans sliriga livsväg överhuvud.

Roligast är faktiskt alla upprörda kommentar på Newsmill! En Olivia genomskådar försöken att använda skilsmässan som rökridå för andra, viktigare frågor. Så sant.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske borde göra något dataspel där folk kunde programmera sina egna karaktärer utifrån astrologin. Kanske kunde folk ladda upp sina karaktärer till något online-ställe och sen får man en simulation hur olika astrologiska essenser interagerar med varandra. Sen ställer man in om man vill att stjärnorna ska göra utspelet helt deterministiskt eller om det finns utrymme för "fri vilja" som i slutändan kan göra en fri från stjärnornas påverkan?

Skulle säkert kunna bli populärt och du skulle tjäna pengar med tanke på alla andra meningslösa online-communities folk hänger på som habbo mfl..

Seaward sa...

Lysande produktidé, bortsett från en sak: Vi befinner oss redan mitt i det spel du talar om! Men jag håller med om att det är lättare att se saker på lite distans. Att så att säga själv stå utanför och vara Gud.
:-)