Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 mars 2012

Spirituella Loreen en Vattuman?

Nu har flera tidningar skrivit om Loreens andlighet, hennes trans under sången. Nu senast AB där hon berättar om det sällsynta att en sång blir hennes och besjälar henne. 

Av någon anledning börjar jag undra om hon inte föddes någon gång efter tre på eftermiddagen, då Månen hunnit in i Lufttecknet Vattumannen. Det skulle rimma så fantastiskt med en sångs kropp, själ eller struktur eftersom Månen är sinnet och Loreen har Saturnus, "själens form", upphöjd i Lufttecknet och de högre konstarternas Vågen. Fin synergi mellan sinnet och dess disponent när de inte behöver medla över artfrämmande element utan båda verkar via PNEUMA, andens element. (Astrologi är symbolisk.)

Google/Blogger har f.n. problem med
bildkvaliteten - klicka för full storlek

Hon är så segertippad att man också kommer att tänka på ett tidigare fynd där Vattumanlandet Sverige tycktes upphöja artister födda i Vattumannen till sina mest folkkära favoriteter. Jag lät några älskade namn komma rinnande in i huvudet och upptäckte till min förvåning tre-fyra på raken med Solen i sideriska Vattumannen (utan att innan veta var de hade sina sideriska soltecken). 

Den himmelska zodiaken är de eviga zodiaktecknen - de står still i universum och vakar över mänsklighetens tillblivelse. Den zodiak som används i västerlandet saknar förankring i Planen som styr mänskligheten.

När därför Loreen talar om all den smuts hon måste eliminera ur sitt psykiska system har jag inga problem att sen den i formen av Myckenhetens Jupiter i korruptionens och mörkrets Skorpion men tillsammans med den halshuggna Draksvansen som indikerar ett distanserande. 

I Chandra lagna-horoskopet som indikerar psykets struktur ligger smutsen i tionde kändishuset! Så paradoxalt att välja artisteri fast framgången attraherar psykisk besmittelse.

Kvinnan äger inte tv - föredömligt! Och hon tycks söka ensamheten i djup meditation. Söka ensamheten är visserligen typiskt den solitära Solen i Jungfrun, men gäller i lika hög grad tydligt saturniska personer. Själens form har kallat och upplevs viktigare än världens ståhej när man hittat den verkliga skatten.

Ett sinne i Vattumannens tecken blir också mycket mer intressant ur artistisk synpunkt eftersom psyket nu direkt bestrålas av den högenergiska kombinationen av Mars och Venus i sceniska Lejonet.

*****


Se även:  Loreens vinnarhoroskop (finalens horoskop ger ett ytterligare argument för möjligheten eller t.o.m. sannolikheten av ett luftburet sinne).

DN & SvD: Loreen medveten om värdlandets för ESC tillstånd.


Inga kommentarer: