Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 mars 2012

Täbyandan & vapen till diktaturer


Klicka för läsbarhet
Nyfiken på generaldirektören som först förnekar dealen Sverige gjorde med Saudiarabien strax efter att Reinfeldt blev statsminister, upptäcker jag att den uppseglande Skandalen förefaller vara ett nytt fall av den alltmer kända korruption som utmärker Fredrik och Filippa Reinfeldts Täby. Kommunen som driver ut fattiga och privatiserar Allt. För det är där Jan-Olof Lind bor.

"Men javisst, naturligtvis!" var min spontana reaktion. Så långt har det gått, att man räknar med en mörkermans mentalitet från politiker från Täby. Där har moderaterna byggt sig ett "omvänt judegetto", en kommun dit myglarna flockas och isolerar sig. Googla frasen "Moderaterna i Täby har inga intentioner" eller klicka på länken... och så hittar du i ett Word-dokument socialdemokraternas skildring av en underlig plats i Sverige!

Låt nu journalisterna göra vad de har betalt för och vi kommer att få se en Orättfärdig Regim falla i vad som går till historien som den Svenska våren! 

Inte för inte innehåller Fredrik Reinfeldts kinesiska Ho Lo-prognos för 2012 en hemsk varning för "revolution" redan inom några dagar (vårdagjämningen)! En antydan om att sötebrötsdagarna kan vara över även för den som stjäl från de fattiga och sjuka för att ge till dem som egentligen behövde gå ännu mer på restaurang när andra lever på halva fattignivån! Det svåra med den kinesiska prognosen är att man aldrig i förväg vet när symbolen ska läsas som en metafor.


Vilken maximalt illa vald dag för Fredde att med sedvanlig populism fånga upp vad som sägs om regeringen - att den är idélös ("visioner är farliga", sade han nyligen) - och leverera ett pompöst tal i DN om att i den sitsen, tänker inte regeringen hamna! Men Lill-Fredde, regeringen ÄR där! Och Dagens Sensation är illavarslande om vad typ av visioner som under ytan växer i Moderatland.

Den här regeringen kommer att falla. Det finns inte en frisk cell i dess canceranfrätna kropp. Mygel och korruption och svek mot människor och demokratin själv så fort en chans ges!

Försvarsminister Sten Tolgfors har redan anmälts till Konstitutionsutskottet. Det innebär att det här inlägget namnger tre ledande högermän med frågor att besvara, som samtliga är födda med Solen i ett Vattentecken. Statsministern och försvarsmnistern i det privatistiska gynnandets tecken Kräftan och generaldirektören i förlorarens Vattentecken Fiskarna. Det senare är vanligen ett martyrens eller vittnarens tecken. Men Lind vägrar inför Eko-journalistens dokumentation att medge något!

*****

Teknisk not.

Solen i Fiskarna ger en Sol under Vatten disponerad av Jupiter med krigets Mars i Luft. Dissociation och desinformation kan resultera. Även sinnelagets Måne tar sin ton från krigets Mars i strikt egenintresserade Väduren. 

Emellertid är både Mars och Jupiter verksamma välgörare, så vartefter affären eskalerar kommer säkert en mer grundlig diskussion av generaldirektörens astrokarta.


Medierna:

SvD, DN, AB, Expr

Inga kommentarer: