Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 juni 2012

Den ärelöse moderaten




När Tomas Tobé gör sken av att vilja sätta in extra stöd för klena elever i första årskurs (SvD, DN), är tilltaget mer sinistert än den naiva tidningsläsaren av borgerlig övertygelse kanske ser. Detta är alls inte ett förslag sprunget ur hjärtats godhet!

Det är istället samma gamla unkna högergrepp: att mörka det splittringens klassamhälle Reinfeldt och Borg framgångsrikt lyckats lura på de aningslösa svenskarna under ett antal år. Ett samhälle som lär medborgarna leva i en kapital självlögn, där det är individens problem om han/hon blir sjuk eller arbetslös. 

Bakom den här bisarra fabeln om att en individ skulle vara en större maktfaktor än hela samhällsstrukturen ligger Marknaden som ropat efter lägre löner och mer vinster åt den ytterligt lilla gruppen på topp. Detta har Reinfeldt och Borg hörsammat genom att förstöra den svenska försäkringskassan och arbetslöshetsförsäkringen. Tiotusentals svenskar - ensamma mammor i låglöneyrken - lever nu i misär efter bara några år med moderaterna farliga vision.

Och nu kommer alltså det oönskade sladdbarnet Tobé och fragmenterar bilden ytterligare genom att måla upp ett rent skenproblem: det välkända faktum att barn är marginellt olika skolmogna vid sex. 

Varför gör han så? För att mörka det verkliga problemet, att hans parti i djupet VILL se ökad ojämlikhet, ökad differentiering. Det är så Penningen, moderaternas Gud vill ha det.. Syndafallet kan inte avstanna förrän tillvaron nått sin maximala differentiering och uppenbarligen har de som predikar självisk individualism en bit kvar att falla än...

*****

När jag återvänder till Tobés, händelsevis homosexuella horoskop, ser jag en ny detalj. Studiet av kungavärdighetens stjärna Regulus har knappt ens börjat på bloggen. (Flera års observationer av fall efter fall med den djävulska stjärnan Algol krävde för balansens skull också att antikens kanske noblaste stjärna granskades.) Men ska man vara trogen de antika tolkningstraditionerna har vi här ett bekymmer med BLOCKERAD KUNGAVÄRDIGHET eller en helt ärelös livsvandring!


Jag vill först återvända till en parentes i ett nyligt inlägg, där jag påminde om att en småstudie av 56 horoskop för individer med svåra psykiska problem avslöjade en tydlig betoning på en av zodiakens mest fundamentala konstanter (varje zodiaktecken är i själva verket ett konstantvärde i den gudomliga planen). Mentala störningar tycks uppträda oftare längsmed just den axel vi ser i Tomas Tobés horoskop, mellan den rena intelligensens eller kognitiva kraftens tecken Lejonet (Eld) och den Vattuman (Luft) som tillhahandahåller de koncept människor lever utifrån men som även existerar som Platons eviga Former före det att människan ens tappade i tonhöjd och fann sig nedsjunken till Jordelementets "materiella" verklighetsnivå.

Tobé är tredubbelt skadad av Syndafallet, för dels passerar den svurna fienden till Intelligensens Sol Lejonets tecken, som ju är Solens hemmabas. Samtidigt befinner sig Solen i sitt mest "ocentrerade" tillstånd, genom att ha lämnat Lejonet som indikerar en andesjäl centrerad i sin egen natur eller essens. Istället fokuserar Vattumannen konceptet "Människa", kartritningen för mänskligheten. 

Att i judiska kretsar en riktig, vänligt sinnad människa kallas "Mensch" är ett erkännande av det unikt gudalika i den mänskliga artens djup, och kanhända också en kabbalistiskt influerad allusion till den blueprint-människan som i kosmologisk spekulation betecknats Adam Kadmon (den ursprungliga människan, Platons "mänskliga form eller idé" eller varför inte C-G Jungs "arketypiska människa").

Vattumannen är således på ett plan mänsklighetens föreställningar om sig själv som gruppsocial varelse, som art, men samtidigt ett kosmiskt mysterium som påminner om att var individ är en Guds avbild som här på jorden söker lära oss att konstruera ett samhällssystem där var och en lever - inte som moderaterna för sig själv allena i grindsomgärdade medelklassgetton - utan som mogna individer som lever för varandra genom det intellektuella samhällssystem som tillgodoser alla människors behov. 

Den stundande Vattumannens tidsålder kommer att se moderater och snarlika mentaliteter bortspolade från jordens yta eftersom dessa är slavdrivarna, penningtjänarna och egoisterna som är fiende nummer ett till Der Mensch - tanken om Människan och det paradis på jorden alla individer tillsammans skulle kunna åstadkomma.

*****

Varför förmår då inte Tobé att återge det mänskliga paradigmet och tala om en samhällsstruktur som gynnar alla människor? 

Man kan nöja sig med konstaterande att de ömsesidiga fienderna Sol och Saturnus dessutom befinner sig i en ömsesidig reception så att Tobé inte klarar av att leva från centrum av sitt väsen (hans homosexualitet tyder på en allvarligt ocentrerad själ med avsevärda snedsteg i tidigare liv). Men när man hittar denna ineffektiva Sol i den andliga sfären och sedan noterar att det jordiska sinnelaget (Månen) verkligen är självtjänande och separatistiskt, då tycks det plötsligt så solklart att Tobé inte kan se skadan hans egen politiska ideologi tillfogar Människan !!

Och det är nu vi kan skruva berättelsen ännu ett steg. För enligt astrologisk doktrin finns det en planet som inte släpper igenom något alls, och det är den barske gränsdragaren Saturnus, Själens Form som antikens tänkare sade. Men vad händer när "relästationen" heter Saturnus, den medlande planet i vårt kosmos som borde förmedla kungastjärnan Regulus nobless ända ner till de fallna själarna på jorden? Saturnus, den anala krampen, släpper ju inte genom någon. 

Vi får här något så märkligt som ett explicit anti-budskap om kungavärdighet. Moderaten Tobés hela livsgärning (Solen) handlar om ett ärelöst förnekande av Människan och det goda samhällssystem som ser individerna som en väv av ömsesidigt beroende individer. I moderaternas sataniska livslögn är individer istället separerade från varandra, samhället en chimär eller åtminstone en oönskad barlast för den privata egoismens vilja att bara nå sitt eget bästa.

Fy för bövelen vilken låg utbildningsnivå vi har i Sverige. Det är trots allt nästan 30% som anser att moderaterna har lösningen för att bygga ett samhälle. Extra stöd till sexåringar kommer knappast att avhjälpa det svarta hålet på svenskarna kognitiva karta - ett folk som inte ens erkänner att det finns en högre och evig intellektsvärld som föregår och informerar vår fysiska tillvaro (naturlagar av moralisk art). I Tobés och andras fall är det ingen tvekan om att fallet från "himmelen" är kapitalt.

*****

Se även horoskopet för Nya Moderaternas konstituerande - inte förvånande stiger privategoistiska Jungfrun i öster, samma tecken som missfärgar partiledaren Fredrik Reinfeldts utblick på livet. Vill man förstå denna märkliga transportsträcka i zodiakens stora mysterium och säga något vänligt om Jungfrun, kan man säga att tecknet representerar en proaktiv reaktion på en grundläggande negativ bindning till det materiella.

Jungfruns flit vid sin åkerfåra och förhoppning om maximala vinster söker förekomma tecknets patologiska bindning till oskuldens förlust, som den på något sätt ständigt tycks motiverad av. (Jungfrun lever i ständig trots mot förlusten av sin oskuld! Fundera på den i samband med särskilt moderaternas ansenliga förmåga att ljuga för sig själva och andra!) 

Att Jungfrun är destinerad att växa upp till följd av Olyckan indikeras av (Hades våldtäkt av agrara Persefone i den grekiska mytologin, ett lån från sumeriska åkerbruksmyter, och där i babylonisk astrologi Jungfruns tecken hette just "Åkerfåran".)

Ett flertal traditioner och mytologier konvergerar således mot Jungfrun och ser henne som symbol för en räddhågsen och sårbar varelse - hennes nyckelstjärna Spica hade i antiken just utsatthet som sitt primära attribut. 

Men det är först i allvarliga fall av psykopatologi vi hittar Jungfrudominerade horoskop - som Reinfeldts - där man helt enkelt förnekar sin egen sårbarhet och därmed inte kan föreställa sig att andra kan bli sjuka, utan misstänkliggör dem som bidragstagande, lata svenskar!

Så illa kan en nation fara om man tillsätter mentalt förvirrade politiker. Men ytterst är det förstås en krankhet i folksjälen som gjorde det möjligt för ett land att komma så ur kurs från den kosmiska utbildningsplanen. Detta Moment 22 har mänskligheten ännu inte lyckats lösa: att folkmassans ignorans i kombinationen med demokrati bara förlänger plågan och folkmassans okunskap. För man röstar ju som man har vett till och blinda har aldrig kunnat leda blinda.


Bonusspaning.

Av drygt 6.100 horoskop visar sig ytterst få ha nått celebritet genom kombinationen av en Saturnus som blockerar kungavärdighetens Regulus från att nå och adla en Sol i Vattumannen. Intressantast för svenskt vidkommande är väl vissångaren Evert Taube som i princip gjorde sig en karriär på att själa ett annat folks visskatt...

Philip Sheridan;6.3.1831
Vyacheslav Molotov;9.3.1890
Evert Taube;12.3.1890
Jakki Degg;20.2.1978
Tomas Tobé;26.2.1978


Övriga är,

* Sheridan, amerikansk militär känd för yttrandet "Ett bra rödskinn är ett dött rödskinn".

* Molotov, Stalins propagandaminister (jfr Per Schlingmann), slöt antiaggressionspakten med Nazityskland (jfr moderaternas pakt med Penningen/Merkels EU).

* Degg, brittisk lättviktshora (= nakenmodell i tabloidpressen)

Det är som synes inga storslagna celebriteter Tobé kan jämföra sig med och vi kan preliminärt ge grön flagg åt att Saturnus blockering av Regulus (±3°) leder till ett ärelöst liv.

Inga kommentarer: