Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 juni 2012

DN och oavsiktlig humor

Ibland är en blänkare i tidningen så rolig att man inte vill förstöra ögonblicket genom att också läsa artikeln. Inför nedanstående lilla sak på DN:s förstasida skrattade jag muntert. 

Aldrig har väl en sidredaktör så perfekt lyckats skapa bilden av en övermaga och förnumstig besserwisser som i den här kombinationen av rubrik och ett ansiktsuttryck kliniskt befriat från självdistans!



En jakt efter en födelsedag och ett horoskop är påkallad. Som om kvinnan var medveten om sin synd förklädde sig kvinnan bakom ett fullständigt hopplöst alldagligt namn. Men Birthday.se ger faktiskt en Anna Kristina (med K) Lindquist (med QU) när man söker på exakt stavning. 

Jämfört med Eniros lista av svenskar ser det ut att vara samma person som ståndscirkulerat och rört sig från extremborgerliga Vasastan i Stockholm till fisförnäma och närmast naziborgerliga Östermalm. Eller omvänt, jag vet inte vilken uppgift som är färskast. Men åldern 33 ser ut att stämma bra på en person gammal i förtid på grund av sin medfödda beskäftighet. 

Innan jag defintivt spikat den troliga identiteten hittar jag dock en annan upprörd person på nätet som tycker - inte! - om DN-murvelns karaktär. Här en lamentation som fäster sig vid Lindquists "ynkliga ordförråd". Och det var just bombasmen i DN-rubriken i kombination med den überseriösa bildbylinen som jag fann så oemotståndlig! Det här horoskopet måste bjuda på något riktigt smaskens!

Och om det gör! Den originella stjärnhimlen närmast i sig bekräftar att vi hittat rätt person. Följande axel mellan Lejonet och Vattumannen har jag nämnt flera gånger nu i de senaste inläggen som den enda punkt där 56 svårt mentalstörda visade en förhöjd aktivitet. Lejonet eller Solen representerar människans råa intelligens och motsatta Vattumannen eller Saturnus hennes förmåga att konceptualisera och begripliggöra det solögat blickar på. Det är faktiskt skrämmande logiskt att just den här av zodiakens sex oppositioner steg fram i just i samband med kognitiva störningar.


Kan det månne vara kungavärdighetens fixstjärna Regulus - här svårt skadad - som gör att rubriken låter så bombastisk? Den smädade rösten på nätet noterar tvärtom att kvinnan sänker sig till bruk av ordet "foliehatt" om sådana hon inte behagas av, och då talar vi verkligen om ett långt fall ner från kungavärdigheten!

Låt oss titta på den här lätt Anders Breivik-inspierade oppositionen mellan härskarviljans Lejon och formuleringarnas Vattuman.

Eftersom flera planeter ligger mycket nära Regulus passar det att ta nobless som utgångspunkten, som arbetshypotes. Bloggen introducerade Regulus helt nyligen och ska nu undersöka den tills något mönster visar sig. Redan har två förträffligt nobla människor hittats som mottog Regulus välsignelse via Jupiter, också en symbol för nobless och den hövlighet som kommer av hög bildning (eller en naturligt ädel själ).

Men ack! Det är inte Jupiter som får äran att förmedla kungavärdigheten vidare, för "strålningen" kapas av två sinistra krafter. Den omoraliska och tölpaktiga Mars slår sig samman med det omåttligt giriga Drakhuvudet och leder ner Regulus inflytande. Resonemanget är autentiskt indiskt, vars astrologi löser komplexa horoskop genom att noga titta på de inblandade planeternas ordningsföljd och gradtalen. Jupiter må vara den som vandrar i täten i det dominanta Lejonet men Regulus välsignelse rövad av den plumpa Mars.

Sedan vet vi att Drakhuvudet eller Rahu är en lunär manifestation, även om södra och norra månnoden "personifierats". Drakhuvudet representerar omåttlighet från jorden och ambitiöst eller streberaktigt riktad upp mot gudarna. Vi har därför en vulgaritet i den lägre, demoniska delen av vårt kosmos (onda andar lever i den lägre rymden, i vår andningsbara atmosfär). 

Denna hunger att bli något mer, att sälla sig till gudarna möter nu sin perfekta match i en omoralisk Mars som vårdfört sig på kungavärdigheten och vanställd den till något som mest liknar en nidbild av en god regent. Här möts så i Lejonet den uppåtsträvande influensen från Drakhuvudet och den ankommande influensen från Mars, nu uppblåst med en myndighet som inte står gamla tiders despoter efter ! 

Hur kan man längre tvivla på att det var just detta som fick mig att skratta så roat. DN vet verkligen inte vad de sysslar med eller vilka de anställer. Men det är så här folk är på högerkanten. Foliehattar hela bunten och oavbrutet sysselsatta med att svartmåla andra.

När sedan journalistens sinnelag i Vattumannen nås av den här fullständiga urladdningen i lägre luftlager där demonerna står som spön i backen, då är katastrofen redan ett faktum. Nu går kommunikatören Merkurius samman med detta anfrätta sinne och mentaliserar vansinnet. Lindquist skriver tydligen nedsättande om foliehattar och anser myndigt att man inte behöver lyssna på en del människor. En obehaglig människa. Vem sa att inte översittare också kan födas i kvinnokroppar?

Blänkaren stärker intrycket att mentalsjukdom står att finna längsmed den här axeln och att Anders Breivik är helt begriplig ur astrologins perspektiv. Jag har faktiskt också brutit en relation en gång med en kvinna med samma axel, just på grund av en hätsk, demonisk grundton och åtbörder av att stå över alla andra - precis det som DN-blänkaren andas. 

Det var en märklig dubbelnatur eftersom sötaste sötma var lika tillgänglig när personen så behagade! Placeringarna var Månen i Lejonet och Saturnus i Vattumannen och så sötman, Shukra eller Venus längre in i Vattumannen! Ett psyke/Månen som mottog två distinkta signaler från den konceptuella världen i Vattumannen: Saturnus dödande frost och Venus försonlighet. Och: kvinnan hade vistats en tid på mental institution i tonåren. Ännu ett årtionde senare kunde ibland tvångsföreställningar och bisarra tankekonstruktioner skymta fram. 

Man undrar just vilka demoner Lindquist söker besvärja genom att sysselsätta sig med andra "foliehattar"... Det finns mer att säga om horoskopet, men eftersom det inte är 100% säkert, räcker det här så bra. Det gav en möjlighet att diskutera hur krafter kan blockera varandra, astrologiskt, så att man som här får raka motsatsen till kungavärdighet. Vilken den upprörda rösten på nätet också noterat.


*****

Faktum är att snarlika horoskop eller astrologiska signaturer verkar komma i klump över loppet av några dagar, och för tidigare inlägg som handlat om den här axeln och dess synbarliga tendens att skapa psykiska problem som man lastar omvärlden för, se t.ex. dessa inlägg:

Folkmördaren al-Assad och Lejonets tecken (samma dag DN publicerar sin blänkare)

Linné, copycat av antikt tänkande? (usel svenska i den rubriken!) Noterar hur Linné har enbart den goda biten av DN-murvelns opposition: Regulus/Jupiter som direkt informerar sinnet i Vattumannen! Så ska det se ut.


Det mjuka Lejonet - Egyptens goda president. Obegripligt nog glömde jag klistra in Regulus-figuren i horoskopet fast Solen bara två grader från kungastjärnan formligen ropar ut "god ledare"!

Den här serien inleddes den 25 juni med inlägget om Den ärelöse moderaten, där jag uppmärksammade hur Regulus istället för att som i fallet Kristina Lundquist kapas och korrumperas helt och hållet utestängs från vårt solsystem pga den blockerande Saturnus. 

Dessförinnan förekom strödda inlägg om Regulus bidrag till karaktär eller öde, alla (tror jag) märkta med sin etikett.

Inga kommentarer: