Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 juni 2012

Dö på Din Dag - gammal astrologisk sanning


A L I E N
-syndafallet UT i objektivitet och determinism


DN gör en rewrite på en artikel i engelska The Independent. Forskare har granskat 2,4 miljoner dödsfall och upptäckt att med stigande ålder tilltar "risken" att dö på sin egen födelsedag. Det här kallar tidningen ett ögonbrynshöjande rön (ordvalet är i själva verket "slutsats").

Så låter en sekulär journalistkår utan anstymmelse till allmänbildning. I minst 2.000 år har astrologin pekat på exakt detta "sammanträffande". Det finns en hel prognosmetod i astrologin som bygger på "the solar return" - solens återkomst till sitt utgångsläge. Någonsin hört talesättet, "att sluta cirkeln"?

Den här bloggen har sporadiskt tittat på spektakulära olyckor och från ett annat perspektiv upptäckt att livets slut är kopplat till inte bara till solens men även månens position. Månen som en slags sekundvisare på det kosmiska ödesuret. I själva verket handlar en människas liv om ett antal cirklar i komplext samspel.

Ju förr mänskligheten vaknar upp ur sitt egocentriska delirium och upptäcker att de lever sina overkliga liv inom en ofattbar Intelligens (som faktiskt kan indirekt detekteras genom vetenskapliga mätningar som i den här schweiziska studien), desto snarare kan de tippa sina ovärdiga kulturmönster över ända: ekonomism, konkurrenstänkande och annan smörja som arten upptagit ur den bestialiska Naturen, och börja bli de gudavarelser de är inskrivna i Planen att bli. Åtminstone några av dem. 

När Tiden är inne kommer jorden att skördas och inte alla kommer att ges klartecken för nästa nivå i det Kosmiska Spelet. Också detta är gammal skåpmat, men förtjänar att upprepas. Tro inte de materialistiska imbecillerna, det här är en historia som sträcker sig över många återfödelser. 

Det går att degradera sig så långt över Tid att den essentiella skillnaden mellan människa och djur helt försvinner. Djuren har inte en rationell själ men om människan i blind konsumism vanvårdar sin essens, gång på gång, vad finns då kvar att flytta till nästa nivå? Då blir hon just bara "av jord är hon kommen och till jord skall hon åter varda". Råmaterial som inte längre kan recyclas eftersom Tiden nu är inne. 

När de fyra elementen återvänder till sina fyra ringhörnor upphör den materiella Skapelsen och en av Brahmas evighetslånga nätter inträder. De som brutaliserade sina egna väsen genom att följa världens väg kommer inte ens att vara medvetna om att förlorade själsvänner från årmiljoner tillbaka nu har partaj på nästa nivå.

*****


Se även ett litet men intressant test av hur Sol och Måne förhåller sig till varandra i 402 horoskop för brottsdömda. Zodion - "litet djur" - zodiaktecknen tycks ha ett "inre liv" !


2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hörde just ett nyhetsinslag på tv om det, och tänkte genast på min svärfar som dog på sin 85-årsdag för snart ett halvår sen. Men jag blev ändå försvånad att det skulle vara så vanligt att dö på sin födelsedag, jag kan inte komma på att jag hört om någon annan som gjort det.

I alla fall så fick jag idén att kolla dödshoroskopet (känt klockslag) och det visade sig att descendenten låg 1 grad från svärfars födelsesol. (2 gr från det aktuella datumets sol)Man ser verkligen symboliken. Hans livs sol gick ner i det ögonblicket. Han hade månen i tvillingarna opposit solen så ascendenten låg alltså i måntecknet, men som närmast ca 10gr därifrån.
S
S

Seaward sa...

Kusligt exakt symbolik. Där ser man värdet av en känd födelsetimma... Men där artikeln pratar om den exakta födelsedagen, har jag utan några 2 miljoner datauppgifter i alla år noterat att folk stryker med _i närheten av_ sin födelsedag. Hade de vidgat synfältet till en vecka före och en vecka efter, hade säkert effekten varit ännu mer påtaglig...