Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 juni 2012

Englands politisk-mediala högerträsk

Reinfeldts ideologiska vän David Cameron tycks djupt insyltad i Murdochs kriminella mediekoncern, enligt morgonradion P1.

Brottsåtalade chefredaktören Rebekah Cameron och premiärministern är nära vänner privat - makt och medier kliar varandras ryggar och duperar britterna på precis samma sätt som svensken har helt igenslammad i hjärnkontoret till följd av högerpressens ständigt verklighetsförvrängande ord. Se t.ex. DN:s anonyma "ledarredaktion" nu plötsligt låtsas sakna Håkan Juholt för den tydlighet han påvisade mellan högerns själviskhet och vänsterns större intelligens och medvetenhet om Helheten!

Att astrologin sällan missar när "lika barn leka bäst", visar gangsterkvinnan och premiärskurken:


Båda dessa materialister (upplaga=pengar, makt=makt) möts till fullo på den fallna jordiska eller sublunära sfären - deras livslinje (Måne-->Sol) löper helt och hållet under Månens inflytande. Och med Månen menas, som bloggen klarlagt, den ordinära sinnesbundna människan, den ofria människan som inte kan sluta sin blick och formulera abstrakta tankar eftersom hon i detta liv enbart orienterar sig efter fysiska föremål. 

För att bättre förstå syndafallets effekter på människan, tänk som kontrast på en matematiker försjunken i en gigantisk ekvation som kanske inte ens går att representera i den tredimensionella "verkligheten". Matematikern lever sitt liv i en högre-dimensionell verklighet som den fallna och sinnesbundna själen inte ens vet finns där.

Samma resonemang kan utsträckas i den abstrakta tanken - ateisten kan inte ens eller vill inte föreställa sig de högre verkligheter som på vår enkla förståndsnivå försynt röjer sig som naturlagar - "änglar" kan vara ett annat ord för just "lagar"! Det är därför de enligt traditionen saknar fri vilja och i detta avseende är mindre än Människan.

Den kriminella chefredaktören kännetecknas av en närmast otydbar röra i den totala identifikationen med sinnesvärlden: Oxens tecken. Häri ligger horans syndrom: Mars och Venus och där jag nyligen lärt mig att hellenistiske astrologen Ptolemaios t.o.m. gick längre än den här bloggen i sin kritik över den förfallenhet som Venus och Mars tillsammans leder till! Särskilt om hela nymånen ansluter sig till horbockens och horans signatur! Den här primitiva kvinnan skulle ha gått över lik om så krävdes. 

Inom mediebranschen räckte det att spionera och ljuga och i allmänhet visa prov på en totalt korrumperad själ. Notabelt ligger ingen av hennes Ox-placeringar i närheten av den korrumperande onda stjärnan Algol (Oxens 3e grad), men vi har en enormt kritisk konjunktion mellan den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet) och den kontrollfixerade Saturnus, och båda dessa illgärningsmän vanställer Oxens budskap om måttlös kärlek till det materiella ytterligare. Brooks horoskop har diskuterats tidigare.

Så även Camerons karta, vars Sol och Måne också vadar upp till midjan i gyttja, med Solen ett "evolutionssteg" längre kommen än Oxen. Nu har den materialistiska eller inomvärldsliga böjelsen gått längre än att som Oxen bara strosa runt i Vår Herres hage liknöjd med att var en best. 

I Jungfruns tecken kröns det primitiva djuret av merkurisk intelligens, människan har dock något mer än bara djurets sinnesbundna själ. Men Jungfrun är alltjämt slav under det fysiska, så hennes intellekt är helt uppbundet kring frågan att styra och ställa med det materiellt iakttagbara för att få det "naturligt givna" att förränta sig bättre. 

Jungfruns tecken motsvarar det skede i en människas mogna då hon övergår från att likt Oxen vara en samlare som går runt och plockar upp föda som ligger och dräller på markytan. Jungfrun analyserar jordmånen och börjar själv simulera Naturen som dess jordiska Trädgårdsmästare. 

Hon noterar årstidsväxlingen och förstår relationen mellan sådd och skörd. Hon förbättrar sina omständigheter oerhört jämfört med den enkla Oxen. Dessvärre är det också här som Lögnen, Profitlystnaden och Tjuveriet dyker upp i mänsklighetens historia och hellenistisk astrologi avfärdar Jungfrun som en mänsklighetens olycka! Det är intressant att det sjätte huset har en kompletterande motbild i tolfte huset för fängelsevistelser eller tillstånd då människan kläs av all sin materiella ackumulation. 

Av Mån-Jungfruns höga förekomst bland främlingsfientliga politiker kan vi dra slutsatsen att själar med mycket Jungfru i horoskopet håller på att lära sig om SKILLNADEN, själarna håller på att lämna Oxens köttmassa och bli fysiska individualister. Det är troligen därför man hittar så mycket modeintresse i det här tecknet. För en Jungfru (som t.ex. Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt) ÄR det verkligen "kläderna som gör mannen". Djupare än så ligger inte begreppet INDIVID för en Jungfru. Jordelementet tycks kortsluta intresset för allt som inte låter sig beröras med de fem yttre sinnena.

David Cameron, Englands högervridna premiärminister är således en av dem som är på jorden för att vinna för egen del. Med sig har han en påfallande mjuk personlighet - pengarnas och kärleksförmågans Venus är fallen i egennyttigt planerande i Jungfrun och i närheten av Solen får man den effeminerade natur som tycks bäst fungera hos konstnärer. Här får vi bara en ömhudad och feg människa som vårdar sig om sin egen komfort, särskild som sinnelagets Måne ligger i Vatten, ett ständigt begärande och tärande element och som kräver att andra jobbar åt det. 

Fredrik Reinfeldt (Sol-Kräfta med profitlysten Jungfruascendent) är således den ultimata parasiten enligt astrologisk symbolik, och det är därför han mörkar sin identitet och istället svartmålar svenska folket som ett passivt bidragstagande folk ("Det sovande folket" 1993), de sjuka som jobbsmitare och de arbetslösa som skräp. När själviskhet försöker rättfärdiga sig själv och döljer det bakom "arbetslinjen", då låter det fult i öronen på dem som hör skillnad på lögn och sanning.

För att lika barn ska leka bra krävs dock mer än ett generellt tonläge eller förhållningssätt till vardagen. De flesta lekkamrater GÖR inte bara saker tillsammans, de tänker och kommunicerar också. Och då blir kompatibla placeringar för Merkurius viktig. Både Brooks och Cameron har Merkurius i genuint kommunikationsintresserade Luftelementet. 

Och att de möts genom passionen för Makt är inte att ta miste på, i dominanta Lejonets femte grad har Cameron den aggressiva makthungerns Mars medan den kriminella chefredaktören har sin framgångsskapande Jupiter. Det är uppenbart att Camerons rykte nu kommer att fläckas genom att han associerat sin otyglade vilja att dominera med kvinnans Jupiter - hon representerade ju Murdoch-imperiet, sannerligen en bra symbol för ett extremt expansivt och omfångsrikt välde! 

Att Jupiter långtifrån alltid symboliserar rättrådighet och sunt samvete, det har bloggen noterat många gånger. Stjärnhimlen är en rebus och den gud som håller i stafettpinnen kan dra andra med sig i olustig ringdans.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Läste just ledaren, och noterade att där kallas socialdemokraterna under Juholt för Vänsterpartiet light! (Jag själv kallade dem ju för Moderaterna light i min text från 2008) :-)
S

Seaward sa...

Ja, vad man ser beror väl på från vilken kulle man står och spejar...
:-)

Anonym sa...

Ibland har du nämnt något om att det verkar som om journalister håller koll på din blogg när du påpekar paralleller mellan sånt du skrivit här och som dyker upp i tidningarna, något jag själv varit tvivlat på och funnit en aning anspråksfullt... men nu börjar jag fundera på om det inte är så ändå... kanske ledarskribenten läste min kommentar till inlägget om högersossar häromveckan och blev inspirerad :-)
Eller också var det något från idévärlden som låg i luften just de dagarna... folk kan ju komma på saker ungefär samtidigt ibland, och så tror de att de kommit på något unikt...
S

Seaward sa...

Ett försynt påpekande: din tankegång bryter här mot logikens spelregler. Tvivel över (de välkända) copycat-tendenserna bland journalister i fråga om just denna blogg blir inte mer trovärdiga av att du nu anar att dina formuleringar återvunnits i någon tidning, om du inte med detta menar att du på något gåtfullt sätt är referensramen för trovärdigheten i vad den här bloggen säger.

Detta är ett klassiskt exempel på sammanblandning av två vitt skilda ämnen, där ett tas till intäkt för något annat utan att det finns något som helst logiskt samband. Enklare uttryck kan man kanske säga, att "Fan tror't först när han själv ser't" vilket påminner om att du faktiskt har Sinnet nära Hin Håle själv (stjärnan Algol)... :-)

Det jag sagt måste förstås bedömas utifrån parallellernas inneboende vikt. Det kan säkert vara en helt öppen fråga för en del om mitt stora test av 161 mördare bara "råkar" resultera i att AB två veckor senare testar 164 mördare i en betalartikel. En dyslektisk bekant förmår inte ens uppfatta så här uppenbara paralleller.

Med ökande avstånd i tiden blir det förstås allt mer troligt att sammanträffanden av den här typen är just bara sammanträffanden, utan direkt påverkan. Därför måste din tanke om "att det ligger luften" preciseras något. Vissa saker är bara så otroligt exakta att det mest känns långsökt att hänvisa till slumpen. I en av mina tidigaste drömmar som fastnat i minnet (jag var cirka 18-19) drömmer jag att som page bära två bordtennisracketar på sidenkudde ner i ett slotts källarvalv där en konung och drottning sover i en typisk scenmedeltida säng. Mitt uppdrag är att förmå dem att börja bolla pingisbollen fram och åter till varandra.

Denna exceptionellt osannolika metafor för kärlek, relationer eller kanske bara kommunikation hittade jag för några år sedan hos den brittiske greven av Oxfords (1550-?) tonårspoem, där dock istället för bordtennisracketar (ännu inte påtänkta) figurerade deras förlaga tennisracketar.

Bara en av dussintals graverande exakta motivöverlappningar som gjort att jag lekt med möjligheten av att bära några stänk av den avdöde grevens själ... Detta är då ett exempel på extremt precisa motiv som kontrast till allmänt prat om väder och vind absolut "ligger i luften" titt som tätt. Men var och än är ju själv sin yttersta domare i frågan om vad som är "frekvent" som tankarna i en svensktoppstext, "ovanligt" och "osannolikt eget".

Med växande informationsintag blir alltmer "bekant". När informationsintaget når oändligheten, då upphör människan och vidtar guden!

Anonym sa...

Naturligtvis har du rätt i 1:a stycket - om man tar min lilla reflektion allvarligt. Men det var ju mer skämtsamt, nästan självironiskt menat, att nu när jag själv ev kan ha tjänat som inspiration till en journalist har jag lättare att tro på det.

Kanske "ligger i luften" var fel uttryck - säg "ligger i tiden då". Precis det astrologin handlar om och det du själv skriver om ofta, t ex angående denna dags fruktansvärda händelse kontra andra, mer triviala.

Men jag tar inte ställning i sakfrågan, utan lämnar det öppet...
:-)
S

Seaward sa...

(Försonligt:) Du fångade mig i mitt mest extrem-logiska sinnesläge efter timmar av snårig dataprogrammering. Då lyser varje dubiös som eldskrift på väggen.

Att lämna frågor öppna tyder i alla fall på att Saturnus inte helt dominerar din Jupiter ! :-)