Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 juni 2012

Högern sätter ner foten i EU





Fler sådana här DN-artiklar och var svensk skulle vara stolt och status quo trogen - kissblöjor, fas 3-slavar åt företagen och allt vad högern hunnit åstadkomma. För kroppskultur är ju den enda anstymmelse till kultur vi har. Mat och så den nödvändiga gymnastiken för att inte bli helt sjuk av sagda födoämnesfixering.

Vår trygge men sjukdomsförnekande landsfader är på väg till EU för att sätta ner foten och förklara att Europas skräpländer minsann får reda ut sina egna problem ... fast de är förorsakade av högermentaliteten i Europa och ett bankväsende som helt löper amok. 

På väg till de stora grabbarna glider han in i Radiohuset några minuter och visar inför radiolyssnarna hur han inte räds en brottningsmatch med orden och - de gånger grammatiken håller ända fram till punkt - han verkligen kan konsten att ändra deras innebörd. Allt för att dölja den grundläggande själviskheten i hela hans världsbild - detta vi mot spagettislummen ute i Europa. 

Detta har blivit av Sverige under högerregering: Det enda land som skickar minoriteter till en säker död i kritiska zoner i världen, söker sparka ut 90-åriga kvinnor utan rot i världen (det sistnämnda projektet gavs upp). 

Högermänniskan sysslar uppenbarligen med en oerhört primitiv livsuppgift: att säkra sin egen hydda mot de inbillade stormar och hot. Hon förstår verkligen ännu inte de stora sammanhangen, Lagen om alltings interrelation. Eller att det är "fenomenet" Människan som skapar civilisationer, medan penningens tjänare är de som som bryter ner Människans goda strävanden.

Så enkelt är det faktiskt. Man är antingen svart eller vit. Svenskarna, som älskar att gömma sig i gråzoner omdefinieras därför ur den kosmiska lagens perspektiv som Ondskans tjänare. Det här landet behöver ett helt annat styre än det politiska. 

Men... Tänk om där ligger ett posterat UFO utanför svenska vatten... Tänk om det är det här landet där INTERVENTIONEN börjar. Operation Avsättande av den inkompetenta strebrarna vi fått som politiker för vår största synd: likgiltigheten inför allt utanför det egna kvarteret. Jag kan knappt bärga mig tills dagen D kommer! D som i Daimonen. 

För inse, en helt materialiserad mänsklighet kommer likt nazisterna i första Indiana Jones-filmen att se demoniserande på innehållet i Arken med lagtavlorna. Det är den egna själens innehåll som avgör hur man uppfattar händelserna i det yttre.

Dramatik i upplösningen av första Indy-filmen.
Urladdningen kommer när onda sinnen
fäster blicken på Arken med lagtavlorna, lagen
som skulle värna mot högerns profitmentalitet.


Reinfeldt minglar med EU-höjdarna i DN, SvD

AB ser ett annat (ett av många) problem, att Reinfeldts politik skapar en framtida underklass - barnen han lämnar lottlösa i sin själviskhets anda!

Inga kommentarer: