Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 juni 2012

Kvinnan som svek landets hyresboende?

Tillägg. Den 19 juni går Hyresgästföreningen med ordföranden Barbro Engman i svaromål på den artikel i Aftonbladet som följande blogginlägg reagerade på. Jag är glad att jag svävade på målet i frågan om horoskopet bekräftar ett påstådda sveket mot landets hyresgäster. Situationen var tydligen inte entydigt såsom den första debattören framställde den.

*****


En hemsk och avslöjande insändarartikel i AB om hur Hyresgästföreningen inte gör ett skapandes grand för alla de som föredrar att hyra sin bostad, utan tvärtom gått i säng med fastighetsägarna och för en låtsasförhandling om hyressättningen från år till år.

Än mer tragiskt är det att Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman karaktäriseras som socialdemokrat. Tydligen en högersosse, likvärdig med patrasket till moderater i Täby kommun utan för Stockholm. Där har man skapat samhälle där man inte ens är välkommen att bo med mindre man är tät och dyrkar idén om att nödvändigtvis äga sin boyta. 

Sverige håller på att braka ihop till följd av den vulgära och omänskliga högermentaliteten. I Täby finns med andra ord inte en anstymmelse till den "valfrihet" som högern försöker lura folk att de står för. Sanningen är att ordet maskerar ett annat, viktigare ord: girighet, instinkten att roffa åt sig från andra.

Obs, hypotetiskt klockslag


Engmans horoskop påminner om att jag provisoriskt kommit att kalla den stora Eldtriangeln för den universella (överallt förekommande) arbetande människans emblem. Och de flesta upplever sig ju som arbetare även om orden (återigen) används för att kollra bort folk och få dem att glömma vad de är. Minns t.ex. Jonas Sjöstedts (v) intressanta horoskop med enormt stark Eld.

Men det verkar ibland som om den progressiva Eldens vilja att SE en ny och sakernas bättre ordning kommer av sig med åren och till sist bara en korrupt borgerlig mentalitet återstår...

Jag tror Månen i Väduren kan stämma här eftersom också Juholt med Månen i det mest personliga tecknet fick på tafsen för att utan självinsikt ha accepterat ett kryphål i Riksdagens regler för hyresersättning (i likhet med flera andra borgerliga politiker, som dock inte drabbades av något drev). 

Jonas Sjöstedt hade framgångsplaneten Jupiter i den personliga Väduren och drabbades genast av lam kritik för att han bodde på traditionellt blåa Östermalm i Stockholm. (Ja, han har faktiskt Månen/bostaden i typiska moderattecknet Jungfrun, det som söker sin egen komfort, utan några sociala förpliktelser i retur. Den här placeringen Kan dock betvingas, förutsatt att soltecknet eller annan horoskoppunkt har högre satta ambitioner.)

Uppenbarligen drar den "unga" Väduren på sig kritik (Mars = krig) när sinnelaget ligger här, och horoskopet måste noga studeras för att se om kritiken är berättigad.

Nu ligger Engmans Måne i Fiskarna ända till cirka 14.00 men varför jag tror på denna placering är för att Månen (sinnelaget) har alla förutsättningar att korrumperas med åren i maktposition: Månen hamnar då med den hungriga planeten Rahu så att egenintresset distinkt kan komma att köra över en eventuell idealism. Och när denna hypotetiska Måne i Väduren också ställs under kontroll från Fastighetsägaren Saturnus i bostadens tecken Kräftan, då är en födelse med Månen i Väduren nästan given. 

Detta är ett långt tydligare omen för en blivande maktperson i boendefrågor än dygnets första halva där Månen i Fiskarna ömmar för samhällets svaga och där dominanta Mars-Lejonet drabbar dem med sin arroganta oförskämdhet. Ja, skulle nu Engman vara född med Månen i Fiskarna, är detta förstås ett precis lika fult bud om en karaktärssvacka i samband med chefskap (Lejonet)...

Men då hon enligt artikeln kapitulerade 2006 inför Fastighetsägarnas krav att bli kvitt "hyrestaket" - vilket i ett svek mot Hyresgästföreningsmedlemmarnas intressen öppnade för höjda "marknadshyror" - så passar verkligen den beklämmande kylslagna placeringen Saturnus i hemmets Kräfta perfekt. Särskilt som denna kalla myndighetsperson också tar död på livskraften (Eld) hos sin egen disponent Månen !!! 

Det är en ren självmordsformation vi ser här i det komplexa spelet mellan Kräftan och dess "hyresvärd" Månen och där den monopolsugna Saturnus tar kontroll över boytorna (Månen) och i hela sörjan man också skymtar ett moment av Drakhuvudets girighet. AB-artikeln berättar att stockholmshyrorna sedan Engmans svek har stigit med 33% fast inflationen under dessa år bara varit 11%. 

Inte konstigt att jag i Reinfeldts Sverige går back över 1000:- i månaden som arbetslös! Den arbetslösersättning de galna moderaterna började med att slakta i en ren kupp mot svenska folket har inte höjts under hela högerns regerringsperiod. 

Denna vulgärhöger håller på att skapa ett nytt Fattigsverige och särskilt moderatsvinen (för det är vad de är) försöker likt nazister rensa ut Stockholm från folk som inte liknar dem själva: etniska svenskar i sina bästa år, lagom rika, själviska och vulgära i sin amerikanska mainstream-form. Hade jag haft någon vettig bindning till annan landsända hade jag troligen lämnat den här allt mer motbjudande staden i detta nu. Det har gått åtskilliga år sedan Orup sjöng att Stockholm blivit kallt, och det stämmer bättre än någonsin.

Men, som sagt, ett tragiskt horoskop för Barbro Engman, där den utmärkta "årgångsplaceringen" Jupiter-i-Skytten antydde en universalistisk vilja till allas välmående. (Se t.ex. här hennes lovvärda argumentation för att bevara hyrestaket.) Tyvärr kommer inte övriga horoskopet upp till den nivån, allraminst Solen i Oxen som till sist väljer Penningen och den egna Komforten. Vilket naturligtvis inte i sig är fel: det är precis vad en Livsgärning under detta zodiakala mysterium syftade till från första början. Så ser ett horoskop ut för en som till sist hamnar i högersosseriets unkna och ärolösa skara. Självtjänare.

Jag kommer efter den här uppeseendeväckande artikeln seriöst överväga att gå ur Hyresrättsföreningen efter cirka 25 år. Det är skrämmande hur en organisation så fullständigt kan ge upp sin heder när högervindarna blåser. Till skillnad från när Reinfeldt och Borg lurade svenskarna att lämna sina a-kassor finns det uppenbarligen ingen dold bieffekt här. Föreningen är ren och skär bluff sedan samma år - lustigt nog - då lögnaren Fredrik Reinfeldt duperade svenskarna att rösta på honom.


Inga kommentarer: