Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 juni 2012

Mer gud än tarmbakterie




Det är ett häpnadsväckande sammanträffande att DN:s vetenskapsredaktör Karin Bojs signerar artikeln "Du är mer bakterie än människa" bara en timma innan bestialiska vargar sliter en människa i stycken på Kolmårdens djurpark.

Man skulle mycket väl kunna anklaga DN för att ha satt dagens astrologiska obalans i rörelse. Eller som att Bojs själv, eller hennes rubriksättare, var tydligt angripen av demonerna i luften!

För att förstå dessa rader vill jag hänvisa till bloggarens enträgna skrivande sedan i morse ("laddningar i luften"). I inlägget Vi har sett hans stjärna stiga i öster diskuterades, apropå den viktigaste av persernas fyra kungliga stjärnor, vad som ger kungavärdighet, tankenivåer inte ens tillgängliga för den som stirrar ner i backen och identifierar sig med sin bestialiska natur och ett liv som bakterie - Den Ondes småkryp i medeltida föreställning! 

Som sig gör i lite större studier smög ett riktigt ök in bland resultaten och påminner om att astrologin inte handlar om enstaka faktorer i isolation utan är en konst att sammanställa en serie omen och ana vartåt vinden blåser... Den ovärdiga sexmördaren kanske hellre ska ses som "kung över bestialiteten" och således kungavärdig (stjärnan Regulus) även han, fast i en alldeles egen skapelseordning!

Inlägget publicerades 11.15 och jag skulle vilja påstå att de sista 15-20 minuterna gick åt att skriva det korta stycket om sadistmördaren (och korrekturläsa) - alltså exakt samtidigt som vargflocken kastade sig över en djurskötare på Kolmårdens djurpark. Sensmoral: vi är alla koreograferade från en högre, "femtedimensionell" verklighet, men vi vår inneboende godhet eller ondska under dagarna på jorden avgör huruvida vi förmår transformera det psykiska kosmos stående "bakgrundsstrålning". Den derangerade bara spelar med, är ännu inte en medveten aktör.

Nästa blogginlägg skrivs runt halvfyra, efter att jag fått syn på de braskande löpsedlarna om vargattacken, och publicerades några minuter efter fyra. Här diskuteras då raka antitesen till "kungavärdighet" - den bestialiska sida som också sexsadisten företedde - och görs kopplingar till gamla föreställningar om den transpersonella kraft man kan kalla Ondskan, Djävulen eller vad man vill, och som i alla tider förskräckt de naturmänniskor som studerat Naturens grymhet.

Någonstans i detta spektrum passar Bojs förnedrande artikel in. Förnedrande eftersom den söker boja svenskens tankevärld inom en trång och patenterat falsk biologistisk världsbild. Som om vi inte hade nog med problem redan! (Se "Frank Mangs - alltför typiskt svensk?")

*****

Bonusspaning.

Genom att placera TIDEN i centrum och Bojs som en satellit i omloppsbana kan man begrunda i vilken utsträckning den fånigt rubriksatta artikeln var ett uttryck för vad bloggen titulerat den sataniska axeln, dvs. Djävulens försök att förringa mänskligheten så att hon inte vågar sträcka sina tankar ut mot oändligheten och bryter den förtrollade cirkeln. Att göra denna världen till det yttersta och enda gagnar konsumtionsindustrin ofantligt - betänk vilken ångest det ger att "inse att man bara är navelludd" eller en bakterieflora och hur mycket shopping som krävs för att somna in igen!



Det kanske intressantaste är att artikeln publiceras runt tio då exakt samma Regulus/ascendentkoppling råder som jag just då satt och skrev om! Det hade jag ingen koll på förrän nu. Tydligen var också det inlägget dikterat från högre höjd...


Inga kommentarer: