Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 juni 2012

Politikerhoroskop röjer krisens allvar

En liten upptäckt som egentligen är värd en analys... Om jag inte missminner mig var det nye franske presidenten Hollande som yttrade något halvnationalistiskt innan fransmännen petade sprätten Sarkozy, något om att Europa får vänta, nu gällde det Frankrike. Ord som helt saknar släktskap med socialismens universella eller internationalistiska natur.

Med några ytterligare kvalifikationer var Hollandes ynkliga publikfrieri början på ren ultranationalism, som den Marine Le Pen företräder. Och se hur gåtfull astrologin är när man placerar "socialisten" och främlingshatande Le Pen sida vid sida:

Två franska politiker som kämpar om väljarnas gunst. Båda har Solen i populistiska Kräftan och båda har sinnelaget i den expansionshungriga Skytten! 
Eftersom åtminstone DN polariserar dessa två mot varandra (se även SvD), kan det vara intressant att också Ödet gör det. För flickan Le Pen föddes ett år när Gränsdragaren Saturnus stod beklämmande fult placerad, i egocentricitetens tecken Väduren.

Den äldre Hollande var istället född när Saturnus stod i sin noblaste position, i rättvisesträvande Vågen. Kan det i vissa fall vara så att t.o.m. de "transpersonella" Ödesplaneterna långt ut i solsystemet visar om en individ placerar sig bland de gemena eller anammar värdiga ståndpunkter?

Den frågan kan inte besvaras utan att ta reda på huruvida Saturnus tillmäts samma betydelse i horoskopen man jämför. Båda politikerna har sin Gränsdragare i "onda sektorer" och socialisten kanske allra sämst, i sjätte huset för "Fienden" eller "Olyckan" som den västliga grenen av antikens astrologi kallade området just under västra horisonten, där Solen dör var dag.

Främlingshaterskan kan dock på goda grunder sägas ha ett betydligt värre förhållande till förmågan att rättrådigt dra upp gränser eftersom Saturnus inte bara står i det snäva egoperspektivets Vädur utan också ligger i det onda åttonde huset för "korruption och dödens inträde". Vi har alltså att göra med en tvättäkta bigott...

I det här stadiet av analysen kan man introducera den indiska läran om hur även en naturlig illgärningsman som Saturnus (gränser är något alla avskyr, eller hur?) i vissa horoskop kan begränsa i ett gott syfte - Saturnus blir en "verksam välgörare", åtminstone för de två hus den äger och även i det hus där den befinner sig.

Hollandes Oxascendent har Saturnus på sin sida eftersom den äger horoskopets två mäktigaste hus, det tionde och nionde som kröner hela horoskopet. Tionde står för maximal världslig makt och nionde för genuint samvete. Så är dock Hollande en bättre Sol-Kräfta än många andra politiker födda under detta soltecken. 

Men ändå hörde man alltså Kräftans inskränkt nationalistiska publikfrieri för att vinna makten! Så stark är Solen och dess värdtecken! Här ska dock tilläggas att Solen äger det fjärde huset, vilket gör den till en verksam välgörare - och fjärde huset symboliserar på den politiska nivån just landets inre angelägenheter. Hollande kunde just inte ha låtit annorlunda än han gjorde - rätt man på rätt plats i en ond tid.

Marine Le Pens horoskop har granskats tidigare, men när jag såg "de rasistiska zodiaktecknen aktiverade till fullo", var det ett jämförelsevis naivt påstående som bara såg till tecknen som sådana, utan den djupare analys som t.ex. applicerats på Hollandes husplaceringar.

Tar vi nu ett steg till och bedömer hennes Gränsdragare på samma sätt som presidentens, finner vi att Jungfruascendenten inte riktigt har samma fina förhållande till Saturnus som Oxen, trots att båda ascendenttecknen är av det materialistiska Jordelementet och båda därför ytterst har Saturnus i rollen som materiens princip som sin "arbetsgivare". 

Jungfruascendenten ger bara en verksamt neutral Saturnus och dess "onda" grundnatur bör därför i okänd utsträckning kunna tydligare märkas. Lägger man dessutom till Saturnus fall i egocentrism ("MIN ÅSIKT i frågan"), vilken sällan är intresserad av objektiva fakta eller en balanserad utblick, då är det helt klart att rasisten är ett sämre val - försåvitt ett folk inte önskar förgifta sina egna sinnen!

När därför både Hollande och Le Pen råkar ha samma Sol-Kräfta och Mån-Skytt är det därför likväl i slutändan HELT OLIKA NATURER. Och det är viktigt att minnas eftersom den här bloggen bedriver ett antal olika typer av astrologi. Uttalanden om ett månhoroskop kan aldrig jämföras med uttalanden om ett komplett horoskop med födelsetid eftersom uppsättningen av spelregler skiljer sig mellan dem.

Intressant med dessa två kompletta horoskop är att båda politikerna har "onda" sinnen - både Oxen och Jungfrun har problem med Månen, vilket i synnerhet för Oxen är en paradox eftersom Månen traditionellt anses "upphöjd" i detta tecken. 

Men här hamnar två astrologiska traditioner i konflikt och det är upp till betraktaren att avgöra om Hollandes sinne bäst beskrivs av Månens traditionellt "trygga" och äganderättsglada placering i Oxen - återigen väldigt otypiskt en socialist - minns hur studien av (s) och (m)-horoskop visade att det är moderata politiker som visar sig stå som spön i backen med ett sinne fixerat vid materiella tillgångar.

Eller...om Hollandes sinne ytterst är ett ont och världsligt sinne eftersom planeten är verksam för det ondas sak genom att äga det onda tredje huset. Sinnet kan med andra ord vara i grunden perverterat, medan den aktiva välgöraren Solen faktiskt belägen i samma tredje hus toppar den fallna själens simpla materialism med andesjälens högre bud, trots att också detta budskap i Kräftans tecken bär spåren av Månens eller den fallna själens simpla fokus på rent materialistiska frågor...

Det här är många stjärntydare tappar fästet, för horoskop är ett oändligt mättat symbolkomplex och tanken kan färdas långt genom dess många antydda och uttryckliga budskap och berikas på vägen!
*****

Jag ritade dit den kungliga stjärnan Regulus i främlingshaterskans horoskop för att den här detaljen så väl illustrerar "falsklarm", dvs. en astrologisk indikation som ser fantastiskt bra ut, men som inte spelar någon som helst roll i praktiken.
Det är kurtisanen Venus som tyr sig till Kungar och Celebriteter i det här horoskopet. Venus i Lejonet är oerhört förtjust i skönhet och det ljuva livet, det klargörs redan genom Lejonets naturliga femte hus som står just för kärlek, lek i största allmänhet, inklusive spekulation. Spek = att titta. Lejonets härskare Solen som den stora voajören! "Kungligt nöje". 

Venus är naturligtvis boven i dramat även i "Stockholmssyndromet" där brottsoffret identifierar sig med sin förövare. Men utan en fungerande Venus hittar individen inte samhörighet med någon eller något alls, så Venus bjuder på en dubbelbottnad historia...

Främlingshatande Le Pen borde ha älskat alla - även främlingen - om hennes Venus/Regulus hade fungerat, men det gör hon inte. Hon saknar alltså fullständigt den kungavärdighet Regulus sägs förmedla. Hon älskar möjligen sin Kung, men Venus anser därefter sin uppgift vara gjord som den kopplerska hon är - med mindre hon agerar som "världens äldsta yrke" för extern parts räkning för att söka påverka härskaren sängvägen. Är det bara Venus och Regulus läses detta som att situationen bara rör henne och Kungen. Frillan har då ingen aktiv del i Kungens mått och åtgärder för att gynna (eller förtrycka) folket. (Länk till recension av skvallerbok om kungliga älskarinnor i Europas historia.)

I Marine Le Pens fall är Venus/Regulus en utslagen kombination, för även om Venus både är en naturlig och verksam välgörare, inte i bemärkelsen barmhärtig samarit - detta är den stora välgöraren Jupiter i Fiskarna - utan en som skänker behag åt den egna personen. Kombon är utslagen därför att Venus, trots att den äger zodiakens bästa hus, det nionde, samt mer neutrala andra huset, själv har lagt sig i den onda ängels 12e hus där måhända ansatserna är goda men effekterna på världen negligerbara. Det är ett avskildhetens hus.

Dessutom kan man notera att budskapet Venus/Regulus toppas av Jupiter eftersom denna befinner sig längre fram i Lejonet (indisk tolkningsmetod). Och Jupiter kapar så att säga vad gott Venus/Regulus kokat ihop, annekterar detta och använder det för sin verksamt ond filosofi. Filosofiplaneten Jupiter är nämligen verksam illgörare här, och dess disponent, Solen, förmår inte fullt ut vända detta till något gott. Det är med andra ord rätt rörigt i rasistens 12e hus.

Istället blir det Le Pens hörnplacerade Måne som är hennes mest världsligt inflytelserika planet, och Månen var som vi såg ett perverterat sinne och en kanal för onda energier. Inte heller hennes med Hollande identiska Sol i Kräftan förmår som presidentens producera det goda. Hennes Sol-Kräfta äger det tolfte och är bara verksamt neutral. Därtill belägen i det elfte huset för ideal (om vi vidhåller en envis västtradition om det 11e). 

Precis som med Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt blir alltså hennes ideal typiska för en självmedveten Jungfru: Kräftan, det skyddande skalet kring den ytterst lilla "egna gruppen" är så långt idealen sträcker sig. Och det räcker sannerligen inte till för att skapa en bra landsfader eller god politiker. 
Den här typen, Jungfruascendent och Sol-Kräfta har andra områden där de passar bättre, men inte i politiken. Det börjar genast stinka egocentrisk klaniskhet om dem, som när Reinfeldt nyligen ansåg sig och andra "etniska svenskar" i sina bästa år ha det bra och inte ligga samhället till last genom att vara en tärande arbetslös. Där hördes Marine Le Pens och hans inskränkta sentiment till fullo !!! 

Jag har alltid anat att Reinfeldt använt sin "negersläkting" och "multikulturella bakgrund" som täckmantel och alibi för att dölja en grundsyn som är djupt problematisk. Marine Le Pen är åtminstone ärlig i sin fördomsfullhet och störda utblick.

Inga kommentarer: