Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 juni 2012

Styckmordsmisstänkta modellens horoskop


Två modeller, en misstänkt mördare och den andra
galen skurk i James Bonds filmvärld.

Jag har dröjt några dagar med horoskopet för den styckmordsmisstänkta homo/bi-modellen eftersom det fanns två konflikterande datum till att börja med. Wikipedia har nu Interpols uppgifter och det är typiskt att det är nästan samma födelsedag men en födelse ett resp. två år tidigare. Magnotta uppträdde bakom flera alias och det är typiskt en sjuk och fåfäng människa att kapa lite på åldern, men inte se någon anledning att ändra födelsedatumet.

Horoskopet ser vid första anblick normalt ut, inga himlastormande oppositioner, inte Anders Breiviks maximalt illa tilltygade Måne (sinne). Men bloggen har nu tittat på så många patologiska horoskop att den tror sig veta vilka teckenkombinationer som ligger nära farans väg. 

Och här har vi Kräftan och Jungfrun, tecknen som var och en för sig är kända för att vara överrepresenterade bland rasister och främlingshatare. Förutom att vår svenska statsminister med sitt förakt för sjuka och arbetslösa har kombinationen som två av sina tre viktigaste tecken (Sol-Kräfta, Jungfruascendent). Jungfrun är ibland avtändande präktig och självbelåten och Kräftan kommer överhuvudtaget inte utanför sin instinktiva tendens att ha sitt för sig själv. Det kan bli extrem inbilskhet och narcissism av den här kombinationen.



En morgonfödelse skulle dock ge fotomodellen en Måne i dramatiska Lejonet. Men jag får inte ihop detta med den märkliga text av honom som hittats på nätet, där han petnoga beskriver hur man gör för att bli anonym, gå under jorden så att ingen någonsin kan hitta den. Minns Sol-Jungfrun Greta Garbos filmreplik om att bara få bli lämnad för sig själv. 

Det här är verkligen ett tydligt drag hos tecknet såväl när Solen aktiverar det som när Månen skapar en dragning åt det ljusskygga. Månen i Jungfrun, som jag här hypotetiskt föreslår, är som sagt överrepresenterad både bland främlingshatare och brottsdömda.

Lägg därtill att hans lyxplanet Jupiter i Vågen också var överrepresenterad bland kriminella och att den är infekterad av en Mars som enligt Chandra lagna-tolkningen (Månen som ascendent) klassas som ven verksam illgärningsman, tillsammans med Jupiter och själva sinnelagets Måne! När dessutom sinnelaget i Jungfrun (som detta måste vara!) står med den ytliga posören Saturnus (mycket vanlig i modesammanhang) då har vi också en varning för ett förfruset känsloliv.

I det här fallet tror jag inte alls den ömsesidiga receptionen varit till någon nytta för Magnotta annat än som rent fysiologisk indikator: han är en enkel kroppsmänniska och hans avsevärda skönhet (och androgyna utstrålning) kan förstås härledas till Venus i Tvillingarna som basar över lyckoplaneten Jupiter i Vågen och den "eggande" Mars i samma tecken.

Men här finns ingen Eld, och ibland verkar den bristvaran utlösande i förbrytarhoroskop. Känslan för Livet är inte på topp, särskilt inte om den döda skuggvärlden (Vatten och Jord) dominerar själen så mycket.

Att det är en präktig ansiktslikhet mellan den misstänkte styckmördaren och den enligt egen utsago sexuellt avvikande modellen Grace Jones stärker antagandet om den självmedvetna och fåfänga Jungfrun som sinnelagstecken. Grace, född den 18 maj 1948, har nämligen denna Måne och dessutom Venus exakt i mitten av Tvillingarna, en region som Magnotta täcker in genom en gles konjunktion mellan hungrande Rahu och Venus (12-18°). Notera att Rahu och Venus "mittpunkt" blir exakt Grace Jones 15°. (Klockslag saknas för båda så ta det här med en nypa salt.)

Kadaverdisciplinen som Saturnus ofta introducerar i sinnelaget vid konjunktion syns tydligt i genomsökningen av 6100 horoskop. Jag hittade bara två födelse till Kräftan då Måne och Saturnus delade Jungfruns tecken. 

Den första brittiske materialistiska filosofen Geoffrey Warnock (utifrån det sagda förvånar det inte att han är en materialist). Den andre är en pseudokändis som figurerat i kvällspressen, en anorektisk kvinna med besatt av fitness och yrkesmilitär under 8 år. Jag har skrivit "olycka/sjukdom" men minns inte varför jag gjorde det tillägget. Födelsen inträffade året före den styckmordsmisstänkta kroppshysterikern och fotomodellen.


I medierna om den efterlyste Magnotta:

DN, AB (va? inget aktuellt i Aftonhoran?), SvD

Inga kommentarer: