Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 juni 2012

Vargattackens demoniska horoskop



Det är inte så ofta en sådan här händelse utspelar sig på hemmaplan, och fast det är fullständigt irrationellt - en reflex från den simpla djursjälen i människan - reagerar man lite extra.

Horoskopet är anmärkningsvärt på många sätt och förtjänar några kommentarer. Tiden 11.11 är för larmet till SOS, så vargarnas attack på sin djurskötare utspelade sig förmodligen flera minuter tidigare. Detta spelar nu ingen som helst roll eftersom antikens astrologer knappt ens brydde sig om gradtal - de sökte efter den stora bilden, himlavalvet som en leverantör av omina. Vad var "meningen" med denna tid?



Om man för en sekund avhåller sig från den uppenbara olycksindikatorn Mars i stigande över Kolmårdens östra horisont (inte synlig än, men i första huset), och lämnar därhän bestialitetens symbol Oxen som är aktiv med fyll styrka i det världsligt starka tionde huset, så ger den indiska läran om atma karaka en viktig indikation.

Som jag förstått indisk astrologi ÄR Solen ett mått på individens "livsuppdrag", men på ett generellt sätt. Det här horoskopets Solen i Tvillingarna sätter tiden i förbindelse med Tvillingarnas kommunikativa uppdrag. Men atma karaka är mer precis och förklarar att just det här ödet handlar om ... si och så. 

Det är Saturnus som är horoskopets atma karaka genom att ha hunnit längst av alla planeter i sitt tecken. Det är således Gränsdragaren eller Liemannen som anger tidpunktens mening (och de barn som eventuellt föddes samtidigt med vargattacken). Detta är en dödens timma, så att säga. Det blir knappast bättre av att Lejonascendenten gör den naturligt onda Saturnus också till en "verksam illgörare". Tidens mening är i sig således helt renons på godhet. Barn som föddes denna timma är Djävulens redskap och tankarna går naturligtvis till vargens laddade betydelse både för nordbor och i andra kulturers symbolik. Ett av de djur som nära associerats med Ondska och Mörker!

Både den vilda och odisciplinerade Mars och den ondsinta och extremt syftande Saturnus angriper dödens Skorpion där i år hungerdemonen Rahu (Drakhuvudet) ligger. Märk detta! Vi har nu tre illgärningsmän som alla sätter den sataniska axeln i darrning. Satan är rådaren över djurriket och den instinktiva djursjälen. (Intressant nog är den naturligt brutala en verksam välgörare i horoskop med Lejonascendent. Ett den rättrådiga Lejonkungens verktyg eller stridsspetsar, så att säga.)

Jag blir alltmer övertygad om att det var tankar om den bestiala Naturen som föranledde de judiska astrologerna - eller vem som först gjorde upptäckten - att se ett negativt samband mellan Algol eller Satans huvud i Oxens 3e grad och Månens, den irrationella själen, så kallade "upphöjelse" i samma grad.

Vad Ox-Månen tecknar är således inte alls (som jag trott i alla år) det solida oxdjurens stillande av Månens oro och ständiga beroende av sinnesdata, utan raka motsatsen! Månen är upphöjd i Oxen för att det är här det simpla djuret som människan delvis är komponerad av som tydligast visar sig. 

Och de judiska asketer i Dödahavsöknen som lanserade läraren Jesus på den historiska arenan var om något helt ointresserade av att låta den högre, rationella själen (som grekerna skulle ha sagt) råka i klorna på Skökan som de också kallade Moder Natur. Det är svårt att reda ut vilken kosmologi de faktiskt hade, men jag är övertygad om att Dödahavsrullarna talar om reinkarnation när de lovar att vissa själar skall "uppstå" nära ett tidsålderskifte de räknade med, och som man idag svagt kan ana att det handlade om övergången från Vädurens till Fiskarnas tidsålder. 

Det fanns förhoppningar i tiden om en ny världsledare och Fiskarna kom också att bli de första kristnas symbol. Det hela verkar mycket likt till hur vi, 2.000 år senare, nu börjar investera "Vattumannens tidsålder" med psykisk energi (och den Nya Tiden kommer därför att komma).

Horoskopet för vilddjurens attack mot sin kvinnliga skötare företer en kuriös klyvning mellan just den rationella högre själen och den irrationella lägre. Den eviga andevarelsen är här dubbelt representerad via Solen och Merkurius i Luft. Indierna valde som bekant Solen som symbol för andesjälen medan den hellenistiska astrologin föredrog Merkurius/Hermes som den rationella själen (frisjälen). Den lägre själen - bunden till kroppens sinnen och till Naturen är Månen i båda traditionerna. 

Här ser vi Månen i Satans omedelbara närhet och extremt förstärkt av en gradexakt konjunktion med Jupiter. Konjunktionen är på väg fram mot ett samgående med den straffade, "avklippta" eller "halshuggna" Draksvansen som i Oxen naturligtvis symboliserar förlusten av en organisk kropp eller fysiologisk funktionalitet - i synnerhet eftersom det hungrande Drakhuvudet är inställt på det skorpioniska dödsmotivet, och båda illgärningsmännen också verkar mot denna punkt. 

Det som kommer ut på Oxens sida av den sataniska axeln är således något som liknar en extrem rekyl eller återstuds, en helomvändning av den normala processen i Satans värld där Oxen öppnar munnen för näringsintag och Skorpionens anala mun öppnar sig för elimination av slaggprodukter. Här går Satan eller Saturnus in bakvägen tillsammans med den djuriska attackplaneten Mars. Jag misstänker att djurskötaren attackerades när hon vänt ryggen mot djuren och städade upp deras spillning! Så skulle man i vilket fall kunna läsa symboliken.

Saturnus är här situationens själ eller inre mening och Saturnus är Dödens planet, här i aspekt med Skorpionen en annan dödssymbol och i unison med Skorpionens härskare Mars, här i attack mot sitt eget tecken. Det är hemska symboler och om jag inte skrev så många inlägg skulle jag kanske ha kommit ihåg vilka tidigare horoskop (katastrofala) där de här skeendena upprepats. Åtminstone tycker jag mig minnas åtskilliga kartor som visat att Mars-Lejonets attack mot sitt eget negativa hemmatecken alls inte är fördelaktig, vilket t.ex. hinduiske astrologen James Braha påstått.

*****



Har då stjärnan Algol, den Vrånge, någon del i vargattacken? Eller är det här helt och hållet en episod som ska tillskrivas den stigande Mars, atma karaka Saturnus och den dödande månnodsaxeln, och där Månen här är en perfekt "timer" och som med "lätta" Jupiter troligen gav en snabb död om än våldsam och brutal (Saturnus + Mars!) under de minuter anfallet pågick? Jag vet inte. 

Men tankarna går naturligtvis direkt till horoskopet för Svenskt Näringsliv med Månen och Satans huvud i maktfullkomliga tionde huset! En klar påminnelse om att näringsidkarna som lobbygrupp (vargflock) är simpla vilddjur, ständigt hungriga efter mera vinst. Varelser som visserligen är förklädda i människokroppar, men för vilka antikens tänkare varnade. Släpp aldrig upp marknadsfolket i maktposition - de kommer att degradera hela samhället! (Parallellerna är faktiskt skrämmande mellan SN-horoskopet och vargattacken - jämför kartorna noga!)

Idag har vi i Sverige och i hela Europa en serie högerregeringar som alla är köpta lakejer åt den multinationella kapitalismen. Inte undra på att Väst knakar i fogarna. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg - båda med lika mycket nattsvart Tamas guna som i horoskopet här ovan, är båda simpla vilddjur som leder en vargflock av degraderade näringsidkare i ett girigt angrepp mot hela den övriga befolkningen.

Ett viktigt ord om Tamas guna, Mörkrets kvalitet: Varför kritiseras Reinfeldt och Borg för sin kramp, för sin oförmåga att göra något konstruktivt med ett Sverige de själva satt på glid mot ättestupan? 

Jo, för att båda har storkorset i Tamas guna. Eftersom Tamas är centrifugalkraften i universum, som får allt att tappa kontakten med allt annat och störta allt längre ut i det Yttersta Mörkret, blir den psykologiska reaktionen hos starkt tamasiska individer den motsatta! De blir låsta och rigida, ständigt rädda för att tappa fotfästet. De beter sig därmed just precis som Tamas beskrivits i västtraditionen, som den "fasta kvaliteten"! 

Omvänt med Ljusets kvalitet eller Sattva guna. Eftersom kvaliteten drar in mot Centrum (centripetalkraften), där man ser hur allt hänger samman, yttrar sig dessa människor istället som ytterst "rörliga" - just som Tvillingar, Jungfrur, Skyttar och Fiskar i väst beskrivit som barn av den rörliga kvaliteten!

Rajas eller passionens kvalitet är en mixtur av de båda ytterligheterna, ibland rigida (i Anders Borgsk fruktan att tappa greppet om ekonomin) och ibland fria och spontana när de känner av närheten till Ljuset och insikten.

Tyvärr är det den dödande, "vanvettiga" Tamas guna som totalt dominerar horoskopet för vargattacken. Solen/Merkurius står bara vid sidan om och åser ondskan i den lägre, irrationella natur som själarna gästar och som de tallösa duperade materialisterna kallar sitt hem.

*****

I medierna om vargattacken: AB, SvD, DN, GP, Expressen.

Se också om en besynnerlig rubrik i DN bara en timma innan vargattacken.



Inga kommentarer: