Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 17 juni 2012

Vi har sett hans stjärna stiga i öster (Om Regulus)



Fixstjärnan Regulus (Alpha Leonis) vid 5°58' Lejonet i den sideriska zodiaken är inte ens en av himmelens starkast lysande ljus, inte ens om man snävar ner utbudet extremt, till persernas fyra kungastjärnor. Trots det har den en preeminent roll i de fyras gäng. 

Regulus har kallats Lejonets hjärta och då kan man påminna sig att antikens folk föreställde sig tankeverksamheten utgå från hjärtat. Astrologin har förevigat traditionen genom att låta Solen vara båda ögats och hjärtats härskare. "Seeing is believing". Med modernt sekulärt språkbruk talar vi här om kognitiv förmåga - någon slags luddig term som innefattar att "ta in och omfatta intryck i sitt förstånd". 

I indisk tradition står även Solen för den levande andesjälen (i vilken slags kroppslig gestalt den må ikläda sig), samt, i synnerhet via Lejonets "naturliga" femte hus, för Intelligens. Frågan om tänkandets relation till intelligensen är intressant - för att inte tala om "kognitiv förmåga" - men detta inte ämnet för det här inlägget, som lägger ribban långt lägre.

Det är lite svårt att säga om beteckningen "perser" i "persernas kungastjärnor" syftar på perser-perser (så att säga) eller de astrologiska mästarna i Babylon efter att persiske konungen Kyros den Store invaderat vad som är dagens Irak någon gång runt 550 fvt och grundat det akemenidiska imperium som var världens största välde intill Alexander den Stores erövringar under senare delen av 300-talet fvt. 

Det är efter persernas övertagande av det nybabyloniska riket som astrologer blir kända under namnet mager - t.ex. de tre mager som i bibelberättelsen avlägger visit hos Josef och Maria eftersom de observerat "Hans stjärna stiga i öster" (Matteus evangelium 2:1-2). Eftersom det fanns förväntningar om en ny världshärskare långt utanför den romerska provinsen Syrien (till vilken Palestina hörde), kan man kanske gissa att bibelberättelsen suddigt antyder någon av de fyra kungliga stjärnorna i samband med pojken Jesus födelse... 

Den gängse teorin bland astroNomer är ju annars att bibelberättelsens stjärna hänför sig till konjunktionen Jupiter/Saturnus i början av december år 8 fvt. Konjunktionen föll intressant nog i sideriska Fiskarnas tecken - kristendomens symbol från första början, att döma av ”uppståndelsegraven” som hittats i Jerusalem där dubbel fisksymbolik ristats in på ett relikskrin. Därtill tar Jupiter/Saturnus enligt indisk aspektlära ett 270-gradersgrepp om Solen och budbäraren Merkurius i Skytten. Ett spännande och udda omen mellan båda de frihetliga, jupiteriska tecknen!

*****

I det här inlägget söker jag från min begränsade samling av strax över 1.400 kompletta horoskop de födslar som inträffade just då Regulus var stigande i öster. Här kan göras samma konstaterande som om en tidigare granskning av celebra födslar med Solen i Regulus omedelbara närhet: undersökningen är rätt meningslös, fast måhända av visst underhållningsvärde. Det fanns inga vägande skäl till att yvas över de Sol/Regulus-födslar som den undersökningen snappade upp. Lika många celebriteter som man kan komma att tänka på, saknade den här signaturen på "kungavärdighet". 

Dessutom är hela Lejonet ("djurens konung") ett kungligt zodiaktecken, inte enbart de få graderna framför eller bakom "Lejonets hjärta". Och därtill: samma symboliska värde om en sann konung eller utmejslad individ ges under några minuter varje morgon vid soluppgången! Det formligen duggar potentiella kungar och drottningar över jorden, enligt tanken att det är den östra horisonten som knyter samman himmelska omen med jordiska realiteter (som t.ex. ett barns födelse).

Dessutom är himlen beströdd av stjärnor, vissa med traditioner knutna till sig, och jag betvivlar att Regulus uppstigande i öster i sig någonsin varit ett viktigt omen. Det är när en planet kliver mellan jorden och den avlägsna stjärnan vi får sinnebilden av en "förmedlare" eller "agent" eller "relästation", beroende på vilken metafor man föredrar.

Stjärnorna i Lejonet har nu förskjutits på grund av vårdagjämningens precession, så att västerlänningarna hamnat i ett schizofrent tillstånd där de talar om två olika Lejon samtidigt. Så var det inte under persernas välde, men västerlandet tycks inte riktigt ha förstått astrologin som den kanhända för första gången introducerades för grekerna under den hellenistiska epoken av babyloniern Berossus). 

När egyptiske naturvetaren Claudius Ptolemaios drygt 400 år senare skriver om fixstjärnorna i termer av vilka planeter de mest liknar, hänvisar han bara diffust till observationer gjorda av hans "föregångare". Ett antal stjärnorna beskrivs i termer av de sju klassiska planeterna, en tråkig och skäligen steril tradition.

Så här sade Ptolemaios om Lejonet - som turligen för honom ännu stämde överens rätt bra med Lejonets stjärnbild (inklusive Alpha Leonis):

Om dem [stjärnorna] i Leo, beter sig de två i huvudet som Saturnus och, i mindre grad, som Mars. De tre i halsen såsom Saturnus och, i mindre grad, som Merkurius. Den ljusa stjärnan vid hjärtat, kallad Regulus, är som Mars och Jupiter medan de i höfterna och den ljusa stjärnan vid svansen är som Saturnus och Venus. De i låren som Venus och, till mindre grad, Merkurius. (Tetrabiblos, s. 49, snabböversatt fr. engelska.)

Här hörs måhända ekon av gamla astrologiska traditioner som tilldelade varje grad i zodiaken någon av planeterna som dess härskare. Gradtalen i sin tur återknyter till numerologiska föreställningar, och här är det viktigt att påminna sig att talet noll inte fanns. Noll grader Lejonet (00°00'-00°59') var i antiken "1" eller Lejonets första grad. Jag föddes med Jupiter i 10°00' Skorpionen men strikt talat är detta alltså den 11e graden och har därför det numerologiska värdet "2" (1+1).

 *****

Vilka celebriteter behagade då födas när inte bara Lejonet var i stigande utan även inom det snäva fönster då Regulus befann sig ±3° från horisontlinjen? Här finns först en invändning att göra: säkerligen är några av födelsetiderna oprecisa medan några andra, som halkat utanför det här godtyckliga men konventionella "fönstret" om 6 grader, hör egentligen till "de utvalda". 

Och, återigen, jag listar alla med Lejonet 2:58-8:58, men det som är intressantast är vilka som dessutom har en planet på rät (eller nästan rät) linje. Dessa få kommer att få sitt omnämnande lite längre ner.

  • Franz Liszt; 22.10.1811; 1:16 - kompositör
  • Søren Kierkegaard; 5.5.1813;12:00 - filosof, författare
  • Anton Bruckner; 4.9.1824; 4:15 - kompositör
  • Henrik Ibsen; 20.3.1828;14:45 - dramatiker
  • Paul Gauguin; 7.6.1848;10:00 - konstnär
  • Alan Leo; 7.8.1860; 5:49 - astrolog
  • Henri Matisse; 31.12.1869;20:00 - konstnär
  • John Maynard Keynes; 5.6.1883; 9:45 - nationalekonom (gay)
  • Paramhansa Yogananda; 5.1.1893;20:38 - yogi
  • William Sheldon; 17.11.1898;23:00 - psykolog
  • Edgar Mitchell; 17.9.1930; 4:30 - astronaut
  • Herb Alpert; 31.3.1935;14:46 - musiker, skivbolagsdirektör
  • Dean Arnold Corll; 24.12.1939;20:45 - sadistisk sexmördare
  • Martin Scorcese; 17.11.1942; 0:24 - filmregissör
  • Morgan Fairchild; 3.2.1950;18:59 - skådespelerska ("Dallas", "Kojak", m.m.)
  • Mark Foley; 8.9.1954; 4:55 - politiker (gay)
  • Stephen Fry; 24.8.1957; 6:00 - skådespelare (gay)
  • Anonym 1; 3.10.1959; 1:30 - redaktör (bisexuell)
  • Anonym 2; 13.5.1961;11:00 - under en tid Hovets, dvs. kunglig pianostämmare!
  • Anonym 3 ; 29.4.1963;13:15 - svårt, institutionaliserat mentalfall, mångbegåvad artist, verksam och publicerad inom flera konstarter, multipla personligheter och enorm aggression mot män (det är en kvinna, ej svensk)
  • Anonym 4; 16.2.1965;16:55 - kvinna som rekordgammal antogs till Balettakademin (med gammal i detta sammanhang avses 25!)
  • Anonym 5; 25.6.1965; 8:00 - vid tiden en servitris som lånade ut sitt ansikte till videon och landsplågan "Sara" av Mauro Scocco
  • Irene Jacob; 15.7.1966; 8:30 - skådespelerska
  • Anonym 6; 6.2.1969;17:28 - formidabel skönhet från Centraleuropa, revisor
  • Uma Thurman; 29.4.1970;13:51 - skådespelerska
  • Anonym 7; 16.1.1972;18:37 - mentalvårdare med kronisk oförmåga att fullfölja högre studier
  • Jessica Alba; 28.4.1981;13:51 - skådespelerska, enormt avgudad för sin varma skönhet (och uppenbarligen ytterst trevliga personlighet)

Det är en liten privat datasamling med drygt 200 horoskop uppsnappade bland vänner och bekanta (och bekantas bekanta) som "läcker in" bland celebriteterna och där personerna markerats som "anonym".

Det kan direkt sägas, celebriteterna är verkligen celebriteter! Frank Liszt och Anton Bruckner är "up there" med de största namnen, eller nästan. Ibsen är också ett av de största dramatikernamnen och Scorcese bland filmregissörerna, för att inte tala om konstnärerna Gauguin och Matisse. 

Jag tror faktiskt att månfararen Edgar Mitchell är det kanske mest kända namnet av alla som gjorde Apollo-resorna (vid sidan av Neil Armstrong, den förste att sätta fot på månen) då han gick ut stort med att han under en rymdfärd ha genomgått en medvetandeöppning och fått "kosmisk insikt". Därefter har han varit flitigt verksam som filosofisk djuping och grundare av seriösa Institute of Noetic Sciences (av Nous, det gudomliga förnuftet). Där kan man tala om att Kungen knackade på dörren...

Jag skrattade till när jag såg en gammal arbetskamrat med absolut gehör som senare gick vidare och övertog sin fars klientel som pianostämmare. Bland kunderna ingick Hovet. Närmare kungavärdighetens Regulus tror jag inte man kommer. Till saken hör att jag aldrig upplevt en människa med en så kunglig utstrålning. 

Jag skämtade om vad han måtte ha varit i ett tidigare liv (han var kristen och trodde absolut inte på själavandring), men medgav till sist att han på denna jordiska sida hade några droppar blått blod från Bernadotte i sig. Jag känner inte till om det var detta som till att börja med givit hans far Hovet som kund. Han såg mycket bra ut och hade en varm personlighet som direkt för tankarna till Jessica Alba i listan.

Att en kriminell skulle titta in (sex/sadist/mördaren) var bara att räkna med, vi tittar dock bara på EN FAKTOR av okänd betydelse, isolerad från ett helt horoskop. Däremot reagerar jag på att det är osedvanligt mycket sexuell avvikelse i denna lilla grupp om 27 namn. Fast jag bara noterat "gay" i de fall där det varit allmänt känt eller den sexuella läggningen inverkat på vederbörandes karriär (eller skälet till celebriteten), har vi 3½ fall här (3 gay, 1 bi) samt två "filosofer", Kierkegaard och den indiska yogin som tillbringade sina liv utan relationer.

Kierkegaard åstundade visserligen en kvinna men vann aldrig objektet för sin trånad. Tankarna går direkt till den indiska tanken att Solen, likt Gud, är EN ("1") utan "en andra", och att kanske därför Solen och kopplerskan Venus anses vara planetära fiender. Venus söker ingratiera sig med Solen men Solen är redan unifierad och behöver inte "läkas samman". 

Själen är odelbar och talet om hur en själ samtidigt kan vara inkarnerad i mer än en kropp, är kanske mest en fråga om vilken höjd i tänkandet man tillägnat sig. Ytterst sett är allt Ett och detsamma. På en något lägre nivå känner själen sin enhet med Alltet men är ändå distinkt, men efter syndafallet tror själen på sina sinnens falska signaler att den står separat och isolerat från allt och alla...

Här finns också några fall av allvarlig mental störning, "Anonym 3" men också den djupt depressive konstnären Gauguin.

*****

Vilka av dessa 27 återstår om vi kräver att en medlande planet skall föra Regulus kungavärdighet till jorden och den nyfödda barnkroppen? Svar: Bara sex stycken, om max avvikelse ±3° används även för stjärnan och planeten. Dessa är:

  • Alan Leo, som återpopulariserade astrologin i England sent 1800-tal: Saturnus i 6e graden exakt med Regulus! Ja, det är Saturnus som ÄR astrologins planet snarare än västflummerier om Uranus. Saturnus betecknades i antiken som "Världssjälens form" och med Världssjälen menas då den inre sidan av vårt synliga kosmos, vars yttergräns den sjunde krets hölls "i form" av Saturnus).
  • Paramhansa Yogananda, så kallad "illluminerad" yogi - en människa vars lägre sinne/Månen öppnats för att motta den solära Intelligensen, en inkarnerad person som erbjudit det gudomliga att ta boning i sig (det ultimata offret av det räddhågsna och vinstlystna egot).

    Här är Månen i 4e graden, närmande sig Regulus i 6! Men det verkligt intressanta är att den upplyste yogin hade Solen i Solens femte dharma-hus, ett omen om just en varelse vars solära Intelligens tagit värdkroppen i full besittning. En av De Levande på denna döda jord. (Solen i indisk astrologi kallas Jiva Atman - den levande andesjälen.)
  • Martin Scorcese, regissören. Här stiger Drakhuvudets 7e grad i Lejonet och förmedlar därför en märklig mix av Scorceses Sol i Skorpionen och, kanhända Regulus. En så intrikat kombination av budskap att jag inte har något svar på vad som händer här. Intressant dock med Lejon/Skorpion-mixen och hur Scorcese ägnat livets svarta sida mycket uppmärksamhet i sin filmkonst.
  • Morgan Fairchild, aktrisen. Likt yogin stiger Månen med Regulus fast här exakt, i 6e graden (och jag menar EXAKT, Månen saknar bara 5 bågminuter, en precision som, om antiken sysslat med slikt finlir totalt hade förblindat dem för den stora bilden - jag menar att det vi kallar precision står i omvänt förhållande till vad indisk astrologi kallar Intelligens och det är också därför Lejon-Solen står sida vid sida med Jungfru-Merkurius av vilken inte avkrävs någon kognitiva kraft utan bara förmågan att med precision återge det som den kreativa Solen "visualiserar". Så kom Merkurius att bli "gudarnas skrivare" eller ängeln/budbäraren med uppdrag att frakta informationen till jorden, korrekt och utan att förvränga den.

    På ett personligt plan är Morgan Fairchild en av ytterst få tv-figurer jag halvt kärat ner mig i genom tv-rutan. Det var i samband med serien Dallas. (Enda konkurrenten jag kommer på just nu på den här nivån var crush på Nancy Sinatra när jag var bara nio år gammal).

    Den som läste Regulus - en av de kungliga stjärnorna och noterade min spekulation om att den egna Solen i Vågens 6e grad (Regulus gradtal) bildade en Regulus-effekt i miniatyr tack vare en ömsesidig reception mellan Lejonet och Vågens härskare, bör veta att detta skrevs före jag gjort detta inlägg (föranlett av ett läsarförslag).

    Hade jag längre kunnat bli förvånad över astrologins märkliga sammanträffanden hade jag verkligen reagerat på att den enda person med en kvinnlig Måne och Regulus i ascendenten var min absoluta idealkvinna i de sena tonåren (eller när nu Dallas första gången sändes).

    Kan dock tillägga att en tidigare flickvän tog sig in i mitt liv ett antal år efter serien Dallas. Hon hade ögon med samma uttryck som Fairchilds, fast "strängare", och en Måne mindre än en grad från Regulus i Lejonets 6e grad! (Kvinnan var färdigutbildad aktris på anrik teaterskola i Boston men kom plötsligt på att det inte var i USA hon ville vara... Jag nämner saken just eftersom Regulus möjligen drar åt det förnäma eller det högdragna! Kvinnan arbetade en kort tid sida vid sida med blivande kungliga pianostämmaren.)

    Men nu var det som sagt Regulus invid ascendenten som saken gällde.
En kunglig lejonhonas
stinna blick!

Morgan Fairchild - Månen och Regulus
(bildens årtal okänt)


  • Stephen Fry, aktören. Det var rätt rörande att i ett tv-program se honom söka sina rötter i Centraleuropa, fylld av förväntan på något storslaget (läs: kungligt), bara för att finna den gamla vanliga visan: ett släktförflutet i armodets tecken. Här är det Solen som i Lejonets 8e grad hamnar i Regulus omedelbara närhet.

    Apropå de flera fall av mental instabilitet i "långa listan" är Fry både gay och manodepressiv (bipolär). Det är en mycket intressant klyvning som syns i hans östra horisont: den narcissistiska Solen stiger i Lejonet men "bara" i egohuset. Det är förvisso ett dharma-hus, men femte och framför allt nionde huset är bättre och mer utvecklade platser för en andesjäl att ta boning! Jämför den indiska yogin som (i likhet med undertecknad för övrigt) inte spiller allt krut på egopositionen utan bara det lägre sinnet - Månen - och istället låter Solen vila i sitt eget naturliga femte hus för frågor som angår andesjälens identitet, och kreativa uttryck...

    Stephen Fry är således ett oerhört mansfixerat Lejon med Solen i öster och fascinerande nog trängs kvinnor - Månen - undan totalt genom att kvinnans tecken Kräftan med sin egen planet hemma förpassas till den onda daimonens tolfte hus!
  • Från homosexualiteten - synbarligen en narcissistisk störning i Frys fall - till den bisexuella redaktören Anonym 1. Här ligger Venus i Lejonets 9e grad, just inom den tillåtna orben. Venus i första stavas hos outvecklade själar: extrem narcissism eller självkärlek! Nymåne i den i sig självupptagna Jungfrun och en mer fåfäng man har jag aldrig mött! En mycket olycklig arbetarklassbakgrund där modern dog av felbehandling på sjukhus när pojken var runt nio. Jag misstänker att hans förvirrade sexuella natur som vuxen kan ha haft att göra med de förändrade rollbesättningarna när modern dog och fadern tog över även moderns uppgifter. Men ytterst bringar förstås varje själ sitt eget bagage och det yttre livet är bara "triggers" för den medhavda färdplanen...


Just utanför accepterad orb ±3° hittas:
  • Paul Gauguin, konstnären: Regulus 6 - Månen 10
  • Den kungliga pianostämmaren Regulus 6 - Drakhuvudet 10
Övriga horoskop med en planet i 1a huset men på längre avstånd från Regulusascendenten:

  • Franz Liszt: Drakhuvudet
  • Anton Bruckner: Solen
  • Mark Foley: Solen
  • Balettkvinnan: Månen
  • Uma Thurman: Draksvansen


*****

Den här studien vore inte komplett om inte också Oppositionen beaktades. Håller man sig till ±3-regeln är det lika enkelt som anslående:

  • Konstnären Matisse föddes med Venus i Vattumannens 5e grad!
  • Kvinnan som i elfte timmen kom på att hon ville bli balettdansös och lyckades komma in på Balettakademin (jag vet inte hur det gick med den saken sedan, men troligen inte så bra) hade likt Mona Sahlin "förlorarens" signatur: Solen sjunker just i dödens väderstreck väster, och markerar att alla försök till ledarskap är dömda att misslyckas. Solen i Vattumannens 5e grad.
  • Den veliga mentalvårdaren som inte lyckades fullfölja högskolestudier hade likt Matisse Venus i Vattumannen, i 7e graden.
  • Och till sist, den behagliga aktrisen Jessica Alba, Månen i Vattumannens 3e grad.

Således har förutom den indiska yogin och konstnären Gauguin med Regulus och Månen nära varandra tre vackra kvinnor råkat hamna i min datasamling som "lunära eller skugglika ekon i vår förmörkade sublunära värld av kungliga Regulus": Morgan Fairchild, balettaspiranten (som jag dejtade en gång utan att det tände till) och alla världens pojkars favoritkvinna Jessica Alba.

Ett sista ord om Lejonet och homosexualitet: Kan detta vara egots feltolkning av det faktum att Lejonet är symbol för en odelad själ och att vissa omogna själar "felöversätter" Lejonets uppfylldhet av sig själv som homo böjelse: man vill den andra ska vara just som en själv!? Titta här hur Solen i öster tycks gå hand i hand med homosexualitet:

Bruckner, kompositören: Ratades av Wiens kvinnor som tölpaktig bonde. Gifte sig senare.
Foley, politikern: Kampanjer mot homo men tafsade själv på pojkar.
Fry, skådisen: Öppen med sin läggning
Redaktören, bi: Venus i Lejonet med Regulus - "åstundar kunglig manlighet"

Den tredje gay mannen, ekonomen Keynes, var född i pengarnas och ekonomins tecken Oxen. Varför är jag inte förvånad? Här en otroligt svår kombination av nymåne med onda Saturnus och Merkurius och hela byken disponerad av en skadad ("detriment") Venus i egocentrismens tecken Väduren och dessutom i en (vid) konjunktion med Mars och så en "halshuggen" Draksvans för att komplettera ett osannolikt rörigt horoskop. Ingen kungavärdighet där trots - eller kanske just på grund av - den extrema fixeringen på tionde huset för makt i denna världen.

Vi hade alltså 3 Solen i Lejonet av 27 Regulusascendenter och av dem var två homosexuella. Hade testet kunnat upprepas med tio gånger så många horoskop och soluppgången i Lejonet fortsätter visa samma tendens, då är vi verkligen en ny signatur på spåren. Men jag har redan varslat för Lejonet som ett homotecken i vissa inlägg och jag tror (bara tror) att det har att göra med den sjukliga självupptagenhet som lägre typer av Lejonet representerar. Deras sätt att vara gay är bara ett sätt att ha någon som återspeglar dem själva, som en kung önskar sig en kammartjänare i närheten. Människosjälen har många skrymslen och irrgångar och massor av tidigare liv som kan kombineras till livsyttringar som bara är märkliga!

*****

Vem var då Corll, den enda seriöst onda person (sexsadistisk mördare) som fötts med kungastjärnan Regulus stigande (låt vara utan förmedlande planet)? 


Corll hade en Sol-Skytt i femte huset, men detta omen om kreativitet eller andesjälens aktiverade Intelligens var skadat på två sätt:

Solens disponent Jupiter störd av omoraliska våldsverkaren i ett Vattentecken (Vatten har så ofta med störningar på instinktsnivån att göra). Här låg båda två dessutom i korruptionens åttonde hus (en sektor som också kan antyda sexuella preferenser).

För det andra hade sexsadist-mördaren Månen i Oxen i tionde prominenta huset, opposit Merkurius i Skorpionen. Och den sistnämnda är svårt underminerad av sin disponent Mars i åttonde huset. Den sataniska eller extremt kroppsfixerade materialistiska axeln Oxe/Skorpion är således förgiftad pga. den dolda kopplingen till onda åttonde huset och detta drabbar förstås sinnelaget i Oxen, så "upphöjd" Månen än må kallas i detta sinnliga tecken.

Nu är visserligen både Solen och dess disponent Jupiter "verksamma välgörare" i horoskopet men när det gäller sexuella yttringar är Venus och Mars planeterna att granska extra noga. Och för Corll gällde att båda två var verksamma illgörare, Venus dessutom placerad i "Olyckans" eller "Fiendens" sjätte hus och Mars alltså också i ett ont hus!

Med detta har vi en distinkt ond Venus som bas för Mån-Oxen medan den utagerande Solen finner sin goda disponent Jupiter i blåsväder - åtminstone i sexuella frågor - genom besmittelsen från en tredubbelt ond Mars: naturligt ond, verksamt ont och placerad i ett ont hus!

*****

Vad tar man då med sig från denna omfångsrika genomgång av några Regulusascendenter? Just som jag sade: Inte mycket. För varje kungavärdig person som föds med Regulus exakt på ascendenten går det säkert hundra som undslipper vårt blickfång när det är vänt i sagd riktning. Astrologin är och förblir en märklig syssla där allt sker i sinnet hos utövaren, precis som hela detta kosmos är ett skeende i sinnet hos en högre Intelligens.

Men likväl har en del värdefulla tendenser visat sig som kan hålla för fortsatt bevakning i den lek som kallas "empirisk vetenskap". Bl.a. öppnades den spännande frågan om homosexualitet i vissa fall är sjuklig självfixering genom att två av tre "homo Solar" var soluppgångslejon. Sadistmördaren Corll var också en värdefull "studie i studien" eftersom hans Venus och Mars så uppenbart var totalt degraderade.


Inga kommentarer: