Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 juli 2012

Batman: Ett massmord kommer inte ensamt

DN rapporterar att bybor på Elfenbenskusten hämnades på ett helt flyktingläger för några mord i deras by. Lägret stacks i brand på torsdagskvällen och sedan pågick skottlossning in över midnatt med tolv döda som följd.

Vad DN inte rapporterar - det inte är deras uppgift att hålla koll på jordens andliga metastruktur - är att detta är ett massmord som äger rum som en exakt tidsparallell till massmordet i biosalongen i USA vid Batman-premiären (Se: Batman-premiärens galna horoskop).




Och symboliken är ännu tydligare i det här horoskopet om man antar att de uppretade ynglingarna satt eld på lägret i missriktad klanmentalitet medan Fiskarna (exilens och flyktingens tecken) var stigande över orten. Eld- och aggressionsplaneten Mars befinner sig då i "den andres" hus och den återverkar på "flyktingascendenten" i Fiskarna. Notera hur lägerbränningen var en vedergällningsaktion.

Varför horoskopet t.o.m. är tydligare är att motivet hos Batman-mördaren med sina Joker-anspelningar ännu inte är klarlagt. Här är det primitiv stammentalitet som gäller och därmed ser vi nymånen i den klaniska mentalitetens tecken Kräftan i sitt "renaste" tillstånd. 

Så här tänker människor som hävdaren av egomentalitet Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven, tyska högervansinnet Merkel och, faktiskt, nya franske socialistpresidenten Hollande: Kräftan saknar fullständigt det internationella perspektivet och tänker som maffian: "mitt eget blod enbart". Det är troligen därför Sol-Kräftan Obamas utrikespolitiska gärning är så usel. Varje zodiaktecken har sin magnitud, sitt verksamhetsfält bortom vilket de applicerar sina principer men inom ett område där de inte fungerar!

Som sagt, världen behöver verkligen en sann världsledare. Så länge människorna i världens länder tänker sim instinktiva djur kommer mänskligheten aldrig att födas. Det märks historiska tecken på att Vattumannens tidsålder närmar sig och då kommer mänskligheten äntligen att få bukt med demokratins stora problem: att idioter röstar fram likadana idioter - allt bara intresserade av sin egen fördel. Detta, kallade man i antiken, en irrationell själs sätt att förhålla sig till livet. 

Därför är Kräftan som byggaren av det skyddande husskalet det tecken som illustrera fullständigt förvirring om hur livet egentligen fungerar. Kräftan har redan fallit ner under Månens föresällningsvärld. Platon noterade att människor som bara har åsikter men inga verkliga kunskaper, ibland av ren tur träffar på rätt åsikt. Lika ofta är de helt ute och snurrar.

Syndafallets upplevelse av otrygghet i en sårbar biologisk kropp må driva fram behovet av husväggar mot väder och vind på ett rent praktiskt plan. Men om man tänker i termer av murar och protektionism i allt man företar sig, då har man helt missförstått livets verkliga natur: Livet är gränslöst och odelbart. 

Att skapa isolerade rum är att sätta sjukdomen cancer med dess avvikande celler (rum) i rörelse. Därför är Sol-Cancern Reinfeldt den värsta sjukdom som drabbat Sverige på många år. Han har predikat som övergripande mål privatistiska små celler som fullständigt bryter sönder samhälle. Dessa små sjuka celler söker alla enbart sitt eget. 

I Reinfeldts sjuka fantasi måste varje hushåll bära sin egen vikt. Gör man inte det är man en parasiterande cancercell som drar näring från de friska skattebetalarna. Det intressanta, som inte Reinfeldt själva kan se eftersom han tillhör de irrationella själarna i sitt fall, är att det är HANS ÅSIKT som är själva cancern! För det är hans initiala tudelning av friska och sjuka som är själva sjukdomen. 

Hans vägran att se att samhället är fundamentet och hans vilja att söndra och försvaga det i privatismens sak - vad är detta om inte en fruktansvärd samhällssjukdom? Svenskarna röstade fram sjukdomen Cancer (Kräftan) två gånger i rad. Hur sjukt kan ett folk bli som inte ens förestår elementära tankar om hur man skapar ett gott samhälle. Sorry, men det stabila och trygga samhället kräver att man betalar en hel del skatt så att apotek och andra institutioner verkligen fungerar. Antingen det, eller också ett samhälle som förfaller till miljoner av egoister, psykopater som inte känner något sammanhang med varandra. Sedan är dramat på Elfenbenskusten bara minuter bort...

Det här tragiska horoskopet från Afrikas Elfenbenskust visar exakt vad som skulle hända även i Sverige. Det är som om Reinfeldts Täby skulle ge sig på en fattigare stadsdel och bränna deras läger. Men... det är ju precis det moderaterna gör i Stockholms län! Säljer ut folkets tillgångar rapidsnabbt och fördriver de hemlösa från deras dagcenter i innerstaden, ut i förorterna!

Stockholm bröstar falskeligen och kallar sig "Skandinaviens huvudstad". I själva verket är de pr-folk som tagit svenska folkets tankeförmåga som gisslan medan bakterier i kostym skrattar hela vägen till banken. När kommer Rosenbad att stickas i brand för att fullborda den intellektuella misär Sverige blivit under marknadskrafternas otyglade välde? 

Som Sveriges obildade främlingshatiska pack i folkdjupet låter i olika nätforum är det inte som skiljer det här folket från människorna nere på Elfenbenskusten. Och Kräftans tecken beskriver just den minsta gemensamma nämnaren för "folk": de är irrationella. 

Därför kunde Sol-Kräftan Reinfeldt så lätt vinna folkets favör och sedan lika snabbt förlora den. Det har inget med att folk upptäckt hans fördolda agenda - att likt en parasit suga allt liv ur samhällskroppen - utan på att folk saknar rationalitet. Det bådar riktigt illa att de nu istället favoriserar Löfven, vars soltecken Kräftan indikerar i princip samma prioriterade livsmotiv: närighet som yttersta drivkraft, med den enda ambitionen att skaffa sig mat i magen för dagen, och därutöver inga ambitioner alls. Vissa är bara själlösa kroppar som lever för sitt biologiska system, och den romerska 200-talsfilosofen Plotinus definierade skillnaden mellan besjälad och själlös så här: 

Hos själlösa entiteter förblir deras inre aktivitet slumrande, och den effektivitet de kan tänkas ha är att forma de medgörliga till sin egen avbild. [Svenskt Näringsliv 2011: "Filosofi är olönsamt."] All existens har den här tendensen att bringa andra till likhet, men Själen skiljer sig på så vis att den besitter på en gång en aktivitet av medveten fokusering inom sig själv och en aktivitet som riktar sig mot det yttre.

Själen har därför som funktion att ge liv till allt som inte lever genom en föregående rätt till detta, och det liv Själen ger står i full överensstämmelse med dess eget. Det vill säga, själv levande i förnuftet kommunicerar Själen förnuft till kroppen - en sinnebild för förnuftet inom sig själv, precis som det liv som är kroppen givet är en sinnebild för det Verkliga Tinget - och den förlänar också till (det kroppsliga) materialet de lämpliga skepnader av vilka den innehåller Förnuftsformerna (logoi).

(Enneads IV.3.10 min snabbövers.)

*****


Tillägg. Vem kortar nyheterna för det "svenska kynnet"?

Att svenskarna är så lättledda kan ses i vårt ointresse för omvärlden. Vore det inte så skulle vi aldrig acceptera att nyheten från Elfenbenskusten "dummiferats" för svenska läsare från t.ex. den version övriga européer kan läsa. I Holland återges nyhetsbyrån AFP historien med kort artikellängd, cirka 300 ord. Här får man t.ex. nyanseringen att det var ett ungdomsgäng som utförde attacken mot lägret. 

I Sverige, i DN:s fattigmansversion, återstår bara en tredjedel av materialet (94 ord), och bl.a. saknas den viktiga preciseringen. Det kan späda på svenskarnas förakt och ge uppfattningen att afrikaner, oavsett ålder, är primitiva klankrigare.

Det är intressant att fundera över vid vilka stationer den här nyheten stannade. Var det DN-redaktionen som nedgraderade nyhetens betydelse - svenskarna bor ju ändå ytterligare några mil längre från Elfenbenskusten än holländarna gör - eller var det DN:s leverantör TT/Reuters som börjat banta ner materialet.

Varför var ett massmord i Afrika så ointressant jämfört med en vit man som sköt på biosalong instället för ute på gatan. Det finns uppenbarligen dolda krafter som VILL att vi inte ska känna lika mycket samhörighet med människor i Afrika som för en godistuggande passiv biopublik i USA. Varför inte? För att vår skuld sedan slaveriets dagar ännu inte erkänts. För att väst alltjämt utnyttjar tredje världen. För att vi i Plotinusdefinition tycks sakna själ!

Jag promenerade i Stockholm i starkt solsken förra veckan. Stark sol, lövverk, kontraster mellan ljus och mörker, gjorde mina trötta ögon ännu sämre på att urskilja de små sakerna i närmiljön. Men likväl hände det märkligaste när jag mötte två afrikanska kvinnor. I solljus kan jag i allmänhet inte ens se ögonen i en färgad människas ansikte förrän jag är bara två meter bort, så klen har ögonens spektrum blivit på äldre dagar. Men här hände det egendomliga att den ena kvinnan utväxlade en blick med mig som jag såg. Och hur jag såg!

Det var som om hennes blick väckte mig ur koma. Det var inte de fysiska ögonen utan ett andra par fritt flytande andliga ögon som stirrade mot mig, verkligare än det fysiska motsvarigheterna. "HÄXA" tänkte jag ögonblicken, fast det inte fanns någon fiendskap i blicken - bara ren och skär medvetenhet och en energi skar in i mitt allra innersta. 

Ja, före den här svenska kroppen vet jag att jag ockuperat två afrikanska kroppar de senaste tusen åren och åtminstone den ena hade ande med samma kraft. Jag tror i själva verket att afrikaner är mer intelligenta än den vite mannen och det är deras högre intelligens som gjorde dem så sårbara för Europas ohyra som kom för att ta slavar och tjäna pengar på människor! 

Gudomlig intelligens har en så hög vibrationsnivå att den inte ens befattar sig med den död som de själlösa sprider omkring, de vansinnets beteendemönster som döda zombies vandrar runt i. Det är gudomlig intelligens som gör att jag likt afrikanerna finner mig i regeringen Reinfeldts och marknadeskrafternas rasistiska utsortering av människor och sedan falska kvidande att de inte hittar rätt kompetens på "personalmarknaden" (slavhandelsplatsen). 

Det är så lågt att man kan chilla, lugn i vetskapen att en del kommer att betala dyrt för sina politiska eller ideologiska val, kanske redan i nästa återfödelse eller åtminstone när Ödesväven skapat platser dit råttorna kan klämmas in för ett miserabelt jordeliv som bara tjänar ett syfte: att de ska få smaka sin egen medicin. 

Det är naturligtvis hela poängen att nästa människa inte längre minns sitt forna liv som svensk i en ynklig era. Nyttan med de negativa liven är just att INYMPA nya reaktionsmönster i själens struktur. (Till och med den bisarra teorin om att DNA är en "Black Box", okänslig för feedback från Livet, har den vite mannen tvingats överge. Vissa kulturer har drivit sig ner i gränslös dumhet och tvingas nu den hårda vägen ge upp sina ogrundade övertygelser.).

Den afrikanska kvinnans brinnande andeögon stirrade inte mot mig på fem meters håll, de impregnerade direkt mitt inre ögas näthinna. Jag kände den andesjälen rent kroppsligt i min! 

Inte alla har tänkt på att de har ett inre sinne också. Men innan de gör det stämmer de med Plotinus definition av den själlösa varelsen: all dess verksamhet är riktat enbart bort från sig själv!



*****

Medierna om det andra massmordet vid exakt samma tid:

Mördaren sökte efterlikna Jokern (DN)

USA:s vapenlagar ifrågasätts (SvD)

Mördaren - en enstöring (GP)

6 kommentarer:

Anonym sa...

När nyheten om dådet i Denver kom funderade jag över hur stor (el snarare liten) medias rapportering hade varit om det hade inträffat i världen utanför USA/Europa. Och nu har alltså ungefär lika många dödats i Elfenbenskusten. Jag hade aldrig fått vetskap om den nyheten om jag inte läst denna blogg. (Låt vara att händelsen i Denver var mer spektakulär.)

En liten parallell till det som hände i Elfenbenskusten ser jag i den gångna veckans händelser i Mehedeby (några mil från där jag bor) som blivit en stor nyhet i riksmedia i sommarens nyhetstorka. Du kanske har sett/hört om det också: Ett ca 500 pers stort bulgariskt bärplockarläger som orsakat stor oro i närområdet. Några från lägret ertappades med att ha brutit upp tanken på en bil, slangandes bensin, varpå en hämndaktion utfördes med yngre män som körde in i lägret med bilar och fyrhjulingar på natten. Det hela kulminerade just i torsdags med att markägaren Stora Enso tog beslut om avhysning samtidigt som en bulgar anhölls för människohandel. Han ska ha lurat dit landsmännen med löften om lön, mat och logi i lägenheter.
Nu är ju Sverige inte ett fattigt land sönderslitet av inbördeskrig, därför blev konflikten gudskelov ingenting i närheten av det som hände i Elfenbenskusten, men visst ser man samma problematik bakom den ändå.
S

Seaward sa...

Parallellen med det elfenbenkustska (!?) lägerdramat finns onekligen där. Och tydligen en kulmination dagen för nymånen (omstart, nystart etc) i "etniska" Kräftan och omoralens Mars exakt i centrum av Jungfrun (15e graden).

Jag undrar just om det kanske ändå är Saturnus långa tid i Jungfrun (snart avklarad) som givit så mycket vi-mot-dom-rubriker. Det ska bli spännande att se om världen faktiskt slappnar av och slutar markera revirgränserna runt den egna åkerlappen fullt så mycket när Saturnus snart påbörjar sina år i sin upphöjelses tecken, Vågskålarna.

(En kort försmak tidigt i år innan Saturnus gick retrograd - på den korta tiden tyckte jag det var intressant att Morgan Stanley tog ett nappatag med de orimliga bankbonusarna. Kanske blir mer sådant när Saturnus återvänder till sitt effektiva läge för det allmänna goda.)

Havsörnen sa...

"Europas ohyra som kom för att ta slavar och tjäna pengar på människor"

Fast då måste man ju inflika att de muslimska ländernas inhämtning av slavar från Afrika föregick de europeiska nybyggarnas dito med 700 år. Och tittar man på tidslinjen i nedanstående länk så var de sist med att avskaffa slaveriet (som väl pågår i realiteten ändå på sina ställen). I mellanöstern var färgade slavar mindre värda än vita.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abolition_of_slavery_timeline

De nordafrikanska kustländerna tillhörande det Ottomanska riket tog via piratskepp runt en miljon vita slavar från medelhavs- och atlantkusten fram tills den franska erövringen av Algeriet 1830 satte punkt för detta. Elva miljoner afrikanska slavar togs till Amerika. Lägg till tio procent som inte överlevde transporten över Atlanten. Slavhandeln till Mellanöstern under mer än ett millenium hamnar förmodligen på en högre siffra, i synnerhet om man beaktar att mortaliteten in transit var skyhög.

Muhammed Ali är således precis lika mycket ett slavnamn som Cassius Clay.

Seaward sa...

Varför nöja sig med de primitiva araberna? Asiatiska sweat-shops är inget nytt och handel med krigsfångar (krigsbyte) hittar man redan i det antika Kina. Som du säkert förstår är det inte slaveriets historia jag skriver här, utan ett polemiskt inlägg.

Havsörnen sa...

Ja, slaveriet har funnits i de flesta kulturer som funnits efter jägar- och samlarsamhället. Det pågår för närvarande även i Sverige, tydligen. Hörde just på radion om ett företag som levererar smörgåsar och sallader till bl a Coop och SJ. Där jobbade ett flertal centralasiater utan arbetstillstånd till svältlöner i iskalla lokaler, utan skyddskläder. Elaka chefer med piskan i högsta hugg, hot om uppsägning, uppskruvad hastighet på löpande bandet (som givetvis sänktes vid kontroller), etc. När det uppdagades hävdade VD:n att företaget blivit lurat av personalen. Personalchefen kommenterar: "Jag känner inte igen mig i bilden ni förmedlar. Alla våra anställda har avtalsenliga löner. Jag tycker att vi är ett mångkulturellt företag, där alla är välkomna." Tjena.

Seaward sa...

Man blir så trött av den där klyschan, "Jag känner inte igen mig i den bilden...". Vederbörande säger i själva verket att han/hon lider av en svårartad kognitiv störning, men den bilden skulle han/hon förstås inte heller känna igen sig i...