Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 juli 2012

Den motbjudande Kannibaldocenten

En läkare på Karolinska sjukhuset som i uppenbar avsikt att visa vem som har makten skar läpparna av sin hustru och sedan åt upp dem, är en så sjuk och motbjudande nyhet att jag inte kunde låta bli att söka hans födelsedatum på Flashback.

Uppgiften fanns, hämtad från rättegångsdokument, men på vägen dit fick jag vada genom sjöar av inlägg från rasistiska imbeciller. Det är sjukt, vilket obildat pack som frodas i det här landet. Vad har skolan hållit på med sedan den privatiserades av herrarna Reinfeldt och marknadskapitalisterna?

Naturligtvis har islam inget med nidingsdådet att göra utan med en psykiskt sjuk individ, en sådan som t.o.m. bussiga landet Norge kan framskapa om någon redan glömt Anders Breivik. (Någon enstaka röst på Flashback gör en distinktion och talar om att "skamkulturer" existerade före islam, men det här utstuderat bisarra dådet är i en klass för sig.)

Och ja, ingen som läst mer än tio inlägg på bloggen kan ha missat bloggarens misstro mot kombinationen av Jord och Vatten och dess ibland extrema materiell fixering. Docenten tillhör den här typen men det är vad den sjukliga kontrollmekanismen Saturnus gör mot Kräftan/kvinnan som talar sitt tydliga språk. Det är inte en slump att han var cancerforskare! Kräftan = Cancer. Med korrekt zodiak - den ursprungliga från Babylon - står sådana här sammanträffanden som spön i backen.

Och det är träffande att hans gyttjiga världsbild utvecklats tvärsöver den axel mellan Stenbocken och Kräftan som har att göra med den överordnades makt mot den underkastade. Detta, om någon kan ha missat det, är astrologins sätt att beskriva patriarkala strukturer! 

Men notera att en kvinna med Solen i dominanta Stenbocken och Månen i undergivna och patologiserande Kräftan hade blivit samma monster! Så det är DOMINANSENS PRINCIP astrologin åskådliggör. Den kan inte tas till intäkt för några extremfeministiska åsikter om än eller ens naturens egen hierarkiska ordningar.




Under den här himmelen föddes människor i hela världen och det obehagliga är att jag mött svenskar - födda nära i tiden till denna läkare från Mellanöstern vilka också haft en mycket obehaglig kvinnosyn! En av personerna har t.o.m. misshandlat en kvinna och den andra är nog den värsta skit jag någonsin hört talats om när det kommer till att förtrycka kvinnor. Och detta ur vår "fina svenska mylla". Gå och lägg er rasister, hur vi artar oss i livet är fråga om vilka vi var innan vi föddes. Och 1960 är fläckvis ett uselt år, det gav troligen usla ateister, usla kristna, och usla muslimer. 

Titta på kartan vilken mäktigt svår uppgift att hålla sin inneboende "horkarl" (Mars och Venus) under kontroll med stränga Saturnus, och hur aggressionen från Mars tycks spreta iväg och träffa kvinnan/Kräftan. 

Men å andra sidan är Månen också mannens eget sinnelag, så ur det perspektivet är han offer för en oerhörd psykisk överhettning i kombination med försök till repression (Saturnus) av sin överhettade libido. 

Och Månen i Kräftan är en av de allra mest psykkänsliga placeringarna. Månen saknar herre som styr henne och i synnerhet i ett manligt horoskop (hos vilken utagerande uppmuntras) tycks den kunna leda till våld eftersom dessa män känner sig så hotade (Kräftan är revir- och försvarsinstinktens tecken). Horoskopet närmar sig faktiskt Anders Breiviks i dårfinkshänseende, men Breivik, ska man minnas, hade hela fem illgärningsmän på sitt sinne! Där kan man tala om att bibliskt vara besatt av onda andar...

Av kommentarerna på Flashback verkar det vara många andra som också har förlorat förståndet... Deras blir ett liv som mediokra nollor, fyllda intill döden av skitåsikter som de naturligtvis tror är sanningen. Det är naturligt att söka en opponent för att bättre utkristallisera sin position, och faktiskt lära sig använda sitt intellekt. Men de här rasistsvenskarna är så långt nere i dyn att man kan tala om en helt förspilld livscykel. De är inte på jorden för att hitta någon nämnvärd individualitet utan bara utfyllnadssjälar till dem som verkligen driver världsspelet framåt.

*****

Senast en kannibal i Sverige gjorde rubriker, vad jag minns, handlade det om Skara-kannibalen. Som framgår av hans horoskop är det precis samma gyttja där, Sol i Jord och Måne i Vatten. 

Och när jag för rätt länge sedan samlade samman de sex horoskop för mördarkannibaler jag lyckats hitta, så ville det sig inte bättre än att... Ja, titta tillbaka på inlägget från våren 2010

Det är Sol i Jordelementet för nästan hela slanten, som för att understryka att patologin tar sig de mest grova och primitiva former i det mest mörklagda av elementen. Där Luft hade tänkt eller talat sig ur dilemmat måste Jordelementet nödvändigtvis "göra något". De verkar inte klara att åskådliggöra sina känslor för sig annat än i konkret handling (kasta tallrikar i väggen).

(Åtta kannibaler är inte mycket, men slumpmässig fördelning på de fyra elementen borde innebära två människoätare i vardera Jord, Vatten, Luft och Eld. Vi har alltså så här långt 7 av 8 i det döda elementet Jord!)

*****

Av drygt 6.100 insamlade horoskop hade ingen nått celebritetsstatus, eller ökändiskap eller helt enkelt fångats på min radar, under den här fullmånen 1960. När jag utan några särskilda avsikter provar en annan av årets fullmånar i lidelsefulla Rajas guna - en med Solen i Väduren och Månen i Vågen - hittar jag rasisten och Pirate Bay-supportern Carl Lundström. (Förutsatt att han är född åtminstone några timmar in på dygnet.)

Knappt en månad senare den andra fullmånen med Solen i Väduren och Månen i Vågen - och nu föds rocksångaren Bono vars humanitära välvilja går mig på nerverna. Är det inte lite väl mycket av linslusiga Vädurens "Se mig!" i hans världsförbättrarambitioner? 

I vilket fall har den fula kombinationen av skamlösa Mars och Venus lämnat den slitsamma kombinationen med repressiva Saturnus hos båda två. Varför Carl Lundström blev rasist är en annan historia, som vi inte behöver spekulera över nu. Läppmarodörens djupt störda horoskop är det viktiga här.

I synnerhet hur lätt det är utifrån just den fullmånen att inse att det var en makt- och kontrollmotiv som delvis motiverade honom. Det verkar rätt uppenbart från "horbockssyndromet" att han måste ha haft anledning att betrakta sin hustru som en hora och att detta var Domaren Saturnus som utdelade ett straff (fast med den kokande Eld/Vatten-konfliktens typiska brist på vett). Nå, detaljerna kanske framkommer i pressen senare.

Aftonbladet / DN: Docenten fick fem års fängelse.

Inga kommentarer: