Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 juli 2012

DN-lobbyisten och look-alike-faktorn

Först nu kom jag på tanken att granska mannen som lobbade i DN för att slå mynt av barns utbildningsbehov ur look-alike-perspektivet. 

Med en fotbollscelebritet som Braulio Nóbrega född dagen därpå kan man räkna med likheter i utseendet OM (men det vet vi inte) även födelsetimmarna uppvisar någon slags parallellism.

Den andra celebriteten från den här horoskopgranskningen av lobbyisten, Ashlee Simpson, kan man på förhand räknas bort eftersom hon är född åtskilliga dagar senare.

Spattiga Ashlee Simpson
Wikipediafoto (2008)

Men sannerligen! Profitlobbyisten, född den 17 september 1985 och fotbollssspelaren Nôbrega, född den 18 september 1985, ser ut att vara framklämda ur samma pressverktyg!



Det var en skriande brist på tydliga foton på fotbollsliraren där han håller sig allvarlig, lik lobbyisten på Newsmills foto. Men slår man samman två olika foton för sitt inre sinne, tror jag att snittbilden säger en del. Jag noterar samma typ av käklinje, samma form på munnen och samma osäkrat plirande blick och hängande ögonlock i ytterändan - en ögontyp jag noterat förr i samband med Jungfruns tecken.

*****

Det tog flera år att tvätta bort minnesbilderna med över 20 års felaktiga västerländska zodiaktecken! Men nu börjar jag gissa rätt zodiaktecken igen! Och fortfarande fattar jag inte hur det går till och hur tecknet uttrycker sig, sol bärare av Solen eller ascendenten. (Månen har jag inte samma känsla av att den påverkar utseendet, men jag kan inte vettigt skäl till den känslan.)

Inför en kvinna på film jag upplevde som attraktiv (utan att veta att det var Liam Neesons tragiskt förolyckade hustru i sin kanske sista filmroll), associerade jag direkt till Vågens tecken och den kvinna (född i soluppgången) som jag tyckt mer om än kanske någon annan. Just för att ögonen var snarlikt placerade och någon speciell välvning i här och var i ansiktets linjer - särskilt de höga kindknotorna i relation till de brett placerade ögonen.

Hemligheten ligger i människan i rörelse - i 3D-bilden som formas i betraktarens medvetande. Platta foton kan maskera det kuperade landskap som är ett ansikte och som tydligen formas av de grundprinciper astrologin upptäckt.

Det visade sig vid kontroll att Natasha Richardson hade samma Vågascendent (men inte samma gradtal) och samma fallna Mars i Kräftan som attackerade Vågen från tionde makthuset som den kvinna jag spontant associerade till. 

Båda kvinnorna hade också Månen i 30e graden av ett Vattentecken, med den förolyckade Richardsons fallna Måne i Skorpionen som den mest kritiska placeringen: fallen Mars i Kräftan som får till uppgift att stödja och förfoga över en upphöjd Sol och en fallen Måne. Vilket märkligt omen!

Den anonyma kvinnan var dessutom livrädd för irrationella hot ute bland människor - helt i linje med den attackerande Mars i tionde publika huset. I Natasha Richardsons fall var det istället hon som körde ihjäl sig själv genom att skida rakt in i ett träd och dö i hjärnblödning. (Fallen Mars i Kräftan i attack mot egna kroppen, disponent över Sol-Väduren, huvudets och hjärnans tecken.)


Natasha Richardson 1963-2009
Sjunkande Sol i Väduren och extremt svag
soldisponent. Allt förpackad för en kort tid
i en gracefull Vågascendent.



Se också inlägget från 2009 om Natasha Richardson.


Inga kommentarer: