Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 26 juli 2012

Folkhälsofascism & pikanta paralleller

Redan dygnet efter ett inlägg i vilket jag i förbigående men med avsmak noterade den närmast rasbiologiska hälsofascism som sprids från det friskjoggande preppy folket i landets huvudstad, har DN en artikel helt ägnad samma problem: den arroganta attityden till människor som inte är lika friska eller dugliga i den tyrannisiska människans psyke.

Men vänta nu! Ta nedanstående stycke ur DN-ledaren, som kommenterar ett uttalande från Folkhälsoinstitutets talesperson Karin Molander Gregory, men tänk för en sekund att det istället är Fredrik Reinfeldt och Per Schlingmann som i den sedermera självcensurerade pamfletten "Det sovande folket" utgjuter sig över den mentalt handikappade svensken och dennes sociala förlamning, ja sjukliga bidragsberoende, där boten ansågs vara ett trakasseri mot den enskilde som lämnade honom/henne precis på svältgränsen. 

Smaka en gång till på Moderaternas samhällsmedicin för 8,8% "mentalt handikappade" (arbetslösa) svenskar och läs nu DN:s fasa över det Karin Molander Gregory säger om de "etniska svenskar" som i sina bästa år minsann varken har några hälsoproblem och heller inte vill ha "skiten" inpå sig:

Men när man nu hänvisar till moral i stället för hälsa är det en tydlig finger­visning: Rökning är inte bara farligt, det är fult. Rökarna ska hållas utom syn- och lukthåll. Ytterst är det ett uttryck för intolerans.

Parallellen mellan Moderaternas sätt att stigmatisera arbetslösa och sjuka istället för att medge att det är Systemet - Marknaden - som vill ha arbetslöshet för att avskräcka löneslavarna från att ställa lönemässiga och andra krav på sina arbetsgivare, den parallellen består just i att Reinfeldt och Schlingmann moraliserade över de "veka" människor som inte har "karaktär" nog att hitta sig ett arbete eller hålla sig friska om de nu har ett. 

Det finns ett samband mellan Friskis & Svettis som i sina skyltfönster i Stockholm vrålar ut Hitlerpropaganda som att Stockholm ska bli VÄRLDENS FRISKASTE STAD och regeringen Reinfeldts fasaväckande sjukvårdsreform som så när kostade dem senaste valsegern.

Och genom att ställa månhoroskop för Karin Molander Gregory och Fredrik Reinfeldt ser man tydligt att det är en snarlik anda som driver båda två. Den indiska metoden att använda sinnelagets planet Månen används för att specialstudera just den irrationella instinkten eller begäret, men bloggen har också nyttjat metoden som substitut för alla de horoskop där exakt födelsetid är okänd. 

Månens snabba färd (2-2½ dygn per tecken) är betydligt mer personlig än Solen med dess 30 dagar i varje livsmotiv. Nu är Reinfeldts födelsetid känd (olycksbringaren Mars stigande i öster, en slags Anti-messias), men här ritar vi kartan med Månen i ställföreträdande ascendentposition, för att underlätta direkt jämförelse:




[De gyttriga färgblandningarna är överkurs. Läckaget av en annan färg i ett tecken indikerar i vilket av de fyra elementen den bakomliggande teckenhärskaren själv ligger. Vissa underliggande härskare har positioner som inte friktionsfritt samverkar med den planet vars valör den diskret influerar såsom dess disponent.

Således ser vi att Reinfeldts Sol i den protektionistiska och extremt känslostyrda Kräftan är ett instinktivt och begärsfyllt Vattentecken, men att Solen - intelligens planet - ägs av irrationalitetens Måne som därtill verkar från blå Luft, dvs ligger i bakgrunden och söker efterrationalisera alla Solens illa uttänkta utspel.

Reinfeldt fattade själv det här och anställde propagandaminister Per Schlingmann att förbereda hans uttalanden... PR-mannen Schlingmann har typiskt nog Solen i Vågen, Reinfeldts måntecken, så han ger den verksamma intelligens som Reinfeldt med sin reflekterande Måne bara simulerade...]

Parallellerna mellan Folkhälsomänniskans och hyperstockholmaren Reinfeldts himlar är uppenbara.

Båda är födda med några års mellanrum och formalistiska Saturnus är den enda planet som befinner sig i hemma i ett härskarläge (inget färgläckage i Vattumannen.) Samtidigt är ett härskarläge kritiskt för en sådan position är så väl förankrad att den saknar potential att nå längre. 

Då Vattumannens tecken symboliserar social struktur och är ett tydligt ideologiskt tecken kan detta vara en förödande placeringen om övriga horoskopet håller låg kvalitet. Då får vi en människa som inte bara är en ideologisk fanatiker, men en som är så hårt fixerad i sin syn på samhällets ideala organisation att människan är helt oemottaglig för förnuftsargument. Individen är en bigott. 

Tyvärr har Sverige upplevt att det just är detta som är Reinfeldts och hela hans regerings problem. De lyssnar inte, fogar sig inte, saknar vett - alla deras politiska förändringar tenderar mot katastrof. De är bara hatiska mot det socialt demokratiska Sverige med en stark faderlig/moderlig stat som så länge funnits att Reinfeldts barnsagor om sovande och efterblivna människor representerar en mentalt vurpad antibild.

Folkhälsoindividen har en Saturnus som på samma sätt som i Reinfeldts horoskop attackerar det toxiska tecknet Skorpionen. Var vänlig dubbelexponera ditt särskilda hatobjekt och låt din egen polisiära Saturnus i ideologins tecken bygga ett luftslott av intolerant avsky mot denna Skorpion, denna syndabock.

Detta är det sociala mobbar- eller utstötningssyndromet som Reinfeldt började visa så fort han fått makt - hans mobbning gick ut över de sjuka och han uttryckte sig genom den Makt han förvärvat genom det intet ont anande svenska folk som givit en man med deliriska vanföreställningar den politiska makten. (Med samma astrologiska signatur kan man också bli föremål för utstötning!)

Folkhälsokvinnan har en planet som fångar upp hennes ideologiska syn, och det är "spökplaneten" Ketu, som indiska astrologer säger. Vid den här matematiska punkten (södra månnoden) betraktas eklipser som ett utdelat straff för en föregående omåttlighet.

Jag tycker mig se fler och fler exempel på en straffiver hos södra månnoden som i väst kallad Draksvansen som en svag påminnelse om den österländska tradition, där demonens eller drakens huvud här huggs av för att få stopp på den naturvidriga hungern eller hybrisen. Att hitta en ideologisk Saturnus kopplad till den bestraffande (eller bestraffade) Ketu stämmer perfekt med den intoleranta moralismen i Karin M-G:s uttalanden.

Men det finns förstås fler tecken på en simplistisk kropps-materialism. Kvinnan har precis som Reinfeldt en Sol vars intelligens kanaliseras till Vattenelementet och därmed instinkternas domän. I Skorpionen handlar det förstås om förorenat vatten, så hennes vägväl rimmar perfekt med den österländska zodiaken - och som vanligt inte alls med den västerländska som tokgalet beskriver henne som en generös och tolerant Skytt, "live and let live"-tecknet, vars härskare Jupiter är ytterst nåderik.

Ja, även Jupiter i kvinnans horoskop överdriver det ängsligt protektionistiska via sekttecknet Kräftan och anknyter till Reinfeldts panikrädsla för "särintressen" fast hela han är en enda sinnebild för inskränkta partisanmotiv och moderaternas korrupta gynnande varandra med billig statlig egendom stulna rakt från det skattebetalande folket i - den samhällshatiska ideologins tecken.

*****

Men hur kan den det sociala tecknet Vattumannen - bilden av det goda samhället med individer i god intellektuell samstämmighet - falla så lågt som till självisk och besvärad privatism som inte har några problem med att skuldbelägga arbetslösa för marknadens orättfärdiga konstruktion och kalla cancerdöende för arbetsföra? 

Det finns ännu en minsta gemensamma nämnare mellan de här båda hälsofascistiska kartorna och det är just olyckans och omoralens Mars i det mest privatistiska av alla tecken, Jungfrun - tecknet som mer än någon annan söker koppla loss från samhället för att enbart odla sin egen åkerlott.

Ur stjärnhimmelens outgrundliga djup är det helt rätt att Nya Moderaterna föddes med Jungfrun stigande i öster under Reinfeldts ledarskap - han har också "jag ser om mig själv och enbart mig själv" som ledande princip via Jungfrun stigande i öster. 

Det är också i Reinfeldts Täby människor inte längre är välkomna om de inte kan KÖPA sin lägenhet. Det är som Nazityskland återvänt till jorden, men nu omvänt: istället för att spärra in judar - dessa lägre stående kryp - i getton, har Reinfelts hälsoneurotiska typ bestämt sig för att krypa in i Kräftans skal - små isolerade skyddsrum och grindsomgärdade kvarter och i den moderata versionen av Folkhälsa se till att hålla sjuka och hemlösa på behörigt avstånd.

(Moderatstadsdelen Söder i Stockholm fråntog nyligen stadens hemlösa sitt samlingscenter och fördrev dem - som nazisterna fördrev Tysklands judar eller Sydafrikas vita i sina apartheidåtgärder - bort från reviren som moderaterna pinkat in.)

Ville Folkhälsoinstitutet ägna sig åt ett trängande svenska problem skulle de ta upp den sinnessjukdom som ligger och puttrar i landet och som går att avläsa via medborgarnas röstsedlar.

Inga kommentarer: