Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 juli 2012

Gud och Satan och KD:s själ

Aftonbladet släpar fram sina blå-röda staplar och diskuterar Göran Hägglunds Kristdemokrater som ett hot mot den borgerliga, totalt stillasittande regeringen. De återintroducerade orättfärdighet och ojämlikhet i samhället under falska beteckningar, och det var tydligen allt de hade på sin agenda. Väljarna lämnar nu likt råttor det sjunkande högerskeppet. 

Jag förmodar att den som röstar på KD har någon slags kristlig människokärlek i sitt hjärta och genomskådat partiet efter vårdvinstskandaler och många andra flagranta övergrepp från borgarnas sida mot Människan - eftersom högern valde Penningen som sin enda gud. Det vill säga, partiet som borde ha arbetat för kristendomens värderingar skulle bli politik och medborgarnas dagliga verklighet har fallit exakt där Jesus stod pall inför Satan på Frestelsens Berg!


Astrologin blir bara roligare ju mer mytologiskt stoff man rör ner i blandningen. För hur oändligt mycket mer talande blir inte partiledaren Göran Hägglunds horoskop efter att bloggen kompletterat Satans onda stjärna Algol med kungavärdighetens Regulus! Vad som nu händer i kristdemokratens horoskop är att vi får en fullständigt förödande maktkamp mellan Godheten och Ondskan! Och det ser ut som om Djävulen har övertaget.


Inte undra på att jag blir så kluven inför mannen. Han har något gott i sig: Månen kanske inte längre är någon stark kanal för det kungliga då han föds, men här är några dagar då kärlekens Venus via opposition står i en tilltagande kontakt med de nobla värden som innefattar den gudomlige Konungen och ett folk (Vattumannen) med en enad konception om den rätta ordningen.

Problemet är bara att svensk kristendom är luthersk, en djupt korrupt version av Jesus budskap som ger den världsliga makten rätt i allt. Och så finner vi också i Hägglunds horoskop att den Store Satan i det materialistiska Jordelementet väger betydligt tyngre än politikerns eget trevliga sinnelag (Måne)...

I Hägglunds liv pågår alltså den arketypiska kampen mellan det Goda och det Onda, mellan själens medfödda vetskap vilken som är den rätta vägen och den korrupta fula materialism som är så stark inom många människor, och där även människor utan extremism dras med i kollektiv ondska om en ovärdig regering tar över landet. 

Se bara hur tyska folket urartade över en natt med Adolf Hitler som ledare över ett folk. Reinfeldt skulle kunna vara baksmällan efter ett besläktat liv som diktator, eftersom hans ledarskap och vanskötsel av landet bara beskrivs som att han "går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär". Det Goda är inte längre på plats, men Den Onde har det inte längre i sig att gasa ihjäl underlägsna människor, nu låter han sina villiga kasperdockor istället skapa slavläger (fas 3) där Företagarna (en näring underklass av guds nåde) kan glädjas åt att få jobbet gjort utan att betala någon lön. 

Tro inte Svenskt Näringsliv när de stormar i pressen över att klanten Reinfeldt kallat dem ett "särintresse". De är överlyckliga över den rådande situationen där högerregeringen fullständigt slagit sönder det svenska folkets organisation och sammanhållning som arbetstagare och arbetskraft nu kan fås billigare än någonsin. T.o.m. medelklassen börjar känna av vart det lutar, med mer och mer obetald övertid och ett obehag att höja rösten. Reinfeldt har ju framskapat ett svart hål som väntar om man trillar utanför det allt mer ofria samhälle som han med sin kluvna tunga kallar ett "valfrihetens" samhälle. Det är precis tvärtom! 

Alla fastnar hårdare, skomakaren måste nu återigen förbli vid sin läst. Socialdemokratins arbete på att göra ståndscirkulationen möjlig har nu gått upp i rök. Och de tokdumma borgarna märker ingenting! Möjligen är näringslivet genuint bekymrat över vad Regeringen Reinfeldts inkompetens innebär i fråga om industrins haveri... Och driva SAAB i graven som högern gjort säger en del även för lekmän, och tillsättandet av en Annie Lööf som näringsminister. Regeringen vet inte vad kompetens är. (Och den i praktiken högerorienterade tidningen Aftonbladet drar fram gamla artiklar om hur trovärdig Anders Borg är i ekonomiska frågor!)

*****

I Göran Hägglunds horoskop ser man religionens och filosofins Jupiter i skarp opposition till den korrumperande Algol och en annan förvrängare, vredesmodets Mars. Det råder ingen tvekan om att mannen förestår en falsk form av kristendom, en filosofi som är underordnad den "sataniska axel" mellan Oxe och Skorpion som låter det blott materialistiska livet dominera - precis som judehataren Martin Luther ville ha det. 

Jesus eget strikt antikapitalistiska budskap och lära om en enad Mänsklighet - den splittrade kosmiska Människan återställd som ett globalt folk där alla åter förstår varandra som delar av samma Art - den läran står Hägglund helt främmande inför. 

Han kanske inte ens känner till hur radikal den genuina första kristendomen var. Men kristdemokraterna som nu lämnar partiet måste ana att det är något fel i deras orientering mot höger. Genuint mänskligt beteende liknar i högre grad de doktriner som den politiska vänstern söker realisera än den sataniska splittring mellan själar som män som Borg, Reinfeldt och Hägglund i lära eller praktisk handling saluför. Är det en slump att samtliga har Mörkrets stora kors på sin himmel. När riktigt desorienterade själar föds, tecknas detta ofta av mer än bara ett omen på himlen.


Ett tillägg.

I en kommentar om Algol och Mars i Tom Cruises horoskop, och intrycken att den ofta ger en "härsklysten djävul", nämnde jag samma signatur i Mona Sahlins horoskop och kallad den där "fyrkantig". Men jag glömde nämna att Algol hade ett påfallande objektivt uttryck i hennes liv. Hatkampanjen mot Mona var enorm i Sverige! Där ser man då hur Ondska ser ut när vissa ledande figurer och ett korkat folk blir en enda väldig resonanslåda för Den Onde Satan! 

Tyvärr har ju svenska nationalhoroskop samma kombination av den fula stjärnan och olycksbringaren Mars, och gemenhet, materialism, och fundamentalistisk fixering av ett antiintellektuellt slag är ett av det här landets tydligaste problem. Och folkmentaliteten går inte att förändra över en natt, det insåg redan de gamla kineserna. De använde en klassisk konservativ bild, det långsamt växande trädet, för att beskriva hur en folkmentalitet tar form och sedan bara kan ansas lite i taget.

Kineserna gjorde faktiskt bilden än mer extrem genom att likna folkmentaliteten vid ett bergsträd, härdat och knotigt av hårda vindar och därför oerhört resistent mot förbättring om det växt sig skevt. Vissa träd (folk) går till sist under för att de inte förmår anpassa sig till den Nya Tidens Diktat. Lyckligtvis är Reinfeldts "etniska svensk" snart ett minne blott. Väljarflykten från högern kan tyda på att åtminstone en generation nu lärt sig den nödvändiga läxan.


Inga kommentarer: