Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 juli 2012

Hårda tider för krabbans tecken

Det är inte lätt att vara född i Kräftans tecken just nu. 

Först gräver den här bloggen i evidensen från antiken och egen kvantitativ metod för krabbans påstådda närighet. Det verkar inte spela någon roll vilken partifärgen är, för är man Kräfta kan man både heta Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven. Det viktiga är snurrande hjul och vinster. Att inte få äta momssänkta flottiga handburgare på McDonalds är ett öde värre än döden för trygghetsprincipen uttryckt som zodiaktecken.

Och nu kommer en nyhet från grannlandet Danmark att en Alien-liknande parasit tar över de danska krabborna och ändrar deras beteende! (DN, så småningom mer utförligt i SvD).

Det är som om fantasin plötsligt blir verklighet, för i ett tidigare inlägg om Kräftan illustrerade jag just med en Alien i symbios med sitt offer. 

Astrologiskt är detta den osköna baksidan av Kräftan som modersprincip, som i ogynnsamma fall blir den psykologiska förtärande modern (- en Reinfeldt som låtsas ge sänkt skatt åt folket men egentligen drar oss alla vid näsan genom en storskalig dränering av Sverige till sina vänner långt borta i skatteparadisen). 

Och till och med den "onda modern" finns med i det danska fyndet: krabbor av hankön förvandlas till sist till veka honor av den infiltrerande parasiten.

Som bloggen tidigare noterat har Danmark ett ytterst sjukt horoskop, så att de är monstermagneter kan ingen betvivla. Redan Hamlet var av åsikten att det var något ruttet som jäste i det landet. Det var nog Alien-parasiten han anade i befolkningen långt innan de blev halvalkoholister och främlingshatare.





Det finns en tid för Danmarks tillblivelse, och jag upptäckte då att lägger man bara på en minut ytterligare byter den sideriska zodiaken från Lejonet till agrara Jungfrun. ("Rektifiering" med ett fint ord.) 

Jag ska inte upprepa argumenten för att danskarna är ett extremt själviskt folk här, men bara påpeka hur väl Merkurius i härskarläge i Tvillingarna i 10e stämmer med bilden av dem som ett kvickt, merkuriskt folk, "slängda i käften". 

Mer pompösa Lejonet som självbild och en gyttjig och enormt trög fullmåne mellan Oxen och Skorpionen skulle omöjligt kunna ge våra grannar den kvickhet de har, verbalt och intellektuellt. De merkuriska tecknen i hörnlägen stämmer perfekt, och särskilt med deras respektlöshet.

Vad en Jungfruascendent gör, är att placera den sataniska fullmånen längsmed 3e och 9e-husaxeln för en synnerligen materialistisk livsfilosofi (9e) som enbart handlar om att mätta munnen och konsumera. Längre fram i landets historia skulle den här axeln också explodera i en omvärlds hat mot danskarna för deras okänslighet mot andra folks trosuppfattningar. (9e huset som "utlandet".)

Men det är alltså Vattenelementet, havets och Alien-invasionens element, som är så intressant i det danska horoskopet. Krabban/Kräftan bär på den expansiva Jupiter och här förstärker den Månens dragning åt berusnings- eller förgiftningstillstånd via "välsignande" aspekt. Jupiters "lyckosamma" förmåga att expandera äger alltså rum på "insidan", vilket ju är ett av Kräftans fundamentala attribut. GEMYT. Kräftan styr insidan och Stenbocken (husfar) sköter familjens anseende utåt.

Men på Danmarks insida växer en kräfttumör, för den egentliga berättelsen är inte Jupiters lyckosamma utan historien om dess fallna disponent, Månen i Skorpionen och hur dess härskare Mars i sin tur skadas av umgänget med den stora illgöraren Saturnus. Från det osäkra havets tecken Fiskarna tar man det säkra för det osäkra och väljer att misstro alla utlänningar. Se hur de verkar vilja attackera den danska jorden! (Jungfruascendenten)

Jag hade glömt att det trångsynta och eländiga Danmark faktiskt hade den här komplexa axeln Jungfrun/Fiskarna som så ofta leder till motsägelsefulla attityder om främlingar. Jag känner till en smårasistisk och extremt fördomsfull kvinna som likväl adopterat barn från främmande land. Det syns som om individer längs denna axel för självberikande och självuppoffring kan landa lika olika beroende på vilket ämne som förs på tal. (En noggrann analys av vilka planeter som är inblandade och vilka hus de äger, kan reda ut en del...)

Så varför nyheten kommer från Danmark om parasiter som äter deras krabbor inifrån blir begripligare nu. Det är något så ruttet i staten Danmark (till och med efter att främlingshatarpartiet fått på båten) det till och med kryper bekräftelser ur haven att Danmark borde lätta sig på terapisoffan och reda ut sina grumliga bevekelsegrunder för att finnas till. Vad vill en dansk egentligen med sitt liv?

Inga kommentarer: