Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 juli 2012

Indien stryper skandinaver

Tillägg: "Övertygade om att uppgiften bygger på ett missförstånd" säger en norsk talesman i DN inför följande scenario.
 
SvD återger en veckogammal indisk nyhet efter att hittat den i en annan svensk tidning! Sådant är läget i ett land som tror sig gå i spetsen för precis allt. 

Jag tror Indierna ser helt rätt, att EU-länderna beter sig som svin mot Indien, störda i sina kollektiva förstånd av sina gamla kolonialfasoner. I klartext: européer är alltjämt rasistiska skitstövlar och visar tydliga tecken på att sakna mogen för den nya globala värld som Världshistorien handlar om.

SvD - eller den svenska tidningen de hämtade sitt referat från - och man måste läsa New Delhi Telegraph för att förstå varför inte bara de invandrarfientliga och fördomsfulla danskarna utan också norrmännen drabbats av den nya visumregeln. Det gäller ett fall förvånansvärt likt den svenska regeringens själlösa behandling av flyktingar, splittring av familjer och deportation av bara vissa medlemmar. 

(Den individualiserade och ensamma svenska typen förstår verkligen inte längre andra folkslag som alltjämt kan tänka ordet "gruppsamhörighet". Se Nya Moderaternas horoskop för en av den nya svenska folksjukdomens smitthärdar.)

Skälet att inte heller svenskar är välkomna i Indien längre uppges inte alls i den indiska artikeln, men vi kan väl provisoriskt ge den gamla och sanna hederskoden rätt: Ett hushålls illdåd smittar av sig på hela grannskapet och Sverige är medskyldigt till Danmarks och Norges felsteg helt enkelt för sin dåliga smak att bosätta sig bland översittare.

Indisk astrologi ger en intressant insikt om man ställer ett horoskop för den 12 juli när nyheten om att skandinaver inte längre var önskvärda i Indien.


Den här bloggen har med stigande förvåning sett det trivsamma zodiaktecknet Jungfrun gå upp i rök efter drygt tre års studier av tidningsrubriker i skenet av den äldsta zodiaken, uppfunnen i det gamla Babylon och alltjämt i bruk i Indien. Vissa zodiaktecken tycks ligga lågt och inte utmärka sig men Jungfrun har flera gånger visat sig extra flitig i negativt uppfattade sammanhang. Främlingsfientlighet, som måntecken ett sinnelag benäget till kriminalitet (och i synnerhet troligen ekonomisk bedräglighet fiffel, men där var dataunderlaget för tunt). 

Å andra sidan dominerar Jungfrun som soltecken Nobelpristagarna i litteratur - vilket perfekt påminner om att tecknets härskare Merkurius gick under namnet Nebu i Babylon - gudarnas skrivare! I Indien kallades han Buddhi och kopplas till ett intellekt på gott och ont. 

I Grekland såg man intellektets dubbelhet och kallade Hermes en tjuv. Men det är förstås fr.o.m. romarna och Merkurius "vår" tradition börjar och med den misstaget att låsa fast zodiaken vid vårdagjämningen. Fyra av fem av dem som idag tror sig födda under Jungfruns tecken är i själva verket sideriska Lejon.

Med upptäckten av särskilt sinnelagets fulare sidor när Månen passerade Jungfrun började en annan indisk tradition klarna: varför tecknets egen hussektor kallas "fienden" i indisk astrologi. Något senare fann bloggen att samma tanke föresvävade även astrologerna i den hellenistiska kultursfären, säkerligen pga. av att det är en och samma kunskap som spritts över den antika världen och sedan börjat utvecklas i olika riktning. 

*****

Grekerna fattade inte riktigt lärans mest elementära regel: att studera stjärnhimmelen (och justera tecknens positioner med jämna mellanrum) utan trodde sig vara smarta som fixerade zodiaken vid vårdagjämningen. 

Bloggen har visat att Skorpionen än i dag bevarar sin onda symbolik om död genom studiet av sinnet (Månen) i 161 mördares horoskop. Men bara om man använder den ursprungliga zodiaken. Västerlandet är genom grekernas experimentlusta nu rejält fel ute och resultatet av deras zodiak är att man måste tillskriva godhetens tecken, den jupiteriska Skytten all denna lust till död! Det stämmer inte alls med de antika traditionerna om zodiaktecknen.

De här fynden tål att periodiskt upprepas för om västerlandet är så här osmarta, vem vet vad mer de fått om bakfoten. Jag läser om att västerländska historiker är chockade över att européerna inte alls uppfann behån på 1800-talet, som man tidigare ansåg (DN). Nu har ett fynd av en perfekt sydd behå från 1400-talet hittats i Österrike. 

Sånt här gör mig mörkrädd, för det är samma kulturkrets som dagligen i Sverige hånar religion, främmande kulturer, i moderaternas namn sjuka och arbetslösa alltmedan DN i ett propagandareportage framställer Fredrik Reinfeldt som en människovän (!) som i ett annat karriärliv kunnat bli psykolog. (Tala om dimridåer för att rädda det som räddas går av den här fallfärdiga regeringen...)

Vi tycks med andra ord inte ens märka vårt eget snabba ras ner i okunskap och skönmålningar och sådana är tecken på att en civilisation börjat sjunka tillbaka till urslammet varur den en gång höjde sig.

*****

Titta nu på horoskopet för tidningsartikeln i Indien, troligen det första meddelandet i tryck om den nya bannbullan över oss "upplysta" nordbor (men i själva verket inskränka och okunniga).

Månen - moderlandet, den egna sfären - har just nått Väduren. Väduren är ett öppet och framåt tecken, en pionjär och många gånger en heroisk banbrytare. Men den är också en egocentriker och rätt bufflig. Från bloggens första test på soltecknet bland kriminella, ett test om bara drygt 100 personer, har Väduren och grannen Oxen tydligt fortsatt ligga i täten t.o.m. det senaste testet med drygt 400 brottsdömda. Det verkar vara ett stabilt faktum att krigiska Väduren och materiellt fixerade Oxen ger förutsättningar till brottsligt beteende. 

Särskilt om man läser detta segment som en berättelse i Berättelsen. Väduren är egot eller värdkroppen och Oxen de resurser som kroppen kräver för att leva. När Berättelsen ännu kretsar kring så här primitiva eller grundläggande frågor, då förvånar det väl inte någon att det också är här vi hittar kriminaliteten?

Månen i Väduren kan i det här sammanhanget läsas som vädurar i formen av skandinaver som progressivt söker tillträde till Månen - Mother India eller den protektorat som Månen alltid står för (hemmet, det inre, det privata osv).

Så långt är Månen i Väduren en neutral symbolik: "nykomlingen (Väduren) i vårt hem/på vårt nationella territorium".

Men indisk astrologi trycker stenhårt på att planetens placering intelligent måste avvägas mot vad dess ägare eller disponent berättar för historia. Här är det Mars som förfogar över Månen och den är placerad i Jungfrun, som vi genom bloggens upptäckter funnit vara ett av de främlingsfientliga tecknen.

Mars ska här inte betraktas främst som en ond planet, men när den i Jungfrun blandar sig samman med den stora illgöraren Saturnus - och tillika snäv gränsdragare - så har vi uppenbarligen ett besked från Jungfruns Jordelement att på den här marken vill vi inte ha in några naiva vädurar!

Och notera de antika tankarna om Jungfrun och dess naturliga sjätte hussektor: "Fienden", "Olyckan"! Nej, samhällsintressets fiender vill man inte ha in, särskilt inte de som diskriminerar mot Mother India! Man kan bara ge dem rätt, och horoskopet för den 12 juli tecknar perfekt principerna bakom nyheten rörande strypta visa åt danskar, norrmän och svenskar.


Inga kommentarer: