Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 juli 2012

Kriminologen & tomtarna på loftet

En AB-rubrik får mig att häpna över min naivitet. Nog har jag sett kriminologen Leif GW, släpig och sjavig, och har fascinerats av hur han kunnat bli kändis. Men inte förrän nu fattade jag att det var den klassiska alkoholisten han visat upp medialt. 

Nu, kanske som ett led i något åtgärdsprogram medger han problemet. Men inte vid dess rätta namn utan genom omskrivningen "periodare". Det här kallar bloggen "dissociation" eller till och med "desinformation", och härleder till det rationella Luftelementets vägran att medge vissa av Vattenelementets egenheter. Luft och Vatten är element som tycks leva i skilda världar.



Och som synes här nedan har GW Persson till och med ett galnare horoskop än det helt vurpade skadedjuret Lady Gaga som inte drar sig för att korrumpera unga människor som just håller på att forma sin heterosexuella natur. Beroende på hur man räknar innehåller GW:s horoskop upp till fyra samtidiga klyvningar mellan förnuft och känsla!


Jag har lyckats få tillgång till något dussin horoskop för permanent institutionaliserade psykpatienter - sargade själar som helt har spruckit läck. Flera av dem hade, enligt uppgift, likt GW svårt att "få tyst i huvudet", och det är troligen den här horoskoptypen filosofen Herakleitos på 500-talet fvt tänkte på när han sade att "den torrlagda själen är den bästa". Här har vi så mycket fuktskador från Vattenelementet att det rena förnuftet är allvarligt i fara.

Och med Lufttecken i Vattenhusen så att säga fördubblas det labila förhållande den vegetativa själen har till den rationella via de bakomliggande disponenterna, där det konsekvent är en vattenplacerad planet som har att sköta en luftplacerad planets ärenden eller vice versa.

Jag har nämnt att artister verkar hantera det här bättre, men så är det också där vi har en av de mest alkoholiserade yrkeskårerna.

Jag har själv hört röster vid några få tillfällen, men när det är rena cirkusen, då måste man tänka sig en människa som blivit besatt av onda andar, likt den flock som kallade sig Legion som Jesus drev ut i en av bibelhistorierna.

Att GW har både Sol och Måne i den gigantiska organiserade mänsklighetens tecken Vattumannen (och hela denna andevärlds samlade tankar) och sedan får dem serverade genom korruptionens åttonde hus, är bara en av den häpnadsväckande mängden "läckage" här. Jag förstår inte hur han lyckas vare sig skriva eller lösa kriminalgåtor. Horoskopet ser ut att ha så mycket tjatter under taket att det krävs en stålsatt man att forcera logiken genom bruset.

Jag mediterade fem år av mitt liv, och fast det nu har gått ett kvarts sekel stoppade den praktiken så effektivt hjärntjattret att jag fortfarande inte kan tänka ut något med "hjärnan"! När de här raderna författas är det absolut tyst i huvudet och det är Någon Annan som sköter textförfattandet. En besynnerlig upplevelse, eftersom jag minns hur tankarna fors kors och tvärs vid tjugo och jag ärligt talat var rätt obegåvad.

Frågan är om GW ens vågar öppna sig för hela den värld av demoner som gästar honom. Jag bad till Gud varje dag innan jag påbörjade en timmas meditation. Det var en psykologiskt smart sak, för lugnet det gav, gjorde det möjligt för psyket att öppna sig mer istället för att i halv fruktan sitta och spjärna emot och attitydmässigt omöjliggöra andens uppvaknande. 

Som det föll sig såg jag eldsken i ryggraden och min guldgloria i huvudet efter bara några månader. Kundalini-ormen vaknade direkt! Tjugofem år senare har stormen lagt sig, men som sagt, det är fantastiskt skönt att tillhöra dem som inte längre bekymrar sig. 

Leif GW:s ascendenttecken Kräftan är nog det som bekymrar sig mest i hela zodiaken och det förvånar inte att och kokssnortaren Plura Jonsson liknar varandra mer och mer. Sådana ser de ut, svenskarnas favoriteter. Och sen stroppen Reinfeldt med sina svältkurer mot underklassen på det. Vilket jävla land det här är! Man tror knappt det är sant. Folket måste sakna all förmåga att välja sina vägledare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag har lyckats få tillgång till något dussin horoskop för permanent institutionaliserade psykpatienter"

Hurdå?

Seaward sa...

Är du verkligen högskolestudent i Uppsala eller har du bara tillgång till deras uppkoppling? Du sitter uppe som en nattuggla och sprätter iväg frågor son luktar dålig attityd.

Den som läst bloggen en tid ser av texterna att jag respekterar anonymiteten hos personer som inte själva valt offentlighetens ljus.

Öholm sa...

De kanske är intagna på samma institution som du, Siewert?