Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 juli 2012

Massmördaren i den norska folksjälen


Så är det dags för ett skandinaviskt exempel på den dårskap som drabbar delar av människosläktet närhelst Zodiakens urtavla markerar att den mest fallna delen av själen - den irrationella delen - träder i förgrunden och derangerar mänsklighetens klarsyn.

Massmordet i biosalongen i Denver skedde under nymånen i den irrationella Kräftans tecken, exakt samtidigt som en pöbelhop gav sig på ett flyktingläger med nödställda på Elfenbenskusten. Bara två dygn före Batman-mördaren hade jag noterat hur Kräftan i horoskopet för Batmans skapare Bob Kane fungerade som en psykologiskt störande inverkan som kunde förklara de svarta egenheterna i hans "superhjältegärning".

Under samma dagar visar sig nu norrmännen trots all sin olja och nyrikedom också vara ett obildat pack. En grupp av ett vandrandefolk utanför Oslo utsätts för trakasserier och hot och anstormningar av näthat (DN). På annat håll i samma tidning en artikel om årsdagen av Utøya-massakern. I AB en norsk röst som erkänner att rasismen frodas i grannlandet.

Och när jag åter tittar på Norges horoskop (för första gången sedan den norske rasisten Anders Breiviks vansinnesdåd), påminns jag om att Norges upplösning av unionen med Sverige återspeglas av Månen i Kräftan, en av de minst solidariska av alla symboler enär vänligheten tar slut vid Kräftans egna trygghetsskapande husväggar.

Allt "där ute" är potentiellt fiendeland och måste värnas mot. Det här var bloggens kanske första upptäckt, att svenska rasbiologer i 1900-talets början hade Kräftan som minsta gemensamma nämnare. Och fortsatta kvantitativa studier har visat att tecknet verkligen har en, ÄR en, grundprincip eller kanhända en fobisk fixering. (Frågan om hur att evaluera zodiaktecknets uttryck från fall till fall är för komplex för att gå igenom här.)



Kräftor är hur vänliga som helst bland sina egna, men försök inte tala om världen som en plats för den universella människan - då kryper det av rädsla i kroppen på den här arten, och hatet och försvarsattityderna kommer vällande inifrån den rationella själen som en syndaflod. 

Jag har gång på gång med Mån-Kräftor kunnat notera hur de helt tappar logiken i trängda lägen, de bara staplar försvarsargument för sin (irrationella) sak. Här är då "människan i affekt" och dessa är kapabla till vansinnesdåd när sinnet inte längre fungerar. Det är därför Månens "sundhet" måste bedömas i horoskopet parallellt med intellektets Merkurius.

Alla på jorden föddes naturligtvis under Månen och har oavsett zodiaktecknet någon kontakt med den irrationella och tanklösa själen. De fyra elementen visar dock en gradering och en variant av den antika kosmogonin (skapelseberättelsen) utvecklas de fyra elementen i följande ordning:

Luft Eld  Vatten  Jord

Anden var det första - vi liknar detta vid vår andningsluft på jorden, men det är också en metafysisk grundprincip. Människor med Månen i ett Lufttecken är de som förlorat minst av sin kontakt med den rationella själen i syndafallet och reduktionen till en människa av kött och blod. Maximalt bedövad av "fallet" är Månen i Jordelementet.

Paradoxalt nog är det också först i total negativitet som syndafallet avstannar och "Vägen upp" åter blir möjlig. Så på visst sätt kan Månen i Oxen, Jungfrun eller Stenbocken sägas mer samlade än sinnelaget i Vattentecknen Kräftan, Skorpionen eller Fiskarna. Månen i Jungfrun är ett undantag från regeln eftersom dess kvalitet är "Sattva" eller rörlighet i riktning mot rötterna. Månen i Jungfrun håller på att frigöra sig ur den förlamande identifikationen med det kroppsliga, men befrielsen är plågsam och felstegen många.

Kanske för att den kunskapssökande sidan hos kvaliteten "Sattva" faktiskt böjs av i fel riktning, vilket den ultimata negativitetens Jordelement indikerar. Jungfrun söker sanningen i materien, vilket får den att så och stampa på samma fläck.  Att det är något lurt med kombinationen Sattva och död Jord har bloggen också avslöjat genom att Månen i Jungfrun är överrepresenterad bland brottsdömda (tillsammans med Månen i Vattenelementets fixerade eller förhärdade fas, Skorpionen).

Gång på annan visar sig också hedervärda Mån-Jungfrur som ABBA-Björn ha något grundläggande fel i sin orientering. I en intervju för några år sedan på någon "teknikens dag" eller liknande berättade han för unga teknikstudenter att han i sin ungdom övervägt ingenjörens väg (typiskt "Jordyrke" pga. teknikens praktiska natur), men att han valde musiken istället för att han anade att där fanns mer pengar att hämta!

Jag vet inte om Björn Ulvaeus citerades rätt av kvällstidningen, för det han sade var ju knappast någon smart uppmuntran till unga teknikstuderande att fortsätta med det de höll på med. Åtminstone inte om de likt ABBA-Björn signalerade extremt hunger efter pengar! ABBA-Björns Måne i Jungfrun är tyvärr rätt typisk även den "goda" typen och det här den här grundläggande jakten på vinster som torde förklara varför den här typen av sinnelag är så belastad med kriminalitet. Jungfrun är smart och det är så enkelt för smarta och giriga människor att börja försöka dra lagen och dess upprätthållare (nästa Jordtecken + Saturnus) vid näsan.

Av de tre Vattentecken som alltså direkt anknyter till Månen eller sinnet har Kräftan det kanske värst. Detta är Vatten i dess böljande tillstånd, översatt som passion eller lidelse (sanskrit: Rajas). Månen härskar själv i tecknet och saknar därför någon som kan kontrollera känslorna. Månen är dömd till sina fyra faser och att aldrig hitta någon permanent ro.

Månen i härskarläge blir själva sinnebilden för den vegetativa begärsdrivna - och djupt otrygga - själen, eller den del av själen som vet med sig att den bara är ett säsongsblomster och snart kommer att malas ner av den obönhörliga Moder Natur som inte bryr sig det minsta om sin avkomma utan bara är programmerad att se till sin egen överlevnad.

Det här detta hungrande monster som dominerar pöbeln i Norge och på alla andra ställen där en irrationell känsla att man måste hålla mot "yttre hot" tränger upp och besätter individen. Dessa folkmassor går inte att rädda, de här faktiskt besatta av en ond ande och ingen exorcism kan rädda dem medan anfäktelsen varar. Man måste invänta kosmos kretslopp och en period där galenskapen släpper en smula. Då KANSKE det går att föra en upplysande dialog med dessa tragiska själar som fallit djupare än någon annan.

Vilket för oss till Norges horoskop, själva sinnebilden för raset från en högre, mer begåvad höjd - och en fantastisk motkraft i Jupiters välsignelse av Lejonascendenten, men den berättelsen tar vi en annan gång. (Det är historien om ett folk som vill bryta sig ur och bevisa att de står på egna ben, och kan därför lustigt nog vara motorn i det lägre budskap som det här inlägget intresserar sig för.)

De strävande själar som föds inom Norges gränser har inget stöd från landets egen grundläggande orientering, som sedan unionsupplösningen enbart har varit att hålla sig för sig själva och sträva efter materiell rikedom. Ett skrämmande exempel (med lätt eftersläp) på den sena 1800-talsnationalismen och dess parallella fixering vid materialismen i västerlandet.

Bloggen upptäckte vid en tidpunkt att norrmännens Sol i Oxen figurerar som soltecken hos 3 av Skandinaviens 4 ledare för främlingsfientliga partier, och landets Måne i Kräftan figurerar ständigt i horoskop för främlingsfientliga individer. Addera nu dessa omen till varandra och gissa på resultatet.


I tiden just nu: kraftig betoning på Oxen
och Kräftan, två av Norges nyckeltecken


I "Ödets koder" provade jag den planetära cykelläran från Indien på nationalhoroskopet, utan att veta om indierna faktiskt använder metoden Vimshottari Dasha för nationell astrologi - det är ett system som intar sinnelagets/Månens perspektiv och tittar på livets faser ur det perspektivet. Det finns andra metoder som sägs mer lämpade för den som söker "objektiva" händelser.

Men Vimshottari är en perfekt metod om man talar om ett folks periodiska sinnesrörelser (som vid Breiviks massmord på ungdomar) eller t.o.m. periodiska sinnesrubbning.

Sveriges horoskop är som sagt mer eller mindre sinnesrubbat under 18 år i samband med kommunikationsfrågor, med ungefärlig början i IT-tjuvarna Pirate Bay och hela Sveriges rapidsnabba förfall till att tjuva sig gratis underhållning via illegal nerladdning. I samma period "välsignades" också landet av Nya Moderaterna, som helt och hållet bygger på pr och lögnaktig information. Utan problem lyckades sol-och-vårar-ättlingen Reinfeldt tillskansa sig makten i ett land angripet av svåra intellektuella problem.

Den närmast permanentade debatten om den svenska skolans förfall är ett annat lika tydligt uttryck för demonangreppet i nationalhoroskopets tredje hus för grundutbildning. Svenskarna börjar verkligen bete sig som slynglar och att näthatsdebatten kom i den här planetära cykeln, stämmer så bra. Det är uppenbar, ser man tydligt hur nationalhoroskopet är inne i en lång svacka.

Vad gäller Norge noterade jag inte vid Breiviks övergrepp på hela landet att nationalhoroskopet för våra grannar den onda stjärnan Algol i topp, precis som hos oss materialismens lobbyorganisation Svenskt Näringsliv har det. Det är inte så att någon går under om svenskarna slutar jobba mängder av övertidstimmar för sin arbetsgivare utan ersättning. Norrmännen har handelsmannen Merkurius infekterad av Algol, vilket i ett "resurshus" som det tionde och ett tecken av Jordelementet bara kan betyda en pervers bindning till det materiella (och naturen).

Det är Djävulen som viskar vrångbilder till oss och söker binda oss totalt vid Oxens tecken - symbolen för den ultimata (och falska) identifikationen med i förstone den egna fysiska kroppen och dess behov av föda (det finns människor som spiller ett helt liv på att ägna sig åt kostfascism! och aldrig når ens början av det Människan är menad att göra på jorden: växa i visdom.

Man kan hävda att hälsoneurotikerna visst växer i visdom, men seriöst - vad kan själen ta med sig på sin eviga vandring av en diskussion om kalorier och fetter hit och dit? Jobbar man på psyket kommer det fysiska att fungera, det med. Djävulens stora bedrift är att få oss tro vi inte annat är en biologisk maskin. Djävulen vet att en fri ande är slutet för dess tyranni.

*****

Jag medger att den onda stjärnan Algol är svårbedömd och ett osäkert kort, den har själv ett Trickster-beteende som tyder på att allt bara är på låtsas, att den inte är seriös. Går man till den judiska föreställningen om Satan är denne egentligen Guds verktyg och har enbart funktionen att texta människans själ.

Paradoxalt ligger alltså i astrologin ett orosmoment som söker VÄCKA människan från hennes kroppsliga identifikation inbäddat i själva det tecken som representerar själens totala utslocknande på grund av egots upptagenhet av sig självt som fysisk kropp! 

Men så såg inte judarna på saken vid tiden för Jesus födelse. Algol tycks ha varit själva koncentratet av allt det onda som Oxen eller världstillvändheten representerar: kvinnor, mat, pengar och sex (det var naturligtvis män som formulerade astrologin, och det är därför vi idag talar om Moder Natur och en extremt Ox-dominerad kvinna som Molly Simms lånar sig till att fortsätta driva dessa ålderdomliga motiv vidare genom historien som på bilden.

För några år sedan poserade den här B-aktrisen i världens dyraste bikini, helt av diamanter. (horoskop och kommentar här).

Diamanter, "en flickas bästa vän", är hårdvaluta kommen rakt ur den hyperkompakta Moder Jord (Terra, Tellus, Oxen) och representera den särskilda okunnighet som dominerar i detta tecken: uppfattningen att man äger något bara för att man är kropp och kan applicera massa på andra människor och "buffla" bort dem från det man fixerad sig vid.

Som sagt, norrmännen har nu OLJAN och likt Svenskt Näringsliv har de Djävulens falska materialistiska budskap stolt vajande i topp av horoskopet. Kombinera nu denna falska identifikation med (den lokala) landbacken och dess håvor med sinnet i Kräftans snäva gräns för vem som är "med i klubben" och vi har ett så praktfullt rasisthoroskop att man blir riktigt rädd för dem, de där gemytliga norrmännen.

Man ska tydligen inte låta den positiva rollmasken av Lejonets typ bedra. Under ytan hittar vi ett folk med mycket dålig rygghållning. Men påminns om den svenska satirserien i tv från många årtionden tillbaka, Mosebacke monarki. Dess roligaste inslag (minns jag som pojke) var den ständigt upprepade sången, "Norge, Norge, är ett jävla land." Avsikten att reta gallfeber på grannarna lyckades utmärkt, men jag tror inte att kompositören hade en aning om att Djävulen FAKTISKT styr över våra grannar!

Exakt som med de svenska undermänniskor som sällat sig till Svenskt Näringsliv och deras lobbande för att hålla svensken så obildad som det möjligt är för att ha en anledning att sänka lönekostnaderna. För ingen kan väl missa anledningen till att svenska elever numera hetsas genom högskolestudierna? Det är Fan själv som styr bildningen och svenskarna blir bara dummare eftersom ingen i detta sakernas tillstånd satsar på djup kunskap utan bara korttidsmemorerar för tentorna. Ut examineras folk sämre än sina internationella kollegor.

Så man kan tydligen säga att Sverige och Norge förtjänar att vara grannländer. Här, uppe i Norden, bildas så att säga ett svart hål på den andliga världskartan.

Ett giltigt argument är naturligtvis att dessa länder i vilket fall som helst inte har någon tradition av tänkande eller intellektualitet, och att skomakarn bör förbli vid sin läst och göra vad han visat sig duktig på så långt. Det är Fredrik Reinfeldts väg, Kräftans väg: "Visioner är farligt, låt oss förbli offer för våra av den irrationella instinkten satta gränserna."

Så låter syndafallet när det berövar en människa all begåvning. Aldrig mer en medioker statsminister! Svenskarna håller på med ett kollektivt självmord medan norrmännen hackar på värnlösa minoriteter. Just en snygg värld man återföddes till att se.

*****


För övrigt "är" småsnobbiga Kate Beckinsale det norska horoskopet spegelvänt!

Kräftan är nu soltecken och Oxen måntecken. Hon har utsetts till den sjätte tråkigaste studenten någonsin vid Oxford University och det säger inte lite - redan Giordano Bruno på 1500-talet trodde knappast sina ögon inför inskränktheten vid Oxford. Vad har söta Kate gjort för att förtjäna denna utmärkelse? Jo, vägrat dricka svettig "rumpöl"! (AB)

Inga kommentarer: