Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 juli 2012

Mediejakten på osmakliga spin-offs




Med uppenbarligen massor av klick på sin äckelrubrik om 21 våldtäkter i Sverige på kort tid hoppas DN på ännu mer besök denna söndag. Fler klick ger mer pengar. De jagar cyniskt upp en flera dagar gammal BBC-nyhet om skändande av unga oskulder på ett kristet tonårsläger i Mexiko. Helgredaktören gnuggar händerna inför en så förnämlig koppling med de svenska våldtäkterna och kommer sedermera att brinna i helvetet för sitt orena uppsåt.


För den som istället försöker förstå sammanhangen, är samma händelse av godo. För som Ödet alltid vill ha det lider Mexiko av samma brutala underton i folksjälen som den svenska - fast ändå så olika. Här har vi Månen i Oxens Jord och sinnets disponent i Eld (svenskarna har sinnet i Vädurens Eld och disponenten i Ox-Jord.)

Att elementen är omkastade kanske kan förklara att Mexiko tycks ha en tendens att ventilera denna aggression mer ohämmat än svenskarna gör. Där knarkbaroner, här Svenskt Näringslivs försök att driva ett passivt folk ner i löglåneträsket - allt i den heliga konkurrensens namn baronerna emellan...


Auktoriteten på nationalhoroskop, Nick Campion, har tidsuppgiften 16.00 för Mexikos födelse, och det ger landet följande talande förhållande till torsdagskvällen nära midnatt som är BBC:s uppgift om illdådet:







Här är det Mars attack mot Väduren som fångas upp av religionens planet Jupiter, och precis som jag sade i motsvarande inlägg om brutalsvensken handlar Mars i Jungfrun om att skada allt orört och fint eller oskuldsfullt (jungfrurna) i den heliga vinstjaktens intresse. Det var naturligtvis inte sju kristna småflickor dessa gangsters ville åt, utan pengar. Det var pengar som drev Mars-Jungfruascendenten Reinfeldt att bryta sönder Sveriges sociala trygghetssystem. En kriminell är vad han är, och jag hoppas han kommer att få sota för det.


Det finns många tecken på hur tajmad händelsen i Mexiko var för att uppröra den katolskt mexikanska själen. Landet lider av hemsk machismo, Solen och Mars i sturska Stenbocken och ett sinnelag i Oxen med en underliggande oro via sinnets ägare Venus i eldiga Skytten. (Raka motsatsen till den svenska flegmatismen, som vi noterade.)


Attacken mot det kristna ungdomslägret tycker på att Mexikos födelsetid fungerar i astrologin: Solen befinner sig nästan exakt vid landets sena Tvillingascendent och utlöser där en opposition med Mexikos Merkurius/Venus-konjunktion i vilken också de demoniska månnoderna ingår. Landet föddes med straffdomens Draksvans i sitt öde (ett självdestruktivt land), och kanhända fick flickorna betala för den västerländska Kyrkans historiska utnyttjande av landet.

Det är sannerligen inte mycket som skiljer de svenska religionshatarna från dessa mexikanska gangsters. För tillfället skriver de uselt argumenterade artiklar på Newsmill mot religionerna överlag eller också går de med i dårfinkarnas förening Humanisterna. Det är det "svenska sättet". I Mexiko våldtar man troende eller gör som i vårt grannland och totaltokige norrmannen Anders Breivik, skjuter ihjäl dem! (Ja, politiskt engagemang är också en variant på tro.)


Horoskopet för övergreppen på de kristna innehåller fler tänkvärdheter, men de kan den riktigt intresserade själv lokalisera.

Den latenta brutalsvensken kanske borde bygga brödraskapsband med de mexikanska gangstrarna - uppenbarligen förbinds våra länder med jordbundna Oxen och Stenbocken som minsta gemensamma nämnare och en Luftpersona utåt.



Inga kommentarer: