Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 juli 2012

Misstänkte Batman-mördaren - horoskopet


Tillägg 150827: Tids nog letade sig kompletta födelsedata ut på nätet - se detta inlägg - och följande inlägg är en smula obsolet.

En tidig uppgift på nätet om den misstänkte massmördaren James Holmes, hittad här, ger ett intressant horoskop - i synnerhet i skenet av att mannen var läkarstudent och beskrevs som inbunden.




Dygnet startar med sinnelaget i Lejonets tecken. Men när hörde man senast om inbundna Lejon? Man skulle kunna hävda att Månen tar order från sin disponent Solen, som i Skorpionen och med begränsaren Saturnus kraftfullt skulle kunna minska sinnets normalt glättiga och utagerande lejonstil.

Men eftersom Månen redan vid lunch hunnit in i Jungfruns tecken - ett klassiskt inbundet tecken och med en påfallande koppling till medicin OCH i den här bloggens treåriga studier av kriminella horoskop visat sig vara den enda psykplaceringen med signifikant tendens till kriminalitet förutom den klassiska "fallna" Månen i dödens Skorpion, röstar jag för ovanstående karta.

Det vill sig inte bättre än att Månen då också hamnar i dåligt sällskap, med den indiska demonen Ketu (södra månnoden). Jag är ännu inte hundra på hur noderna faktiskt beter sig, och ibland tycks södra noden bäst kunna fattas som att en individ står inför en bestraffning för girighet eller överträdelser i ett tidigare liv (eller tidigare i detta livet). Men ibland verkar faktiskt Ketu själv agera som bestraffare, vilket skulle kunna vara fallet här.

Trots två av fem klassiska planeter i Eld/Luft menar jag att detta är en illgärning som typiskt hör hemma i den fallna Jord/Vatten-sfären. Man skulle t.o.m. kunna tänka sig att läkarstudentens Jord/Vatten-gegga hänför sig till att han har biokemiska obalanser, men det är inget man kan säga bara utifrån kartan för ett helt dygn.

Glädjedödaren Saturnus (och ofta också en bokstavlig lieman) så nära Solen i dödens tecken Skorpionen är naturligtvis en iskall historia, och den blir inte bättre av att Solen här disponeras från Mars i ett element (Luft) som de skorpioniska vattnen har svårt att förstå sig på. dessa två faktorer i förening (överdrift av fysikalism och störningen mellan Luft och Vatten) förstärker tanken på att mannen är mentalt störd. En inte särskilt svår slutsats, i vilket fall.

Tar man Månen i Jungfrun som månascendent uppstår dessutom den oväntade läsningen av det sjunde partnerhus mot vilket sjuka människor projicerar alla de svagheter de inte klarar att hantera inom sig själva. I det här fallet ser vi både den girigt hungriga demonen Rahu och den kraftigt expansionslystna Jupiter. Demonisk expansion av vad? Av Fiskarnas tecken, symbolen för offer i denna världen! Eftersom Holmes fångades levande kommer det nog snart att visa sig vilka skeva föreställningar han hade om de "världens förlorare" han öppnade eld mot i biosalongen. 

Minns också att just axeln Jungfrun/Fiskarna dykt upp ofta under bloggens många stickprov i samband med hatiska - främlingshatiska - människor. För inte länge sedan dristade jag mig att på grund av tecknens sattviska natur föreställa mig själar eller livsöden i flux - instabila själar som genomgår en transition i detta liv. 

Det är en märklig axel som jag kunnat studera i ett antal bekanta. Så svaga och sköra men plötsligt kapabla att slå över i kyla och totalt förakt. Och jag talar vanliga moderater, inte sverigedemokrater eller folk ännu längre ut på högerkanten. En ingång till gåtan kan vara att Fiskarna representerar identitetsförlust eller kaos i största allmänhet, medan Jungfrun är helt besatt av att söka precisera och diskriminera. 

Själva grundbetydelsen i Jupiter och Merkurius tycks kunna ha med de märkliga svängningarna att göra, där individerna låter helt civiliserade inom en ämnesfråga bara för att fara ut i de värsta fördomsfulla eller hatiska åsikter i en annan. Jag har också noterat de fall där självömkan dominerar totalt, och det är förstås Fiskarna, offrets tecken, som dominerar i sådana fall.

Allt detta ska hållas i bakgrunden när man funderar över vad läkarstudenten James Holmes Sol/Saturnus i dödens Skorpion kan innebära, när han tar ett aktivt steg framåt för att "dra en gräns".

*****

Väger man in horoskopet för själva massmordet, är det utmärkande att det sker när Liemannen (Saturnus) befinner sig i den döende 30e graden både hos Holmes och "i tiden". Den läran har dock bloggen falsifierat genom statistiska undersökningar. Nobelpristagare i fysik slutar inte att droppa in bara för att Solen står döende!

Däremot styrker Jungfruns onda roll i det horoskopet den Mån-Jungfru vi hypotetiskt antagit här. Dygnets vidriga övervikt på de dödande negativt elementen Jord och Vatten rimmar också med den misstänkte massmördarens fokus på desamma. Dagen för dådet och födelsehoroskopet samklingar så att säga och vittnar om en fånge i det Platon kallade Grottan och som de andliga asketerna i Dödahavsöknen betecknade som Gropen.

Det var vårt kosmos och i synnerhet planeten jorden antikens visa tänkare refererade till som Hades, de döda själarnas värld. Materialism och en tanklös konsumistisk livsstil alienerar människan från sitt bättre jag, sin själ.


*****

I medierna om den gripne:

DN, SvD - SvD:s foto på den misstänkte är ett perfekt foto framifrån. Vilka motiv speglar ansiktet - Skorpionen och ... Lejon eller Jungfru?


Inga kommentarer: