Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 juli 2012

Petra Mede röjer astrologins misstag

Knäppte på morgonradion och ramlade rakt in i myspysprogrammet "Oförnuft & känsla" och en intervju med ståupparen Petra Mede. Temat för programmet var Mod, händelsevis också en av antikens fyra dygder.

Med hennes sideriska horoskop i svagt minne (inlägg, mars 2010), hörde jag om och om igen hur kristallklart hennes sanningar om livet återspeglade de zodiaktecken som komponerat detta hennes enda liv på jorden.

[Den som återföds och så har gjort sedan begynnelsen är inte Petra, Egot, utan ett märkligt väsen den mänskliga ärthjärnan knappt ens kan famna. Modfällda materialister tar det osäkra för det osäkra och skapar sin egen religion - ateism - inom vilken de kan stadga sin egen rädsla och - i vissa patologiska former - också ösa ovett över religionerna för att dessa i tillförsikt hyllar den storslagna Berättelse livet är och som berättas från Medvetandets nivå. Ja, Petra Mede gav faktiskt en eloge åt de religiösa för att de verkade ha en särskild kraft när livet stormar.]

Sverige är ett alltför litet land för med alltför få sörjande själar för att frågan om grekernas missförstånd av zodiaken någonsin ska få utrymme på DN/Vetenskaps sidor. Den tidningen tillhör dessutom a priori den religionshatande sekulära stockholmsmaffia som söker sprida konsumismens evangelium och att bereda plats åt en antik kosmologi som ytterst lär ut icke-materialismens visdom, det är bara inte att tänka på!

Men när jag hör Petra Mede uttala sig och ser hur det hon säger stämmer exakt med den äldsta babyloniska och indiska zodiaken - men inte med den västerländska, den felkonstruerade - då gläds jag i min själ, fast kvinnan säger sig vara sexuellt felstämd, något som bloggen tidigare har noterat sätter synliga spår i vissa astrologiska signaturer. Det finns tydligen vissa korta tidsluckor när kosmos "felprogrammerar" jordlivets biologiska genetik, eller hur nu denna stora Berättelse är uppbyggd....

Här är Medes karta i repris, som en solär karta med zodiaktecknen vid sina "naturliga" huspositioner. Således t.ex. modets tecken Väduren i första huset (klockan nio på urtavlan). Dess motpol, Vågen i sjunde huset (sjunkande i väster) är nu inte feghet, vilket man skulle kunna tro. Vågen saknar inte mod men vet att intelligens och en balanserad "intellektuell" framställning löser problem som den modige bara kan angripa genom att som en bagge rusa fram och stånga på.


Ståupparen kom in på sina svåra år med ryggskada och suicidala tendenser, men sammanfattade sin disposition som att hennes ilska var större än alla andra drivkrafter.

Detta är så tveklöst den aggressiva krigaren Mars i sitt positiva härskarläge i Väduren! Enligt den naturliga zodiaken där Väduren motsvarar soluppgången och det Nya Livets framstigande, är uppenbarligen Mars den verksamma kraften. Drift, energi, viljan att projicera sig ut i livet, bort ur livmodern. Mars är spjutspetsen som får fostervattnet att gå. I indisk astrologi är det bara Mars som kan kasta den vassa 90-gradersvinkeln och från sitt positiva härskarläge penetrerar den helt logiskt Kräftans, livmoderns tecken!

Anmärkning. I sitt negativa härskarläge i Skorpionen attackerar inte Mars på varje litet irritationsmoment som når sinnesorganen utan retirerar bakåt, in under stenen, in i mörkret och samlar skorpioniskt gift på hög. Sedan, när måttet är rågat kommer skorpionstinget. Den dödar!

Mars i Väduren är snarare nyttiga idioter, kanonmat i första linjen på krigsskådeplatsen. Det har att göra med att det som kallas modets dygd är en mycket begränsad egenskap. Till skillnad från Vågen mittöver handlar den innan den har hunnit tänkta! Det är också därför bloggen visat hur den sideriska Solen i Väduren, med sin granne Oxen är mer kriminellt disponerad än något annat zodiaktecken.

Man kan dock även se en annan egenhet hos den penetrerande Mars i livaktig Eld: den riktar sin andra indiska specialaspekt mot sig själv i sin negativa fas: den indiska 210-gradersaspekten visar hur Vädurens Nya Liv alltid övervinner Skorpionens Död!

Att Vädurens spontana livskraft är allvarligt hämmad kan vem som helst se: den begränsande, formalistiska, iskalla och t.o.m. dödande Saturnus står och väntar på att fånga upp och "skörda" den barnalika urkraften bara några grader längre fram i tecknet...

Man skulle kunna tro att västastrologins metod "sekundära progression" skulle ha avslöjat NÄR den obehindrade livskraftens Mars går rakt in i Saturnus förbjudande ring: "Mer än så här får du inte röra dig, lilla bagge." Innan jag gav upp västastrologin experimenterade jag lite med prognoser enligt västmetod, och ibland gav den spektakulära resultat. Enligt den bibliskt inspirerade tumregeln "en dag för ett år" flyttas varje planet fram med sin dagliga rörelse och med Solens fulla grad per dygn kommer t.ex. Medes födelse den 7 mars 1970 att kunna räknas fram år för år. 

En karta för den 10 mars samma år (plus hennes okända födelseklockslag) beskriver treårsdagen eller det fjärde levnadsåret. Förr eller senare börjar planeterna i dessa sekundära kartor att bilda (västerländska) aspekter till sina födelselägen (och andra planeter) och det är då, enligt den här metoden, livets milstolpar ligger utplacerade. En metod som retade gallfeber på Charles Carter, Englands störste astrolog under 1900-talet, och fick honom att börja fingra på Indiens alternativa metoder. Den sekundära progressionen stämde ibland men ibland inte alls.

Fast Mede är lika känd för sin ryggskada som för det hon f.n. håller på med, hittar jag ingen mer exakt uppgift om ryggskadan än "20-årsåldern" (och det från hennes egen reklamsida på nätet). Och det är för sent, för enligt en sekundär progression till 20-årsdagen har Solen då vandrat 20 grader ut ur Vattumannen och in i den sideriska Fiskarna. Och Mars har redan hunnit passera Saturnus med flera grader!

Troligen är det hämmande Saturnus nästan totala opposition mot rörliga Jupiter som är nyckeln.  

Vid Födelsen:
Saturnus 11:56 Väduren ---- Jupiter 12:10 Vågen (retrograd/backande)

På 20-årsdagen:
Saturnus  14:05 Väduren ---- Jupiter 10:41 Vågen (retrograd)

Men inte heller detta stämmer! Minns Petra Mede fel eller har hon avsiktligt eller omedvetet flyttat fram olycksdagen flera år? Mörkar hon någon annan motgång som den sekundära progressionen ringar in i ungdomen? Detta är inte inläggets huvudämne, men ett fascinerande stickspår!

*****

Under radiointervjun säger Petra Mede sina absolut sannaste ord, om man ser till hennes sideriska horoskop: "Sociala relationer är allt" - allt annat är bara sekundärt utanpåverk.

Med den naturliga zodiaken överlappar de indiska så kallade kama-husen med sina tre motsvarande tecken i Luftelementet. Kama betyder här inte lidelse så mycket som instinkt att socialisera, vilja att vara en människa, viljan att socialisera. 

Det är ingen slump att de tre Lufttecknen tydligaste av alla söker berätta en historia om människan som en social, kommunicerande varelse. Tvillingarna och Vattumannen är båda mänskliga individer och Vågen zodiakens enda abstraktion, en produkt av det mänskliga intellektet: rättvisans vågskålar. 

Minglande individer i harmonisk samklang. Det är detta själen ska lära sig på jorden. Men i många liv ägnar sig själen åt andra deluppdrag, vissa har t.ex. fastnad i sensualitet och fixering vid bara själva kroppen och dess sinnesupplevelser.

Petra Mede säger kort därefter att hennes enda sorg är att hon inte bryr sig om saker, hon är ingen materialist. Men jag kan inte påstå att hon lät som hon sörjde den bristen särskilt mycket.

Här kan man notera att hon inte har en enda planet i något av de tre tecken i Jordelementet, Oxen-Jungfrun-Stenbocken, som indikerar materiella resurser. Noll fokus på det materiella - tänk den tid på jorden när föräldrar spontant kopulerade för att avkomman skulle födas under ett så "befriat" omen! 

Anmärkning. Stenbocken är dock mer resursernas fördelning än pengar i sig. Det avslöjade jag genom att jämföra cirka 100 socialdemokratiska politiker med ungefär lika många moderata. På månsidan, eller begärets sida, kryllade det av moderater med sinnet i pengarnas tecken Oxen eller sinnet i vinstmaximerandets tecken Jungfrun. Men på den visionära solsidan hände det fantastiska att socialdemokrater dominerade i Stenbockens tecken medan knappt en enda moderat var intresserad av frågan om den rättvisa fördelningen av samhällets tillgångar. Tydligare än så har nog aldrig högerns kriminellt omogna mentalitet avslöjats!

Det sista jag registrerar i radiointervjun med Petra Mede är hennes rationaliserade försvar för sitt nuvarande yrke, att som ståuppare skoningslöst "grilla" intervjuoffer, hälla salt i deras sår och sparka dem på deras ömma hälar. Jag tror Mede rationaliserar bort en viss skam över sin nyfunna karriär eftersom hon kontrasterar grillningen med sin djupa misstro mot folk som söker behaga henne.

Titta på horoskopets djupt störda axeln mellan egots Vädur och den sociala "inställsamhetens" Vågen. För inse hur föga en Vädur kan uppskatta den socialt überkompetenta Jupiter, generös och officiös och elegant på alla sätt och vis i Vågens tecken. Denna nivå av social kompetens som pärlor för svinen för en Vädur som dock rymmer måttstocken Saturnus när den planeten "fallit" till egoperspektivets Vädur och dessutom har den aggressiva och oförfinade Vädurs-Mars i närheten.

Mede är smart, men inte helt ärlig. Fånigt nog vågar hon - mitt i programmet om karaktärsegenskapen mod - inte stå för att hon är en sadist som både gillar och har talang för att grilla andra. Det är troligen för att hon skulle ha blivit en fullblodssadist som ödet skickade henne en ryggskada i detta liv, injicerade ett moment av total loser i hennes liv för att inte katastrofen i Väduren skulle bli total. 

Empatin är intressant nog favoriserad i horoskopet: Venus (medkänsla med...) står lika "upphöjd" i den gränslösa medkänslans Fiskarna som Saturnus står fallen i extremt hård själviskhet. Den här själen har vandrat genom både himlar och helveten och i det här livet avstämmer hon båda ytterligheterna mot varandra!

*****

Och nu till det mest avslöjande, Petra Medes horoskop enligt den västerländska zodiaken som f.n. är 24 grader skev i förhållande till den antika "dynamiska". I den antika återges det kosmiska rummet och zodiaktecknen som en bård med ett fyllegungande jordklot i centrum av rummet. Dvs, exakt som den moderna människan förstår sin "närmiljö".

Västerlänningarna låtsas som att Moder Jord inte är skadad och väljer att mäta allt utifrån en omdömeslös planet. Antikens stjärnskådare siktade högre, tog själva det kosmiska rummet och inte jordklotet som sitt mentala hem. 

Det har sagts att babylonierna inte kände till vårdagsjämningens precession (jordklotets fyllebeteende) utan av ren tur valde att projicera en zodiak mot rymden UTAN att binda fast den vid jordårets vändpunkter (vårdagjämningarna och solstånden). Och det må vara hänt, men detta visar sig nu vara den zodiak som gällde när den astrologiska traditionen om mannamodets Vädur och stickiga Skorpionen och allt det andra tog form.

Är Mede född bara några timmar efter midnatt den 7 mars 1970 har hon t.ex. inte en enda planet i Väduren, och man kan verkligen undra vad hon gjorde i ett radioprogram om just den egenskapen!


Enligt den tropiska zodiaken är hon allt annat än oberörd av materiella ting - hon görs faktiskt till själva sinnebilden av en enbart kroppslig materialist - Jord och Vatten (lersörja) skulle dominera alla hennes betraktelser! 

Och var tog hennes ledstjärna här i livet vägen, den att människors sociala relationer är allt? Inte en enda placering står längre att hitta i det primära tecknet för den sociala människan, Vattumannen !!!

Det här är ett av bloggens tydligaste exempel så långt på hur korrekt den antika zodiaken är och hur västerlandet - astrologer och andra - befinner sig i en mental hallucination som de investerat så mycket psykisk energi i att troligen först döden kommer att befria dem från täckelsen.

Inga kommentarer: