Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 juli 2012

Rasism - den korkade sorten


Två till priset av en
Krönikören Schulman nämner någon rasistisk före detta svensk idrottsmans groda. De hade jag missat. Av utlandet att döma verkar det vara lika mycket dumhet i förening med impulsivitet som medveten rasism, men det är samtidigt tydligt vilka attityder som spelar i ex-stjärnans inre. Krönikören har sett helt rätt.

Janne Gunnarsson är väl ännu en av dessa återfödda tyskar som i sina själar fortsätter bära dåliga attityder med sig från sitt förra liv. Han har ett så pass intressant horoskop på temat för mycket känslor och för lite hjärna, att det är värt några kommentarer. Allt stämmer om man bara antar en födelse några timmar in på dygnet så att Månen hinner fram till ett krisläge i Väduren. Håkan Juholt snubblade också på Vädurens rappa sinne - orden kom för snabbt och utan överläggning.




Solen i lokalt förankrade och ibland nästan sjukt territoriemedvetna Oxen har INTE visat någon signifikant överrepresentation i den nu rätt stora hög främlingsfientliga horoskop jag gått igenom. 

Däremot måste jag upprepa min fascinerande över att tre av de fyra främlingsfientliga partiledarna i Norden var födda i just det tecken man kunde misstänka för en så lokalt begränsad horisont att etnicitet faktiskt är en del av deras hallucinerade verklighetsuppfattning. 

(Jordelementets krassa pekande finger mot hudfärg och andra "objektiva" särdrag avslöjar att dessa människor står i allra sämst kontakt med den verkliga verkligheten. Astrologiskt kan man säga att Jordelementet dock bara avslöjar 25% av vad det handlar om. De övriga tre elementen eller 75% har jordborna inte en suck om!)

Men det är på känslosidan det intressanta händer, för 1962 var ett år då den hungriga demonen Rahu brann i ett definitivt främlingsfientligt tecken, hemtrygghetens Kräftan. 

Rahus närvaro i Kräftan skapar en slags nidbild av en Kräfta, och när sedan denna "zoomlins" kanaliserar den egocentriska Månen i Väduren, förstärkt av den tunnelseende och ärligt talat enormt enfaldiga krigaren Mars, då får man ett Eld/Vatten-krig som skapar en inskränkt partisan i kubik.

En påminnelse om att rasism inte alltid kommer via de enkla tecken som bloggen hittat genom att vada igenom många av dessa skräphoroskop.

I det här fallet är det inte så mycket Kräftans fruktan för hotet utanför de egna dörrarna. Månen med Mars skapar i sig en genuint framåt och krigisk figur. Det är därför jag misstänker en reinkarnerad nazist från Andra världskriget. Det verkar ju ändå vara så själarna löper fram och åter: England <--> Norge/Västkusten, och så vidare. Sedan finns ett annat "luftlager" själar som inte rör sig i flock. Där har vi individer åkt jorden runt många gånger vid det här laget.

Lika intressant är den fd idrottsmannens Ketu, den bestraffade sidan av Rahus hunger efter "en värld för bara de som står mig närmaste" (dvs. inga somalier). Södra månnoden ligger med Gränsdragaren Saturnus i Stenbocken. Man kan i steg ett tänka sig att Saturnus med Ketu själv känner sig utvald att bestraffa och skära huvuden av misshagliga personer. Men sedan kommer fas två och det kan då bara handla om att Gunnarsson ytterst kommer att skörda ett straff för sin låga nivå och dåliga omdöme. Vem som blir hämndängeln eller på vad sätt han kommer att sluta illa, kan jag inte se. Det kan komma på naturlig väg - som sjukdom.

Men Saturnus med den halshuggna demonen visar att detta är en del av hans öde för detta liv. I teorin är det enkelt: en rättvis återbetalning för det han ställd till med i ett tidigare liv som samma översittare han är även nu. Det är under det här livet hans kredit kommer att ta slut och hämndänglarna slå till. Saturnus och Ketu tyder på det.

Dessa tankar om Saturnus och Ketu är nedklottrade i ren "ingivelse". Nu återstår det att undersöka om tanken hittar kvantitativ bekräftelse - stoff för en djupstudie!

Men astroLogiken är solklar: Tiden har runnit ut för den här själen, Saturnus fixering vid "bestraffning" kommer nu tillbaka för att hemsöka honom själv. Den mannen måste ha mycket dålig nattsömn, för han hade inte rent mjöl med sig i påsen när han föddes. Krigsfasorna tycks brinna i hans inre sinne ändå in i detta nya jordeliv. 

Han har helt olika uttryck i sina båda ansiktshalvor, vilket man kan tolka som en själ med inre spänningar.

Inga kommentarer: